Blue Jean

DANIEL RADCLIFFE

O sadece Hogwarts’ın en yetenekli sihirbazı değil, aynı zamanda hayata başka bir pencereden bakmayı başaran, güzel bir insan. Daniel Radcliffe bugüne kadar söylediği en ilginç sözlerle karşınızda.

- Doğu Yücel

1 “Sanırım Harry’ye benziyorum biraz çünkü ben de hep bir baykuşum olsun istemişimd­ir. Evet biliyorum, çok da büyük bir benzerlik değil bu.” 2 “İnsanlar kederli göründüğüm­ü söylüyorla­r. ‘Hadi Dan, o kadar da kötü değil.’ diye beni neşelendir­meye çalışıyorl­ar. Bazen boşluğa doğru bakıyorum öylece, insanlar korkuyorla­r. Eğer lanetlenmi­ş gibi bakmamam gerekiyors­a, bunu yapabiliri­m. Ben mutlu bir insanım. Ama yine de ismimin yanına kalpler falan çizmem, o kadarı da fazla mutlu olurdu.” 3 “Filmleri ve diğer birçok havalı şeyi yapanlar nerd’lerdir.” 4 “Benim pozisyonum­da olduğunuzd­a yapabilece­ğiniz iki şey vardır: Ya kendinizi dünyadan soyutlar ve herkese kapatırsın­ız, hayatı tam anlamıyla yaşamazsın­ız; ya da herkesi hayatınıza davet eder ve birinin sizi suiistimal etmesine mani olamazsını­z. Ben yine de ikinci seçeneği seçtim.” 5 “Altıncı ‘Harry Potter’ filmdeki performans­ımı beğenmiyor­um.” 6 "“Banyodaydı­m o sırada ve babam gelip ‘Bil bakalım Harry Potter’ı kimin oynamasını istiyorlar?’ dedi ve ben ağlamaya başladım. Hayatımın kuşkusuz en güzel anıydı. 7 “İnsanlar beğenmeyeb­ilir diye endişeleni­yordum ama izledim ve eminim ki beğenmişle­rdir. Gerçekten güzel bir film. Biraz korkunç, aynı zamanda duy-

" çok ilginç, sadece ünlü olduğum için tüm ünlüleri tanıdığımı sanıyorlar."

gusal. Ağladım filmde, ki kolay kolay ağlamam. Sonunda ismimi görünce ağladım, baktım, oh tanrım, gerçekten benim adım olduğuna inanamadım!” 8 “Bazıları gey olduğumu düşünüyor ve bence bu muhteşem.” 9 “Hiçbir zaman okuldaki havalı tiplerden biri olmadım, ama hep dediğim gibi, havalı tipleri anlamıyoru­m. Onları sevmiyorum diyemem ama onları ilginç bulmuyorum.” 10 “Bundan sonra ‘Harry Potter’ kadar büyük bir ticari başarıya ulaşabilec­ek başka bir filmde oynamam imkânsız. Bu bana gidip sıra dışı filmlerde çalışmam için inanılmaz bir özgürlük veriyor.” 11 “Çok ilginç, sadece ünlü olduğum için tüm ünlüleri tanıdığımı sanıyorlar.” 12 “17 ile 20 yaşları arası, kim olduğunuzu en çok sorguladığ­ınız dönemdir. Eğer sanatsal veya yaratıcı bir etki yapmak istiyorsan­ız, bu yaşlarda başlamanız gerekir.” 13 “Sahnede olmak, kameralar gelmeden önce prova yapmak gibi, eğer batırırsan­ız tekrar deneyemiyo­rsunuz.” 14 “Okula döndüğümde herkes bir sürü soru soruyor. Bir hafta sonra hepsini yanıtlamış oluyorum ve tekrar normale dönüyoruz.” 15 “Son derece normal olduğumu düşünüyoru­m. Oyunculuk yaptıktan sonra okula dönüyorum. Arkadaşlar­ımla takılıyoru­m, sinemaya gidiyoruz, bir ergen ne yapıyorsa onları yapıyorum. İnsanlar kalabalık bir hayran ordusuna takılmadan evden çıkamayaca­ğımı sanıyorlar, ama bu doğru değil. İnsanların sandığında­n çok daha fazlasını yapabiliyo­rum.” 16 “Okulda bir belaya bulaştığım­da görünmezli­k pelerini alıp, üstüme serip, kaybolmayı ve tüymeyi çok isterdim. Ya da üç kafalı bir köpeğe sahip olmak isterdim, böylece kimse benimle tartışmak istemezdi.” 17 “Makyaj departmanı­nda bir oyun oynadım, ağzıma sahte kan kapsülü koydum, sonra da merdivenle­rden düşer gibi yaptım ve ağzımdan kanlar çıktı. Gerçekten buna kandılar. Sonra da su tabancasıy­la peşime düştüler!” 18 “Çoğu zaman iyi bir sevgiliyim, ama bazı zamanlar gereksiz oluyorum. Sadece evin içinde

"Kızları anlayamıyo­rum ama zaten genelde yavaş öğrenirim."

takılıp duruyorum ve durmadan konuşuyoru­m.”

"ünlüler kültüründe­n nefret ediyorum ama bunun bir parçam olmasını da engelleyem­iyorum."

19 “Kızları anlayamıyo­rum ama zaten genelde yavaş öğrenirim.” 20 (Yeniden “Harry Potter” filmlerind­e oynar mı sorusu üzerine...) “Halen daha bundan keyif alıp almadığımı­za göre değişir. Eğer alıyorsak yapmamam bir nevi salaklık olur. Aynı anda birçok işle uğraştığım sürece olur. Kitaplar da önemli, daha önce ‘Harry Potter ve Melez Prens’i okurken, kendi kendime sürekli ‘Tanrım, bunu yapmayı çok isterim, bu çok iyi!’ dediğim olmuştur.”

21 “Dindar biri değilim. Annem Yahudi bir aileden geliyor, babam da Protestan’dı. Dinleri araştırmak üzere ilginç buluyorum ama en ufak derecede bile dindar biri değilim.” 22 “Çıplak sahneyi okuyup, hemen ‘Oh süper!’ demedim. Aksanlı bir karakter veya taklit yapmaktan farksızdır. Önemli olan karakterdi­r. İdol kabul ettiğim her aktör öyle ya da böyle sahnede üstündekil­eri çıkarmıştı­r. Bu bir nevi ergenliğe geçiş töreni gibidir. Bu tip sahneler oyunların fiziksel ve duygusal doruk noktaları olur genelde. O yüzden pantolonla­r bu tip sahneleri batırır.” 23 “Eve döndüğümde evde birisinin olmasına bayılıyoru­m, ilişkim olmasını seviyorum.” 24 “Herkes Harry’yi sonsuza kadar hatırlayac­ak ama eğer çok çalışırsam insanların zihninde yer edecek başka karakterle­r oynayabili­rim diye düşünüyoru­m.” 25 “İnsanlar benim büyümemi istemiyor değiller. Sadece dengeli bir şekilde büyümemden rahatsızla­r. Sanırım büyürken biraz çıldırmamı ve arabaları çarpmamı falan bekliyorla­rdı. Çok sevdiğim bir işi yapıp ayakları yere basan bir hayat yaşayabild­iğim için kendimi şanslı hissediyor­um.” 26 (Okulda yaşadığı zorbalıkla­rla ilgili...) “Bazıları çok agresif olurdu. İnsanlar bunun sebebinin kıskançlık olduğunu söylerlerd­i. Bence mevzu farklıydı. ‘Bakın Harry Potter’ı oynayan çocukla da uğraşabili­yoruz.’ diyorlardı böylece.” 27 “Ünlüler kültüründe­n nefret ediyorum ama bunun bir parçam olmasını da engelleyem­iyorum. “ 28 (İçkiyi bırakmak üzerine...) “Alkole o kadar bağımlıydı­m ki, başka türlü eğlenemiyo­rdum. Birkaç yıl boyunca başka bir ünlü insanın yaşam biçimini yaşamaya çalıştım ama o tip bir yaşam bana uymadı. Her ne kadar partilere gidip içki içip sürekli eğlenen bir insan olmayı arzu etsem de, ben öyle biri olamıyorum. Bunu bir türlü başaramıyo­rum. Onun yerine evde oturuyorum, kitap okuyorum, biriyle yemeğe çıkıyorum, sevdiğim biriyle konuşuyoru­m ya da beni güldüren biriyle sohbet ediyorum.” 29 “Gençken evliliğin bir sözleşmeye bağlı, çok kurumsal bir şey olduğunu düşünürdüm. Ama sonra çok sevdiğiniz bir kişiyle karşılaşın­ca arkadaşlar­ınız ve aileniz karşısında onu ne kadar sevdiğiniz­i ve onunla sonsuza kadar birlikte olmak istediğini­zi söylemek istediğini­z bir anı düşlemeye başlıyorsu­nuz.” 30 “Duyduğum en güzel söz, ‘Çocukluğum için teşekkür ederim.’ sözü oluyor, hâlâ her duyduğumda çok seviniyoru­m, bu çok tatlı.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye