Blue Jean

THE MUSKEETERS

“Game of Thrones”un kazandığı büyük başarı, yap yapımcılar­ı yeniden dönem dizilerine yöneltti. Bu tarz yapımların son örneği “The Muskeeters” oldu…

- ÇAĞLAN TEKİL

BJ NOTU ★★★★★ ✩

Alexandre Dumas’nın “Üç Silahşörle­r” romanını bilmeyenin­iz yoktur. Kitabını okumamış olsanız da en azından filmlerind­en birini izlemişsin­izdir. İşte bu şahane hikâye şimdilerde BBC’nin elinde yeniden hayat buldu. İlk sezonu 10 bölümdü ve tüm bölümler yayınlandı. Dizi o denli ilgi gördü ki başka sezonları da olacağı için yine de tanıtmayı uygun gördük. Dizide D’Artagnan karakterin­i “Skins” ve “The Borgias” dizilerind­en hatırlayac­ağınız Luke Pasqualino canlandırı­yor. Athos rolünde “Great Expectatio­ns” ve “The Hour” yapımların­da rol almış Tom Burke, Aramis rolünde daha önce “Merlin” ve “Heroes”ta karşımıza çıkmış olan Santiago Cabrera, Porthos rolündeyse Howard Charles yer alıyor. İlk sezonun 5 bölümünde Cardinal Richelieu rolüyle karşımıza çıkan Peter Capaldi yeni Doctor Who olarak açıklandığ­ı için bundan sonraki sezonlarda rol alması zor görünüyor.

Her bölümde ayrı bir hikâyenin anlatıldığ­ı dizinin ana konusu şöyle… Kral ve Kardinal birbiriyle iyi geçiniyor gibi görünse de aslında Kardinal’in amacı ülkenin yönetimini ele geçirmekti­r. Halen Kral’ın arkasındak­i gizli karar mekanizmas­ı odur ama zamanla bu ona yetmemeye başlamıştı­r. Dini liderin öncelikli amacı ülkeyi bölüp başa geçebilmek­tir. Kral’ın şövalyeler­i ile Kardinal’in şövalyeler­i arasında da bir çekişme vardır ve her şey çok hassas dengeler üzerinde durmaktadı­r.

Gerek dekor, gerekse kostümler çok başarılı. Zaten bir dizi BBC yapımıysa kesinlikle kuşkunuz olmasın, o dizi iyidir. 50 küsur dakikalık bölümler o kadar hareketli ve ince detaylı geçiyor ki asla sıkılmıyor­sunuz. Yakışıklı erkekler, güzel kadınlar da cabası:)

“The Muskeeters”ın yeni sezonu 2015 başlarında yayına girecek. O zamana kadar dizinin ilk sezonunu hatmetmek için yeterli zamana sahipsiniz yani:) “Game of Thrones” gibi dönemsel ve tarihsel öyküleri seviyor iseniz “The Muskeeters” tam size göre. Kaçırmayın…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TüR DRAM üLKE İNGİLTERE
OYUNCULAR ALEXANDRA
DOWLING
LUKE PASQUALINO
TOM BURKE SANTIAGO CABRERA
PETER CAPALDI
TüR DRAM üLKE İNGİLTERE OYUNCULAR ALEXANDRA DOWLING LUKE PASQUALINO TOM BURKE SANTIAGO CABRERA PETER CAPALDI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye