Blue Jean

Robin THICKE

USLANMAZ ÇAPKIN

-

❥ GERÇEK ADI Robin Charles Thicke

❥ DOĞUM TARİHİ 10 Mart 1977

❥ EN BÜYÜK BAŞARISI Geçtiğimiz senenin en büyük hitlerinde­n biri olan ‘Blurred Lines’ ile sadece Amerika’da 6 milyonun üzerinde sattı.

❥ YARATICILI­K Thicke, aslında solistten daha çok bir yaratıcı. Önce Christina Aguilera, Nicki Minaj, Jennifer Hudson, Usher, Mary J. Blige gibi isimlere şarkılar vererek piyasaya giriyor. Yani bir nevi Soner Sarıkabada­yı:p Daha sonra 2003’te solo kariyerine start veriyor.

❥ EN BÜYÜK AVANTAJI Pop müzik yıldızları­nın genelinde olmayan yaratıcılı­ğı onun en büyük kozu. Böylece başkaların­dan şarkı dilenmeden kendine sağlam bir kariyer kurabilir.

❥ EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Uzun bir süredir piyasada olmasına rağmen daha yeni uluslarara­sı bir yıldıza dönüştü. Yaş geldi 36’ya. Bakalım bundan sonra ne olacak… Robin Thicke yaklaşık 3,5 oktavlık ses aralığıyla tenor ile bariton arasında bir yerde duruyor. Aslında göğüs sesi peslere iniyor, ama fazla falsetto kullandığı için ses tipi net olarak söylenemiy­or. Son zamanlarda R&B / soul sahnesinde yıldızı parladı. Ses rengi ve tekniğinde kayda değer pek özellik olmasa da, yumuşak ve ruhlu vokaliyle ilgi çekti. Bazıları soul müzik söz konusu olduğunda, onun siyah bir şarkıcı ruhuna büründüğün­ü düşünüyor. Bu seneki Grammy’lerdeki performans­ı ile çıtayı yükseltti.

❥ SUPERMAN YÖNÜ Yumuşak, ruhlu, akıcı vokali.

❥ CLARK KENT YÖNÜ Çok fazla falsetto kullanıyor olması herkese hitap etmeyebili­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye