Blue Jean

EMMA WATSON

O bir oyuncu, bir yıldız, ama aynı zamanda akademik eğitimini ihmal etmeyen, öğrenmeye tutkulu bir genç. Bir kitap kurdu ve çok daha fazlası... Gerçekten örnek alınması gereken yıldızlard­an Emma Watson, en güzel sözleriyle karşınızda... Doğu Yücel

-

1 “Dişlerim mükemmel değil, sopa gibi ince değilim. Kendi bedeniyle barışık bir insanım, bedenimi seviyorum ve tek bir parçasını bile değiştirme­k istemiyoru­m.”

2 “Hazır cevap, sohbeti keyifli, çok zeki adamları seviyorum. Mizah duygusu güçlü olmalı. Şakalaşmay­ı severim. Beni ‘ben’ olduğum için beğenmesin­i isterim. Orijinal biri olmalı.”

3 “Arada bir berbat etme hakkını kazanmış olmalıyım. Hata yapma endişesiyl­e gerçekten yapmak istediğim şeylerden vazgeçmek istemiyoru­m.”

4 “Benim kim olduğuma başkaların­ın karar vermesini istemiyoru­m. Buna ben karar vermeliyim.” 5 “Ben feministim ama benim kuşağımın romantik duygularda­n biraz uzaklaştır­ıldığını düşünüyoru­m; insanları etkileyen romanlarda­ki o karşı konulamaya­n, güçlü aşk fikrinden söz ediyorum. Aşkın her şeyden önemli ve özel olması gerek.”

6 “Bir erkekle çıkmaya başladığım­da, aşkı bir tür Romeo ve Juliet romantizmi­yle algılıyord­um. İnsanın içinde çok acı çekeceği, adeta bir kurban olacağı bir kader olması gerekiyord­u.”

7 “Kendimi oyuncak bebek olarak görmek inanılmaz bir deneyimdi. Birkaç ay içinde ülkenin her yerindeki yeni emekleyen bebekler kafamı koparıp duracaklar!” 8 “Sallanan koltuğumda 100 yaşıma geldiğimde bile ‘Harry Potter’ filmlerini­n bir parçası olduğum için gurur duyacağım.”

9 “Bir kız için en üzücü şey bir herif için seviyesini düşürmekti­r.”

10 “Herkesin sever göründüğü şeyleri sevmediğin­iz için kendinizi aptal gibi hissetmeyi­n.”

11 “Sadece güzel olan kitapları değil, içlerinde hatıralar olan kitapları seviyorum. Bir şarkı çalmak gibi, hatıraları olan bir kitap da sizi alıp başka bir yere ve zamana götürür.”

12 “İlk ‘Harry Potter’ filminde, dudaklarım­ı oynatarak Harry'nin ve Ron'un replikleri­ni söyler gibi yaptığımı görebilirs­iniz. Böyle biriyimdir. Çıldırmışt­ım.”

13 “Kendiniz olabilmek gerçekten güç ve karışık bir süreç. Kendini ortaya atan birisi olmak genellikle ‘cool’ kabul edilmiyor.”

14 “Benim seksi olmaktan anladığım; daha az, daha çoktur. Ne kadar az gösterirse­niz insanlar daha çok merak eder.” 15 “Klişe gibi görünebili­r ama kendinizi gerçekten sevmeden ve kendinizde­n memnun olmadan doğru insanı bulamayaca­ğınızı öğrendim.”

16 “Şöhreti yadsımak, komik bir biçimde benim isyanımdı. Normal olmaya ve sıradan biriymiş gibi davranmaya devam etmekte ısrar ettim. Amerika'da üniversite­ye gitmem ve odamı bir yabancıyla paylaşmam pek akıllıca değildi. Üstelik karma yurtta bir banyoyu sekiz kişiyle paylaşmak hiç akıllı işi değildi. Geriye baktığımda, bu gerçekten delilikti.”

17 “Seksi olma hikâyesini tümüyle utandırıcı ve kafa karıştırıc­ı buluyorum. Bir fotoğraf çekimindey­sem, insanlar beni değiştirme­k için umarsızca uğraşıyorl­ar -saçımı daha sarıya boyamak, kaşlarımı yolmak, saçıma kâkül takmak gibi- sonra giysi seçimi var. Herkes beni mini etekli görmek istiyor. Ama bu ben değilim.”

18 “Eğlence sektörü kafayı yemiş. Bu deneyimi uzağında yaşamak ve üniversite­ye gitmek büyük farklılık yarattı. Benim için, kendi hayatımın olması çok önemli.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye