Blue Jean

WALKING THE DEAD

DUNYA TELEVIZYON TARIHININ EN COL IZLENEN DIZISI "THE WALKING DEAD" EN IDDIALI VE KANLI SEZONUYLA EKRANLARA DONDU!

-

S,apkamı önüme koyup itiraf etmek istiyorum; “The Walking Dead” bazen saç baş yolduruyor ancak her sezonun finalinde bir kez daha anlıyorum ki televizyon­un başına gelen en güzel şeylerden biri bu dizi. Dışarıdan bakanlar için bir “zombi” dizisi olan “The Walking Dead” esasen insanoğlun­u kaplayacak ölçekte, uygulamalı bir psikanaliz seansından farksız. Bildiğimiz anlamda hayatın bitişini ve geride kalmanın, kayıplar vermenin, insanlığa güveni tüketmenin ve ölüm korkusunun insanı ne ölçüde örseleyebi­leceğinin kusursuz bir gözlemi. Karınca çiftliği izler gibi izlediğim ve zaman zaman karakterle­rle direkt rektkt empati kurarak farklıfark­l durumlarda vereceğim tepkileri zihnimde sınadığım doğrudur. Bir dizi ile izleyicisi arasındaki bağ da daha kuvvetli kurulamaz sanırım. Beş koca sezonu devirdik, üstüne siz bu satırları okurken altıncı sezona da ufaktan giriş yaptık ancak endişelenm­eyin, çok bir şey kaçırmadın­ız, daha doğrusu şov asıl şimdi başlıyor!

NEDEN ZOMBİ?

Diziyi hiç izlememiş arkadaşlar için ufaktan mevzuyu toparlayal­ım; bahsedeceğ­im konular hayati “spoiler” içerikleri­ne sahip değiller, o yüzden endişelenm­eye mahal yok. George Romero babanın 1968 tarihli kült filmi “Night of the Living Dead”den beri alışılagel­miş bir zombi prototipi vardır akıllarda: Yavaş hareket eden, zombiye dönüşmeden önceki kimliğinde­n eser kalmayan ve iletişim yeteneğini kaybetmiş, insan eti ve özellikle de beyniyle beslenen yarı ölü yamyamlard­ır zombiler. Sizi bir kez ısırdılar mı siz de onlardan birine dönüşüveri­rsiniz. “The Walking Dead” bu kuralları alıyor ve kafasının üzerinde döndürüver­iyor. Şöyle ki; “The Walking Dead” özelinde tüm insanlığın DNA’sı çoktan bozulmuş halde. Öyle ki, ölen herkes tuhaf bir mutasyon geçirerek “zombi” kıvamına geliyor. (Bu arada dizide “zombi” ibaresinin hiç kullanılma­dığının da altını çizelim.) Bu yaratıklar­ı öldürmenin tek yolu beyinlerin­i dağıtmakta­n geçiyor, aksi herhangi bir yaralamada kesinlikle ölmüyorlar. Eğer dizideki zombiler tarafından ısırılırsa­nız da hemen onlardan birine dönüşmüyor­sunuz, salyaların­da mevcut olan bakterinin kana karışma hızı ve sizin bünyenizin buna bağışıklığ­ı oranında dönüşüm hızınız dakikalard­an saatlere kadar uzanıyor ancak bilinen bir kurtuluş yok, o mutasyon gerçekleşe­cek! İnsanlığın yıllar içerisinde kendi DNA’sını bozup “zombiye” dönüşümünü gerçekleşt­irmesi başlı başına bir distopyayk­en “The Walking Dead” bu çöküş hikâyesini kaynak eserinden ödün vermeden işliyor. Kaynak eser dediğimiz “The Walking Dead”in çizgi romanları. 2003 yılından beri aylık periyodlar­la yayımlanma­ya devam eden çizgi roman serisi 2007 yılından beri tüm dünyada en yüksek satışa sahip olan çizgi eserlerden. Bakın “Superman”, “Batman”, “Spider-Man” falan değil, çizgili dünyanın esas süper yıldızı “The Walking Dead”. Dizi ile çizgi romanın hikâyesi paralel gitse de zaman zaman karakterle­rin yaşadığı olaylar ve detaylar değişiklik gösterebil­iyor. “The Walking Dead”in yaratıcısı Robert Kirkman bunun sebebini hem çizgi roman okuyanları hem de diziyi izleyenler­i ters köşeye yatırma arzusuyla açıklıyor.

MADISON SQUARE

GARDEN GECESİ

Şimdi sizi New York’a götüreceği­z... Geçtiğimiz ay organize edilen muazzam bir geceyle “The Walking Dead” altıncı sezonunun start’ını verdi. “The Walking Dead” oyuncuları bugüne dek bir televizyon dizisi için gerçekleşt­irilmiş en büyük promosyon organizasy­onunda yer alarak eğlence sektörü tarihine geçtiler. 9 Ekim gecesi dünyanın dört bir yanından gelmiş olan tam 15 bin “The Walking Dead” hayranı, dizinin altıncı sezonunun ilk bölümünü, bizzat dizinin oyuncuları­yla birlikte izleme fırsatı buldu. Dünyanın en ünlü etkinlik yerleşkele­rinden biri olan New York’taki Madison Square Garden’da gerçekleşe­n etkinliğin konukları biletlerin­i piyango usulü kazandılar. Hiçbir ücret ödemeden dizinin internet sitesine kayıt yaptıran 26 milyon (Evet, yirmi altı milyon!) aday arasından sadece 15 bin kişi bu geceye katılmaya hak kazanabild­i. Geceye özel olarak Georgia kentindeki setten uçağa atlayıp gelen oyuncuları­n yanı sıra, önceki sezonlarda diziden ayrılan ancak çok sevilen karakterle­ri

canlandıra­n oyuncular da gecede onur konuğu olarak hazır bulundular. Altıncı sezonun ilk bölümünü tüm dünyadan iki gece önce izleyen şanslı seyirciler­i ilk selamlayan isim ise “The Walking Dead” çizgi romanların­ın ve dizinin yaratıcısı Robert Kirkman oldu. Dizi yayınından önce Kirkman’ın söylediği şu sözler Madison Square Garden’ı dolduran binlerce hayrandan büyük tezahürat aldı; “Bu gece kalbiniz deli gibi çarparken, avuçlarını­z terlerken ve parmakları­nız yanınızdak­inin parmakları­yla heyecan içinde kenetlenir­ken şunu unutmayın; bu dizinin en iddialı sezonunun henüz başındasın­ız, bu gece izleyecekl­eriniz fırtınadan önceki sessizlik.” Bu konuşmayı yaklaşık bir saat süren heyecanlı sezon açılışı takip etti. Ardından mekânda ışıklar yeniden açıldığınd­a eski ve yeni oyunculard­an kurulu “The Walking Dead” ekibi sahnede yerlerini almaya başladılar. Hayranlarl­a muhabbette­n tutun da yeni sezona dair beklentile­re kadar pek çok mevzu masaya yatırıldı. Tabii gecenin en büyük olayı Daryl Dixon’ı canlandıra­n Norman Reedus’un sahneye motosiklet­le gelmesiydi! Dizinin hayranları için emsalsiz bir gece olan bu kutlama aynı zamanda “The Walking Dead”in gövde gösterisiy­di. Bir televizyon dizisinden çok daha fazlası olduğunu bu ölçekte bir etkinlik yaparak kutlayabil­ecek yapımların sayısı bir elin parmakları­nı geçmez.

ALTININ GÜCÜ

Bu geceyi takiben, 11 Ekim Pazar gecesi “The Walking Dead” altıncı sezonun ilk bölümü yayımlandı. Sadece Amerika’da 14,5 milyon, dünyanın geri kalanında da 5 milyon seyirci toplayarak 19,5 milyon toplam izleyici rakamıyla kırılması çok zor bir rekora daha imza attı “The Walking Dead”. Çizgi romanları düzenli olarak okuyan biri olarak sizi temin ederim ki çok acayip şeyler izleyeceği­z. Sadece bu sezon değil, gelecek en az iki sezonda daha “The Walking Dead” bize kıyametin ne olduğunu yaşatacak. Bu sezon gözünüz Glenn & Maggie çiftiyle Carl’da olsun, sezonun en iddialı isimleri kesinlikle onlar! “The Walking Dead” çizgi romanların­ı sevenlerin diziye katılmasın­ı hevesle bekledikle­ri bir diğer karakter olan Negan’a dair bugüne dek hiçbir detay yayınlanma­mıştı, geçtiğimiz günlerde “The Walking Dead” yapımcısı AMC kanalının ajanslara gönderdiği bir oyuncu ilanı bu sezon finalinde Negan’la tanışacağı­mızı kesinleşti­rdi. Bakın iddia ediyorum; “The Walking Dead”in altıncı sezonundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu diziyi izlemek için sizi bu sayfalar da gaza getiremedi­yse gerçek bir zombi istilasınd­a görüşürüz!

"UNUTMAY IN BU DIZININ' EN IDDIALI SEZONUNUN HENUZ BASINDASIN­IZ!" ROBERT KIRKMAN

 ??  ?? DİZİNİN 6. SEZONU 11 EKİM’DE
BAŞLADI
DİZİNİN 6. SEZONU 11 EKİM’DE BAŞLADI
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye