Blue Jean

DEMİR DEMİRKAN

Demir Demirkan’la yeni single’ı ‘Günahı Boynuma’ vasıtasıyl­a bir araya geldik, o sırada yeni belgeseli “The Glass” hakkında da lafladık.

- GÖKSU ÇAĞLAR

“Tam Ölmek de Değil” albümünün ardından yeni single’ınız ‘Günahı Boynuma’yı yayımladın­ız. Nasıl geçti bu 1 yıl?

Çok yoğun geçti. Mart 2015 başından itibaren birçok konser verdim ve aynı zamanda da bir tanesi ‘Günahı Boynuma’ olmak üzere 2 şarkı kaydettim. Şimdi ‘Günahı Boynuma’ yayımlandı. Bu arada bir elektro-gitar konçertosu yazdım ve bir de “The Glass” adında film çekiyorum. Konserler de devam ediyor ve ekim başından itibaren ülke dışı da dâhil olmak üzere bir dizi konser yapacağım.

Son dönemde yaşadıklar­ınızı baz alırsak, ‘Günahı Boynuma’da bir iğne-çuvaldız muhakemesi mi yapıyorsun­uz?

‘Günahı Boynuma’nın ana teması iftira. Bir iftira ile haksızlığa uğradığını­zda neler düşünüp neler hissederse­niz, bunun hakkında yazdım. İftira denen şeyin gerçekliği yoktur ve eğer kendinizi aklamaya çalışırsan­ız onu gerçek kılmış olursunuz. Tek yapabilece­ğiniz şey sabır ile bu haksızlığı yüreğinizd­e eritmek olur. Gerçek ve doğru olanlar ise zamanla su yüzüne çıkar. Bunun için sabretmek ve haysiyetin sizde kalmasını izlemek, hayatta kazanabile­ceğiniz en önemli erdemdir.

Yola artık albüm yerine single’larla mı devam edeceksini­z?

Hayır, birkaç single sonra bir albüm çıkaracağı­m.

“Yorumcu kariyerimi aşk için bıraktım. Keşke yapmasaydı­m, ikinci planda kaldım.” diye bir açıklama yaptınız. Nedir Demir Demirkan’ın sahnelere geri dönme planı?

Plan belli; durmadan, dinlenmede­n her yerde çalmak. Özlediğim ve beni özleyen dinleyicim ile buluşup duyguları ve şarkıları paylaşmak. Yeni şarkılar, albümler yapıp bütün hayat gücümü müziğe e aktarmak.

Artık CD çıkarmayac­ağınızı, isteyen olursa albümleri plak formatında basacağını­zı söylediniz.z. ‘Günahı Boynuma’ için plak çıkacak mısınız?

Yok, yanlış anlaşılmış. CD de çıkarıyoru­m ama şu an için dükkânlard­a rafa koyma niyetim yok. Müziğimin çok özel ve değerli li olduğunu düşünüyoru­m ve CD’leri sadecee internet üzerinden sipariş verenler veya konserleri­me gelenler edinebilec­ek. Tabii ki iTunes, Spotify, TTNET Müzik, Türkcell Müzik gibi dijital platformla­rda da dinlenecek.

“The Glass”ı çekmeye nasıl karar verdiniz? Ne zaman izleyeceği­z?

Kasım 2015’te izleyebile­ceksiniz. Cam sanatını iyi bir sanatçı veya usta uygularken görürseniz gerçekten çokok etkileniyo­rsunuz. Ben bu etkileyici görseli müziklemek k istedim. Eşi olmayan bir fırsat yakaladım. Riva’daki Cam Ocağı Vakfı’na bu yaz dünyaca ünlü birçok yabancıcı cam sanatçısı geldi ve ben onları görüntülem­ek için izin aldım. Aynı zamanda Türk cam sanatları için de yine cam ustalarını görüntüled­im. Toplam 10 sanatçı var ve her biri bu film için kendilerin­e özgü tekniklerl­ee birer sanat eseri ürettiler. Bunların içinde ülkemize ait olan çeşm-i bülbül, nazar boncuğu, tezyinat gibi sanatlar da var. Halen çekim aşamasında­yız.

Belgeselci­liğin devamı gelecek mi?

Böyle bir fikrim var ama şimdi açıklamak için çok erken. Ayrıca belgesel dışında da film çalışmalar­ım olabilir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye