Blue Jean

MEŞHUR ‘80’LERİN OYUNLAR I

-

Deniz:

/ Portecho

@ PortechoBa­nd Portecho’nun ‘Eye of the Storm’u ‘80’lerin 8 bit oyunlarına şapka

çıkarıyor. Atari, Nintendo, Sinclair

ve Commodore gibi antik (!) bilgisayar­larda oynanan bu oyunlardan

beşi şöyle: (İlk ikisi Tan ve Deniz’in favorileri) MANIC MINER

RICK DANGEROUS 2

SUPER MARIO BROS. BOULDER DASH

RIVER RAID

Parçanın da havasına uygun olarak, bizi az sayıda pikselle çizmenin ne kadar kolay olacağını düşündüm ve basit bir görsel hazırladım. Sonra bu hoşumuza gitti ve gayet basit de bir animasyonu­nu hazırladım. Yapması çok eğlenceli olduğu için de 4 günde klip bitmişti. Tan da, ben de Sinclair Zx Spectrum’dan bu yana durmaksızı­n bilgisayar oynuyoruz. Böyle bir 8 bit klibin bize ve şarkıya uygun olacağına karar verdik.

Türkiye’de sizden sonra elektronik müzik üretiminde artış oldu. Bu akımdan sevdiğiniz, destekledi­ği-

Tan:

portecho. com

n niz, etkilendiğ­iniz isimler var mı? T Tan:

Şu dönem Türkiye’de elektronik müzik olarak çok da fazla grup yok aslında. Bizim sevdiğimiz ve takip ettiğimiz gruplar arasında The Away Days, TSU, Paradisko, Ringo Jets ve Kim ki O var.

Ben geçenlerde ilk defa Ah Kosmos’u dinledim ve çok beğendim. Ayrıca Grup Ses Beats ve Age Reform’u sürekli takip hâlindeyim.

Deniz: The New York Times, Portecho için “hızla yükselen, geleceği parlak” grup demiş, başka nasıl yurt dışında tepkiler? Deniz:

Portecho; çaldığı Miami, Floransa, Amsterdam, Stockholm gibi şehirlerde coşkulu ama lokal bir heyecan yarattı. Fakat sonrasında Motherboy Remixes albümüne kadar topyekun bir hareket yakalayama­mıştık. Bu remix albümünde Michael Simonetti, Drop Out Orchestra gibi isimlerin yer almasıyla Portecho’ya ulaşan insan sayısı bir anda yükseldi. Biz de bunu Avrupaupa ve Amerika’da daha fazla konsereere dönüştürme­nin yollarını arıyoruz.z. Belki hızla yükselen değil de parlakrlak bir gelecek için...

Türkçe şarkı yapacak mısınız?

Portecho’yu İngilizce tutacağız hep. Herr albümde kendimizi yenilemekt­en çekinmiyo- ruz ama İngilizce olması sanırım Portecho’nun un sabit değişkeni. Öte yandan ikimizin de Türkçeçe e olan yan projelerim­iz var Mira ve Norrda gibi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye