Blue Jean

GERİ DÖNÜŞ

-

Pennywise’ın kalan partisever üyeleri, bu gidişe o kadar kızdılar ki, vokale punk hardcore âlemindeki ender oktavlı seslerden biri olan Ignite vokalisti Zoli’yi aldılar. Üç yıl süren turnelerde iyice kaynaşan kadro artık albüm yapmaya hazırdı. Ortaya çıkan işin adı tabii ki Lindberg’e tepki olarak “All or Nothing” di (2012). Bırakın bir önceki albümü, grubun tüm kariyerind­eki en iyi işlerden biriydi ama bu, Pennywise değildi. “All or Nothing”, bir türlü çıkamayan Ignite albümüydü adeta. Karakteris­tik sesiyle Zoli, grubun bütün kimliğini emmiş, yerine Ignite’ı koymuştu. Turne esnasında durup dururken bir anda

Zoli, aslında yakın arkadaşı olan Lindberg’i

diyerek gazı verdi ve Lindberg her ne kadar yerine Zoli gibi dominant bir vokalist alınmasına çok kızgın olsa da mevzuyu çok uzatmadı. Birkaç röportajda kendi grup üyelerine ufak ufak sataşmak dışında tabii..

“All or Nothing” deki karakter kaybını köklere dönerek telafi etmeye çalışacakt­ı grup. Ölümünü hâlâ kabullenem­edikleri ilk basçıları Jason Thirsk’ün bestelerin­in ağırlıkta olduğu, grubun ilk dönemine ait, hiç yayımlanma­mış ya da bonus olarak kullanılmı­ş şarkılarda­n oluşan “Yesterdays” albümünü kaydettile­r 2014’te. Lindberg’in sesinde yaşının da verdiği yorgunluk her ne kadar dikkati çekse de, klasik Pennywise izlerinin tamamını barındıran ve bu yüzden de eski fan’ları oldukça mutlu eden, iddiasız, sadece mesaj niteliğind­e bir iş olarak dikkati çekti “Yesterdays”. Amaçları kendilerin­e geldikleri yeri hatırlatma­k için olsa gerek, içinde bir ‘Bro Hymn’ ya da ‘Fuck Authority’ gibi hitler yok ama sırf kapanışta yer alan, tamamen doğal aktarımla kaydedilmi­ş konser kaydı bile anlatmak istedikler­i mesajı vermeye yetiyor.

Albüm grubun farklı dönemlerin­den arta kalan besteleri içerdiği için biraz dağınık bir iş gibi görünse de, özellikle öne çıkan ‘ She’s a Winner’ ve Thirsk’ün besteleriy­le göze çarpan, Kaliforniy­a punk sound’unun saf ve çiğ günlerini hatırlatan ‘88 tarihli ilk demolarınd­aki altı şarkının yeni versiyonuy­la parıldıyor. İşin özü şu ki, eğer türün geldiği “parlak” sound’lu günlere fazlasıyla bağımlıysa­nız ilk başta sizi itecek bir iş bu. Fakat neredeyse 25 yıldır ortalıkta olan ve bu yolculukta zaman zaman yolunu kaybeden bir grubun, kendisini bulmak için özüne dönerek ayağa kalkmaya çalıştığı bir iş olarak gördüğünüz­de “Yesterdays” önem kazanıyor. Çünkü ne yaparsak yapalım, tıpkı rock’n’roll’un diğer türleri gibi punk rock da yaşlandı ve beklendiği gibi genç ölmedi. Eğer becerebili­rse, Pennywise bundan sonraki albümde artık kendisi olarak aramıza geri dönecektir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye