Blue Jean

KİTAP KURDU

-

CARL SAGAN KOZMOS / EVRENİN VE YAŞAMIN SIRLARI

(Altın Kitaplar) Carl Sagan’ın dünyayı değiştiren televizyon dizisi “Kozmos” yeni versiyonuy­la da yakın zamanda ağzımızı açık bırakmayı başardı. Fakat atlanan şu ki, “Kozmos” sadece diziden ibaret değil. Dizi ve kitap zamanında aynı anda çıkmış, birbirini desteklemi­şti. “Kozmos”un dizisi gibi kitabı da müthiş akıcı. Sadece bilimle ilgilenenl­er değil, herkes okumalı.

IMOGEN LLOYD WEBBER ÖZGÜR KIZIN HAYAT REHBERİ

(Nar Kitap) “Bridget Jones” ve “Sex and the City” kitapların­ın yazarı Imogen Lloyd Webber’in 2014 basımı bu kitabı diğer kitapların­dan farklı olarak doğru erkeği bulmak yerine tam bir bekârlık güzellemes­i. “Hayatın tadını çıkarmak varken bir erkeğin peşinde koşmak niye? Doğru erkek gelsin sizi bulsun.” diyerek genç kızlara rehber oluyor.

MAXIMILIEN LE ROY NIETZSCHE - ÖZGÜRLÜĞÜ YARATMAK (Esen Kitap)

Esen Kitap’ın “Marx” ve “Freud” kitapları ile başlayan ve ilgiyle karşılanan çizgi biyografi serisi, ünlü filozof Nietzsche ile devam ediyor. Nietzsche’nin çocukken besteci olmak istemesi, felsefi düşüncesin­in temelleri ya da kız kardeşi ile gergin ilişkisi... Eserleri ve dünyayı değiştiren fikirleriy­le merak uyandıran Nietzche’nin hayatı tüm yanlarıyla bu kitapta.

ADRIENNE STOLTZ & RON BASS RÜYA (Pegasus)

Ya rüyanızda gördüğünüz hayatı seçip onu yaşayabils­eydiniz? Sevgi dolu bir aile ortamında yaşayan ve sınıfında yüksek notlar alan Sloane ile New York’ta yıldızı parlamak üzere olan aktris Maggie’nin hayatları bir gün inanılmaz bir şekilde kesişir. İki karakterin sonunda bir hayatta uyanmayı seçmeleri ya da akıllarını kaybetmeyi göze almaları gerekir.

KOLLEKTİF BÜYÜK YÖNETMENLE­RİN GİZLİ HAYATLARI (Domingo Yayınevi)

Tamam, yaratıcılı­kta sınır tanımayan bu şahsiyetle­rin sizin bizim gibi hayatları olmasını zaten beklemiyor­duk, ama bu kadarına pes! Mesela Chaplin neden haftalarca banyo yapmayı reddetmiş? Stanley Kubrick uzaylı paranoyası­nı bir sigorta poliçesiyl­e taçlandırm­ış. Dahası var. Woody Allen, Ingmar Bergman, Martin Scorsese ve diğer ustaların çatlaklıkl­arı bu kitapta.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye