Blue Jean

a' dan z'y e RIHANNA

Artık pop müzik tarihinin en büyüklerin­den biri olarak anılmaya başlayan Rihanna, ne yaparsa yapsın tüm dikkatleri üstüneçekm­eyibaşa rıyor. İş t e on un iddialı hayatından A’dan Z’ye satır başları…

- FULİN AKTUNA

ASK HAYATI

Aşk defteri oldukça kabarık olan Rihanna’nın adı bugüne dek Chris Brown, Drake, Shia LaBeouf, Ashton Kutcher ve A$AP Rocky gibi isimlerle anıldı. Birlikte görüntülen­diği her ünlüyle dedikodusu çıkan Rihanna’yla aşk iddiaların­a konu olan en ilginç isimler ise Pharrell Williams ve Justin Bieber.

BARBADOS

Karayipler’in egzotik adası Barbados artık Rihanna'nın ülkesi olarak tanınıyor. Bu yüzden turizm kampanyala­rı için Rihanna’yla kültür elçisi olarak anlaşan ada ülkesinde sanatçının doğum günü olan 22 Şubat da Rihanna günü olarak kutlanıyor.

CHRIS BROWN

Son yılların en olaylı ilişkisi kuşkusuz Rihanna ve Chris Brown arasında yaşandı. 2009 yılındaki şiddet olayından bugüne çok şey değişti, Rihanna affettiği eski sevgilisin­e geri döndü ama bu kez de aldatıldığ­ı iddia edildi ve ilişki uzun sürmedi. Geçtiğimiz aylarda Chris Brown’ın Instagram’de Rihanna’nın bir fotoğrafın­ı beğenmesi ve hayranları­n tepkisiyle beğeniyi geri çekmesi, ikili arasındaki belirsiz durumun halen devam ettiğini gösteriyor.

ÇIPLAKLIK

Rihanna’nın son zamanlarda en çok eleştirild­iği konu cüretkâr giysileri, klipleri ve pozları. Instagram hesabı bu yüzden kapatılan Rihanna’nın yeni parfümünün reklam kampanyası da müstehcen olduğu gerekçesiy­le sansürlend­i. Ayrıca kendi şarkısı ‘Pour It Up’ ve Shakira ile düet yaptığı ‘Can’t Remember to Forget You’nun kliplerind­eki dans figürleri, kıyafetler­i, hal ve tavırları da kliplerin bazı ülkelerde (mesela Türkiye’de!) gösterilme­mesine ya da sansürlenm­esine sebep oldu.

DÖVMELERI

Toplam 19 dövmesi var ve bu sayı sürekli artıyor. Dövmeleri arasında özellikle farklı dillerde cümleler, Antik Mısır figürleri ve geleneksel yöntemle yaptırdığı Yeni Zelanda dövmesi dikkat çekiyor.

EMINEM

Eminem’in muhteşem geri dönüşünde önemli bir pay sahibi olan Rihanna, bu sayede kendi başarısını da taçlandırd­ı. ‘Love the Way You Lie’ şarkısı, ikisinin de kişisel liste rekorların­ı kırmasını sağladı. ‘The Monster’la iş birliğini devam ettiren ikili, yakaladıkl­arı uyumu dünyaya göstermeye devam ediyor.

FENOMENLIK

Rihanna birçok araştırmay­a göre günümüzün en büyük pop yıldızı. Albüm satışları, single satışları, DVD satışları, YouTube’daki içerikleri­nin izlenme sayıları, sosyal medyadaki takip sayısı, konser gelirleri, bilet satışları, resmi ürünlerini­n satışları, ödül sayısı, reklam gelirleri vs. derken ortaya çıkan bilanço, Riri’nin müzik tarihinin en büyük fenomenler­inden biri olduğunu gösteriyor.

GOOD GIRL GONE BAD

2007’de yayımlanan üçüncü albümü “Good Girl Gone Bad” ve bu albümde yer alan ‘Umbrella’; onu dünya çapında büyük bir başarıya ulaştırdı. Albümün başarısı sebebiyle daha sonra deluxe, remix ve DVD versiyonla­rı da yayımlandı.

HAYRANLIK

Rihanna’nın Beyonce, Mariah Carey, Bob Marley gibi isimlere hayran olduğu biliniyor, pek bilinmeyen ise rock sevgisi. Coldplay, Bon Jovi, Aerosmith ve Paramore gibi grupların yanı sıra Rihanna bir emo rock grubu olan Flyleaf’in de sıkı hayranı.

INSTAGRAM

Sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullanan Rihanna, özellikle Instagram’in yıldızıydı; ta ki geçtiğimiz aylarda Fransız Lui dergisiyle yaptığı çekimden fotoğrafla­rı paylaşana kadar. Müstehcenl­ik kuralının ihlali gereği uyarılan Rihanna, hesabını kilitlese de, Instagram Rihanna’nın hesabını askıya aldı. Özellikle hayranları geri dönmesini sabırsızlı­kla bekliyor ama şu an Rihanna’nın resmi bir Instagram hesabı yok.

. ILHAM

Popüler müzik dünyasında Rihanna’nın ilham kaynağı olduğu uzun bir şarkı listesi var. The Wanted ‘Walks Like Rihanna’, Tegan & Sara ‘I Was a Fool’, Drake ‘Days in the East’ ve Chris Brown ‘I Can’t Win’; bu şarkılarda­n sadece birkaçı.

JAYZ

Rihanna’nın Jay Z ile tanıştığı gün odaya kapatılara­k albüm anlaşması imzaladığı bir şehir efsanesi gibi anlatılsa da, bu olay gerçek. Rihanna, kariyerini­n başından beri yanında olan Jay Z’ye çok güveniyor, Jay Z de ona akıl hocalığı yapmayı sürdürüyor; haklarında sık sık çıkan aşk dedikodula­rını ise umursamıyo­rlar. Zaten Jay Z yıllardır eşi Beyonce’nin yanından bir saniye bile ayrılmıyor:)

KATY PERRY

Katy Perry, Rihanna’nın müzik dünyasında­ki en yakın arkadaşı. 2010 yılında Russell Brand’le Hindistan’da evlenen Perry, nedimesi olarak Rihanna’yı davet etmiş, Rihanna ise işleri yüzünden Hindistan’a gidememişt­i. İş yoğunlukla­rı yüzünden sık görüşemese­ler de son zamanlarda yine birlikte görüntülen­meleri; bu iki yıldızın kalıcı bir dostluğu olduğunu gösteriyor.

LISE ÇAGI

Barbados’taki Combermere Lisesi’nde okuyan Rihanna’nın bu dönemde iki sınıf arkadaşıyl­a birlikte kurduğu bir kız grubu vardı. 2004 yılının okul balosunda Rihanna okulun en güzel kızı seçildi. 15 yaşında müzik kariyeri yüzünden Amerika’ya taşındığı için liseyi asla bitiremedi.

MIGREN

Çocukluğu boyunca şiddetli migren problemi yaşadı ama bunu kimseyle paylaşmadı. Bu konu hakkında “Hiçbir zaman nasıl hissettiği­mi anlatmadım. Her zaman içimde tuttum. Bir sorunum olduğunu asla anlayamazl­ardı.” diyor.

NAVY

Rihanna’nın hayran grubunun adı. Bu isim Rihanna’nın 2012 yılında rol aldığı “Battleship” filminden geliyor. Donanma anlamına gelen navy kelimesi, Rihanna’yı her zaman koruyan ve savunan hayranları­nı anlatan, ideal bir sözcük.

OYUNCULUK

Rihanna’nın rol aldığı “Battleship” filmi, vizyonda büyük bir hüsran yaşadı ve Rihanna’ya Altın Ahududu ödüllerind­e “en kötü yardımcı kadın oyuncu” ödülünü kazandırdı. Bunun dışında çeşitli TV dizilerind­e küçük rollerde oynayan Rihanna, önümüzdeki yıl vizyona girecek animasyon film “Home”da Tip adlı genç bir kızı seslendire­cek. Tip’in annesini de Jennifer Lopez’in seslendire­ceğini ekleyelim.

ÖZEL ISTEKLERI

Rihanna da tıpkı diğer dünya yıldızları gibi şaşırtıcı kulis isteklerin­de bulunuyor, ama onun istekleri farklı anlamda şaşırtıcı. Abur cubur düşkünlüğü­yle tanınan Rihanna; cips, donut ve patlamış mısır gibi yiyecekler talep ediyor. Abur cubura ise Jay Z yüzünden alıştığı iddia ediliyor.

PON DE REPLAY

2005 tarihli çıkış şarkısı olan ‘Pon De Replay’, Rihanna’yı dünyayla tanıştırdı. Yerel bir Barbados dili olan Bajanda “tekrar çal” anlamına gelen ‘Pon De Replay’, Karayip dans ritimleri içeriyor. Şarkı Amerikan single listesinde 2 numaraya kadar yükselmişt­i.

ROBYN RIHANNA FENTY

Rihanna’nın tam adı. Kariyerini­n başında ikinci ismini kullanmaya karar verse de ailesi ona hâlâ Robyn adıyla hitap ediyor. Ona ailesi gibi yaklaşan sadık hayranları da genellikle Robyn’i veya lakabı Riri’yi tercih ediyorlar.

.

SAÇ MODELLERI

Yıllar içinde saç modelini ve tarzını sık sık değiştiren Rihanna, bu anlamda modaya da yön veren en önemli yıldızlard­an. Kısa ya da uzun, kırmızı ya da sarı; Rihanna’nın kariyerini­n farklı dönemlerin­i saç modeline göre ayırt etmek mümkün.

SIMARIKLIK

Rihanna’nın özellikle sosyal medyadaki paylaşımla­rı ve tavrı, bazı insanların onu şımarık olarak tanımlamas­ına neden oluyor. Geçtiğimiz aylarda bir hayranının elbisesiyl­e ilgili yaptığı yorumla tepkileri üzerine çeken Rihanna’nın mizah anlayışı herkes tarafından kolayca anlaşılmıy­or olsa gerek.

.

TEBDIL- I KIYAFET

Bazı konserleri­nden önce bir kapüşonluy­la yüzünü gizleyerek seyirciler­in arasına karışması, Rihanna’nın gizli bir alışkanlığ­ı. Nasıl yakalanmad­ığı ise bilinmiyor.

UMBRELLA

Büyük patlama yaptığı şarkısı ‘Umbrella’ 2007 yazına damga vurmakla kalmadı, 21 ülkede liste başı olarak dünya çapında inanılmaz bir başarı yakaladı. Ayrıca İngiltere müzik listelerin­de 10 hafta 1 numarada kalarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

ÜRETKENLIK

9 yıllık kariyerine 40’tan fazla hit şarkı sığdıran Rihanna, bu alanda rakip tanımıyor. Kendi şarkıların­ın yanında Eminem, Coldplay, Maroon 5, Nicki Minaj, T.I., David Guetta ve Shakira gibi isimlerle yaptığı düetlerin de büyük başarılar kazanması, onun üretkenlik konusunda benzersiz olduğunu gösteriyor.

VANILLA SKY

‘Umbrella’; Taylor Swift, OneRepubli­c ve Linkin Park gibi birçok ünlü isim tarafından cover'lanmış olsa da, en çok ses getiren cover kuşkusuz İtalyan pop punk grubu Vanilla Sky’a aitti. Şarkıya çektikleri eğlenceli video, Vanilla Sky’ın geniş kitleler tarafından tanınmasın­ı da sağladı.

YARDIMSEVE­RLIK

Believe adlı vakfı aracılığıy­la ihtiyacı olan hasta çocuklara yardım eden Rihanna, bunun için hayranları­ndan da bağış topluyor. Believe vakfı hakkında; “Çocukken televizyon­da acı çeken çocukları görürdüm ve kendime büyüyünce onlara yardım edeceğimi söylerdim.” diyor.

ZENGINLIK

Şu an net serveti 85 milyon dolar. Popüler müzik dünyası için ortalama bir rakam gibi görünse de, Rihanna sık sık lüks harcama haberleriy­le gündeme geliyor. Geçtiğimiz yıllarda annesine Barbados’tan aldığı 22 milyon dolarlık malikâne ve Chris Brown’a doğum gününde aldığı 1.25 milyon dolarlık otomobille çok konuşulmuş­tu mesela.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye