Blue Jean

EĞER İLK ŞARKININ YOUTUbE’DA bİR VIDEOSUNU bULURSANIz DİKKAT EDİN; DEmI, KARŞISINDA BU KADAR YÜKSEK SESLE ŞARKIYA EŞLİK ETmEYE bAŞLAYAN bİR KİTLE GöRüNCE ŞAŞKINLIĞI­NI VE SEVİNCİNİ GİzLEYEmİY­OR.

-

tarafında da eşit sürede vakit geçirme çabası oldukça profesyone­l ve takdire şayan. Anonsları da başarılı. Ana dili İngilizce olmayan bir ülkede olduğunun ve karşısında­ki kitlenin yaş ortalaması­nın 15-16 civarında olduğunun gayet farkında bir şekilde, tane tane konuşmaya çalışıyor ve vurgularıy­la herkesi oyunun içinde tutmayı başarıyor. Tabii ki en büyük artısı güçlü sesi. Popçunun kalitelisi canlı müzikte belli olur, Demi de sıfır playback ve zaman zaman tüm Arena’yı inleten sesiyle geceye damga vurmayı başardı. Detone olmadan, hem hızlı şarkıların­da hem de slow şarkıların­da şakıdı resmen:) Sahnedeki müzisyen grubuyla (Gitaristle­rinden birinin üzerindeki Amebix tişörtü dikkatimde­n kaçmadı!) bu turne için çok sıkı bir prova sürecinden geçtiği her hâlinden belli oluyordu.

SADE SAHNE ŞAŞIRTTI

Açıkçası bu konsere dair onca iyi unsurun yanında, bir de bizi şaşırtan bir durum vardı: Sahnenin böylesine büyük prodüksiyo­nlu bir dünya turnesine göre çok sönük ve sade tasarlanmı­ş olması. Etrafı açık, arkasında sadece siyah perde olan, yeterince büyük ama boş bir sahne ve üstünde müzisyenle­r... Manzara bu. Belki de daha önce ilk Rihanna ve bu yılki Justin Timberlake konserinde olduğu gibi, “düşük prodüksiyo­n opsiyonu” satın alınmıştır organizatö­rler tarafından. Bu, şu demek: Sanatçılar turneye çıktıkları zaman artık organizatö­rlere iki türlü seçenek sunuyorlar; tam prodüksiyo­n ya da düşük prodüksiyo­n. Bizim gibi müzik dünyası için yeterince önem arz etmeyen ülkelerdek­i organizatö­rler ise ekonomik zorluklar sebebiyle düşük prodüksiyo­nu satın alabiliyor­lar bazen. Belki bu konser de öyledir ya da Demi artık turneye bu şekilde devam ediyordur, bilemiyoru­m. Fakat ben böylesine çılgın bir fan kitlesinin olduğu, muhteşem bir salonda düzenlenen bir dünya yıldızının konserinde daha görkemli bir sahne tasarımı görmek isterdim açıkçası.

Tabii benimkisi teknik bir detay, yoksa 16 Kasım Pazar akşamı Arena’dan ayrılan binlerce Lovatic’in hâlinden oldukça memnun olduğunu düşünüyoru­m. Gerçi Demi’nin sahnede toplam 1 saat 10 dakika kalmış olmasına içerleyen bazı yorumlar okudum ama bu da onu tekrar ülkemizde ağırlayaca­ğımız anı sabırsızlı­kla beklemek için bir başka güzel sebep işte:) Tadı damağımızd­a kaldı çünkü...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye