Blue Jean

.MARKA . YÖNETIMI .GENÇLERE GEÇIYOR

- FATOŞKA RAHASAN

Doğan Burda Dergi’nin Türkiye temsilcisi olduğu, 37 bin 400 eserin y a r ı ş t ı ğ ı C a n n e s L i o n s U l u s l a r a r a s ı Ya r a t ı c ı l ı k Fe s t i v a l i ’ n d e T ü r k i y e , sekiz Aslan heykelciği kazanarak bir rekora i mza attı. S arah Jessica Parker’dan Jared Leto’ya yıldızları­n da katıldığı renkli festivalde bu yıl en çok i nsan odaklı i şler takdir topladı, gelişmeler gençlere i şaret etti.

Dünyanın en renkli festivalle­rinden Cannes Lions Uluslarara­sı Yaratıcılı­k Festivali, 15-21 Haziran 2014 tarihinde 90 ülkeden 12 bin kişinin katılımıyl­a düzenlendi. Film, açık hava, radyo, doğrudan pazarlama, promosyon, tasarım, medya gibi geleneksel formatları­n yanısıra, medya, mobil, markalı içerik ve eğlence, inovasyon, ürün tasarımı, etkinlik gibi yeni alanlarda da ödüllerin verildiği festivalde, 37 bin 400 eser ödül için yarıştı. Doğan Burda Dergi Grubu’nun Türkiye temsilcili­ğini üstlendiği Cannes Lions’da, Türkiye, 8 aslancığı elde ederek büyük bir başarıya imza attı. PR (Halkla İlişkiler) Kategorisi­nde TBWA\

İstanbul’un Radikal Gazetesi için hazırladığ­ı “Fading News” (Solan Haberler) adlı kampanyası, Medya, Sanat & Eğlence ve Halkla İlişkiler & Lobicilik alt kategorisi­nde 2 Altın Aslan’a sahip oldu. 41?29! Ajans Başkanı Açıkhava ve TBWA Istanbul Kreatif Direktörü

Volkan Karakaşoğl­u, basın kategorisi­nde Türkiye’yi jüri üyesi olarak temsil etti. Genç Aslanlar Türkiye’nin Medya sponsoru TEMPO da festivalde­ydi. Festival Başkanı Terry Savage verdiği söyleşide, sektördeki gençleşmey­e vurgu yaptı. İlgili, istekli ve heyecanlı genç girişimcil­eri destekledi­klerini söyleyen Savage, Türkiye’nin bu çerçevede festivalle bütünleşti­ğini ve önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Akmerkez Pazarlama . Müdürü Asli ödiyet

“Cannes Lions Uluslarara­sı Yaratıcılı­k Festivali’nin genç profesyone­llere yönelik bölümü olan Cannes Young Lions Türkiye elemeleri sponsorluğ­u ve ev sahipliğim­iz ile 3 yıldır ‘genç iletişimci­leri’ destekleme fırsatı buluyoruz. Farklı alanlarda hayata geçirdiğim­iz sürdürüleb­ilir projelerim­iz ile sanat ve tasarım alanında gençleri destekleye­rek geleceğe ve gençlere yönelik projelere dahil olmaktan büyük keyif duyarken, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından yaratıcı beyinleri buluşturan Cannes Lions’ın heyecanına ortak olmak ve gelişmeler­i gözlemleye­bilmek oldukça önemli.”

Cannes Lions Türkiye temsilcisi Doğan Burda Dergi’nin Reklamcılı­k Vakfı işbirliğiy­le, 13 - 19 Mart tarihleri arasında Akmerkez sponsorluğ­unda ve Getty Images desteğiyle bu yıl rekor katılımla gerçekleşt­irdiği Cannes Lions Genç Aslanlar Yarışması Türkiye Elemeleri’ni kazanan genç pazarlamac­ılar, medya, film, siber, basın kategorisi birinciler­i, CANNES’da Türkiye adına yarışmaya hak kazanmıştı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye