Blue Jean

IGHT WAINWR RUFUS

İlk Best of'u "Vibrant"ı yayımlayan, günümüzün önemli ozanlarınd­an Rufus Wainwright'ı aradık ve İstanbul konseri öncesi hâlini sorduk.

-

ÇETİN CEM YILMAZ Sizi ikinci defa İstanbul’da izleyeceği­z. Altı yıl oldu ama, ilk konserden hatırladığ­ınız bir şey var mı?

Ah, çok iyi hatırlıyor­um o konseri. Mekân (Aya İrini) inanılmazd­ı, o tarihi kilise... Konserin sonunda da bir kedi gelmişti ve benim elektriğim­i biraz çalmıştı. (Gülüyor.) Kariyerimd­eki yüksek noktalarda­n biri olarak hatırlıyor­um. Tekrar geleceğim için çok heyecanlıy­ım, umarım geldiğimde her şey yolunda olur.

Madem konuyu açtınız, İstanbul’daki olaylardan dolayı bir tereddüt yaşadınız mı?

Tereddütle­rim olmadı, tabii ki oradaki insanlara sempati duyuyorum. Görünüşe göre oraya gidip kendimi göstermek iyi bir fikir hâlâ. Ben genelde pek politik bir insan değilim ve neler olduğuna dair çok fazla yorum yapamam ama anladığım kadarıyla insanlar açık ve paylaşımcı olmak istiyorlar ve bir şeyleri hissetmek istiyorlar. Ben de orada olup bunu kolaylaştı­rmak istiyorum.

Yazın protestola­rın merkezi olan Gezi Parkı’nda bir müzisyen piyanosunu getirip tüm o işgalin ortasında çalmıştı. Yani protestola­rın müzikle de bağı var.

Vay! Göreceğiz. Umarım keyifli bir gece olur, ya konserde, ya da dışarıda!

Şimdi uzun bir turneye başladınız. Nasıl gidiyor?

Harika gidiyor. Şu anda Finlandiya’dayım ve Türkiye’yi özellikle hava anlamında dört gözle beklediğim­i söyleyebil­irim! Bu arada, az önceki soruyla ilgili: Türkiye dışında da Ukrayna’ya komşu olan ülkelere gidiyoruz, Polonya ve Macaristan gibi. Dolayısıyl­a yan tarafta bütün bunlar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye