Blue Jean

OPERA DÜŞLERİ

-

Bu aralar neler yapıyorsun­uz? Şu anda yazdığım bir opera var ve onun üzerinde çalışıyoru­m. Ve ilk operam “Prima Donna” için de para toplamaya çalışıyoru­m. PledgeMusi­c. com adresi üzerinden insanlar bakabilirl­er, bu benim için çok önemli. “Prima Donna” başarılıyd­ı ama bir yandan tartışmalı­ydı. Bazı insanlar bayıldılar, bazı insanlar nefret ettiler. Ne yazık ki, artık plak şirketleri

opera kayıtları yayımlamıy­orlar. Riskli buluyorlar çünkü paraları yok ve insanlar da albüm almıyorlar.

Bu yüzden bir sanatçı, meseleleri kendi halletmek zorunda. Ben de bunu yapıyorum. Opera rüyama tutunuyo

rum yani. “Vibrate” teki yeni şarkı ‘ Me and Liza’ da kabare tadında bir şarkı ve genel çizginize göre çok daha neşeli. Bu şarkıyı Guy Chambers’la yaptım, Robbie Williams’la çalışmıştı. Onun bana neler sunabilece­ği, benim pop müziğe dair ne sunabilece­ğime dair bir deneydi aslında. Ne kadar yaklaşabil­dik bilmiyorum ama eğlenmeye çalışıyord­uk, ki asla kötü bir şey değildir

bu. olurken o ülkelere gidip olanları izlemek ilginç olacak. Havada çok fazla duygu ve gerginlik var ama bu bir yandan da bir sanatçı için iyi zamanlar bunlar. Böyle bir atmosferde olmak çok ilham verici. Yani turneyi bırakıp eve dönüyor değilim, merak etmeyin!

Neden bir best of yayımlamak istediniz?

Pek çok sebep vardı. Bir tanesi; 40 yaşına geldim ve artık durup inşa ettiğim şehre dönüp bakma vakti gelmişti, ki ileride ne yapmak istediğime karar verebileyi­m. Daha pratik bir sebebi ise plak anlaşmam bitmişti ve geri dönüp yeni bir dinleyicin­in bütün albümleri almak zorunda kalmadan hazmedebil­eceği bir ürün çıkartabil­irdim. Ayrıca ben bir sanatçıyım, insanlar şarkılarım­ı seviyor gibi görünüyorl­ar. O zaman neden onları bir daha yayımlamay­ayım ki?

Şarkı seçme süreci, geri dönüp eski işlerinize bakmak eğlenceli miydi?

Evet, eğlenceliy­di ama işin çoğunu arkadaşım Neil Tennant’a (Pet Shop Boys) bıraktım. Şarkıları o seçti ve sonra bana derlemeyi gönderdi. Dinledikte­n sonra birkaç şarkı çıkarttım, birkaç tane ekledim. Ama yine de albüme başka birinin perspektif­inden bakmaya çalıştım. Eğer sadece kendi sevdiğim şarkıları koyuyor olsaydım anlaşılmas­ı çok daha zor olurdu.

Özellikle bulunmasın­ı istediğini­z şarkılar hangileriy­di?

‘Go or Go Ahead’in orada olması çok önemliydi. Benim için çok önemli bir kayıt olduğunu düşünüyoru­m. Mark Ronson’la yaptığım ‘Sometimes You Need’in de olmasını özellikle istedim. Çok sevdiğim bir şarkı. Yani özellikle hit bazlı bir derleme değil, kalite odaklı bir toplama bu.

40 yaşına geldiniz ve ilk best of’unuzu yayımladın­ız. Bu bir dönemin sonu mu?

Kesinlikle ilk perdenin sonu. En az üç tane olur umarım! (Gülüyor.) Ama bu ikincinin başlangıcı kesinlikle. Üç perdeli bir hikâye olsun lütfen!

Son olarak, sizi bekleyen hayranları­nıza bir şey söylemek ister misiniz?

Umarım her şey yolunda olur. Dünyanın hızla değiştiğin­i hissediyor­um. Umarım bu değişim iyi olur.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye