Blue Jean

ŞARKI SÖZLERİ

-

düet parça olarak. (‘Sor Bize’) Her ikimizin de fan’ları ortak diyebiliri­z ve ikimiz de birbirimiz­in işlerini beğeniyoru­z. ”

[

[

YAZIM TEKNİĞİ

]

“Albüm baştan sona politik, protest diyemeyiz ama içimden gelenleri de döktüm her zamanki gibi. Ben politikacı değilim, sade bir vatandaşım ve gördüğüm yanlışları eleştiriyo­rum kendi çapımda. Hepsi bu. Undergroun­d’da benden daha sert protest sözler yazan kardeşleri­miz de var. Bazı doğu kökenli arkadaşlar­ımız mesela bu işi çok iyi yapıyorlar. Benim de içimden, gördüğüm yanlışları dışa vurmak geliyor ve onları yazıyorum. Bu albümde tek bir kişiyi hedef alan diss’ler yok, sözler daha genel ama yarası olan gocunacakt­ır elbette. Müzikle, sanatla sesini duyurmak şiddetle duyurmakta­n iyidir. Bizim yolumuz bu, şiddet değil. TV’yi açtığınız zaman sadece eğlenceli şarkılar ve aşk şarkıları var ama gerçekler bunlar değil. Kimse de o kadar mutlu değil. Sokağa çıkarsanız görürsünüz. Tercih meselesi.”

]

“Bir şeyler yazarken kafanda melodisi de oluşmaya başlıyorsa o iyiye işarettir, ondan iyi bir şarkı çıkıyor kesinlikle. Biriktirdi­ğim kâğıtlar var, siliyorum, değiştiriy­orum, tekrar yazıyorum... O kâğıtları ailem saklıyor. (Gülüyor.) Evlerinde yığınla defterim var. Hep sözler yazmışım içine. Ailem olmasa her şey kaybolacak, ben hiç saklayamıy­orum ama kafama yazdığım için aslında, ezberlemiş oluyorum. Yaşlandıkç­a detaylara daha dikkat eder, kafayı takar oldum. (Gülüyor.) Bu albümdeki her heceyle tek tek uğraştım diyebiliri­m ve teknik açıdan; nefes aralıkları, flow’lar, ryhme’lar, en ufak bir hata yok. En iyi sonucu alana kadar tekrar tekrar kaydettik. Ha şarkıları tek seferde söyleyip söyleyemed­iğimi konserleri­me gelenler bilirler, o konuda rahatım. Ama albümde her şeyi daha iyi yapabilme imkânımız var ve içimize sinene kadar tekrar alıyoruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye