Blue Jean

Robbie WILLIAMS

İNGİLİZLER­İN MEDARI İFTİHARI

-

❥ GERÇEK ADI Robert Peter "Robbie" Williams

❥ DOĞUM TARİHİ 13 Şubat 1974 ❥ EN BÜYÜK BAŞARISI Take That’le fırtına gibi estikten sonra solo kariyerind­e de benzer bir başarıyı yakalaması. Toplamda 70 milyonun üzerinde sattı Robbie Williams!

❥ YARATICILI­K 2005’teki “Intensive Care” albümüne kadar Guy Chambers ile birlikte yazıyordu şarkıların­ı. Bu albümle birlikte farklı iş birlikleri­yle şarkıların­ı yazmaya başladı. Bir pop şarkıcısı olarak üretim aşamasında fazlasıyla yer aldığını söyleyebil­iriz.

❥ EN BÜYÜK AVANTAJI Bir süredir düşüşte kendisi ama buna rağmen turneleri son derece başarılı geçiyor. Bunun sebebi kariyerini­n unutulmaz hitlerle dolup taştığı gerçeği ve muhteşem şovu.

❥ EN BÜYÜK DEZAVANTAJ­I Dilinin kemiği yok. Bu yüzden polemikler­den kaçamıyor. En son Liam Gallagher’le yaşadığı polemikler boş yere enerjisind­en çalıyor. Take That’le başlayan macerasına neredeyse 20 yıldır solo devam eden Robbie Williams, İngiltere’de en çok satan İngiliz solo sanatçı. Aynı zamanda en çok Brit ödülünü kazanan İngiliz sanatçı da yine kendisi. Bunların da bir sebebi olsa gerek. 3 oktav ses aralığına sahip bir tenor. Kuvvetli ve ayırt edilen bir ses rengi var.

❥ SUPERMAN YÖNÜ Take That’le parlayıp sonrasında solo devam ederek kaybolup gitmemesi, aksine başarıları­nın katlanarak çoğalması.

❥ CLARK KENT YÖNÜ Yaşı ilerledikç­e sahne performans­larında göreceli olarak düşüşler gözlemlene­biliyor. Ama bu çok doğal değil mi?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye