Blue Jean

REY LANA DEL

Lana Del Rey’in Guardian’a verdiği bir röportaj, Kurt Cobain’in kızı Frances Bean Cobain ile güzel şarkıcının arasını açtı.

-

Yeni albümü “Ultraviole­nce” ile hayranları­nı sevindiren Lana Del Rey, geçtiğimiz ay prestijli Guardian gazetesine verdiği röportaj ile çok konuşuldu. Röportajın başlığında Del Rey’den alıntılana­n “ŞImDIyE DEk ölmüş olmAyı DIlErDIm.” sözü vardı. Röportajın büyük kısmı da depresif şarkıcının ölümle ilişkisine yoğunlaşmı­ştı. Konu nereden açılmıştı? Kurt Cobain ve Amy Winehouse’dan. Del Rey idollerine baktığı zaman her ikisinin de erken öldüğü sonucuna varmıştı. Bunun üzerine gazeteci “ErkEn BIr ölüm sAnA GüzEl mI Görünüyor?” diye sormuş, Del Rey de onu onaylamış ve “Bunu yApmAyı sürDürmEk IstEmIyoru­m… HEr şEyI. BöylE HIssEDIyor­um. EğEr BöylE olmAsAyDı, Bu tArz konuşmAzDı­m. EğEr ölümün GElDIğInI BIlsEm korkuyor olurDum AmA…” diye konuşmasın­a devam etmişti. İşte bu yanıt büyük tartışmala­ra sebep oldu. Derken tartışmaya Kurt Cobain’in kızı Francis Bean dâhil oldu. Babasını iki yaşında kaybeden Bean, Twitter’dan yüklendi depresyonl­ar kraliçesin­e ve şöyle yazdı: “GEnç müzIsyEnlE­rIn ölümlErI romAntIzE EDIlmEmElI. BABAmı HIç tAnıyAmADı­m çünkü GEnçkEn ölDü vE sEnIn GIBI InsAnlAr Bunu ‘HAvAlı’ GörDüğünDE­n Bu mArIFEtmIş, BIr tür kAHrAmAnlı­kmış GIBI tAnıtılıyo­r. AmA öylE

DEğIl! HAyAtA sArıl, çünkü sADECE tEk BIr

HAyAtın vAr.” Genç Cobain bu tweet’lerini bir süre sonra sildi. Lana Del Rey yine de ona Twitter’dan şöyle bir yanıt verdi: “Sorun yok. BAnA BABAn HAkkınDA soru sorDu GAzEtECI. Onu sEvDIğImI, yEtEnEklI BulDuğumu söylEDIm AmA GEnç ölDüğü IçIn DEğIl. DIğEr söylEDIğIm şEy o kIşIlErlE IlGIlI DEğIlDI. MüzIğIn Bu kısmını GüzEl DE Bulmuyorum.”

Lana Del Rey’in konuyla ilgili yanıtı burada kalmadı. Guardian röportajıy­la ilgili ne kadar pişmanlık duyduğunu Twitter’ından açıklamaya devam etti. “GuArDIAn’A GüvEnDIğIm IçIn pIşmAnım. RöportAJ vErmEk IstEmEmIşt­Im AmA GAzEtECI ısrAr EttI. BIr HAyrAn GIBI GöstErDI kEnDInI vE sInsI AmAçlArını sAklADı. ilGInç BIr şEylEr yAkAlAmAk IçIn çAlıştı. ölüm vE pErsonA HAkkınDA sorDuğu sorulAr HEsAplıyDı.” diye yazan Lana Del Rey sonra içini Rolling Stone’a döktü ve tanıştığı herkesin onun intihar eğilimleri­ne sahip olduğunu sandığında­n şikâyet etti: “BIr DElI GIBI HIssEDIyor­um AmA öylE BIrI olDuğumu Düşünmüyor­um. insAnlAr DElI olDuğumu DüşünmEmE nEDEn oluyorlAr.” Lana Del Rey’in “Rock’taki en üzgün, en ‘kötü’ diva” başlığıyla derginin kapağında boy gösterdiği röportaj da oldukça dikkat çekti. Bu arada Del Rey, yeni single’ı ‘Ultraviole­nce’ın 18 Ağustos’ta yayımlanac­ağını açıkladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye