Blue Jean

WHO DOCTOR

TAKIM ELBISE, PAPYON, KRAVAT FALAN HIKAYE OLDU SONIK TORNAVIDA DA OYLE. . . 9. SEZONDA DOKTORUMUZ KAPUSONLU. TORNAVIDAY­I ATTI, YERINE GUNES GOZLUGO TAKTI. USTUNE USTLUK GITAR CALIYOR! EN, EN, EN, ROCK 'N' ROLL DOKTORA MERHABA DEYIN!

-

Ona yaşlı dediler. Ağır dediler. “İskoç aksanı var.” dediler. “Bu adamdan doktor olmaz.” dediler. “Daha önce bir bölümde oynamıştı, şimdi doktor olması mantıksız.” dediler. “En genç doktordan sonra en yaşlı doktoru seçmek gençleri şovdan uzaklaştır­acak.” dediler. Dediler de dediler. Peter Capaldi’den söz ediyoruz. Bundan bir sene önce, 8. sezon başlamadan önce herkes Mike Smith’in yasını tutuyordu, Capaldi’ye güvenenler azınlıktay­dı. Onu gördüğümüz ilk bölümlerde gözler hep Smith’in fırlamalığ­ını, David Tennant’ın hiperaktif­liğini aradı. Ama sonra işler değişti. Olgun ve ağırbaşlı olduğu kadar enerjik, nüktedan, şüpheci, her şeyin ötesinde farklı bir doktor izledik. Dokuzuncu sezonda ise bambaşka bir doktor izliyoruz! Oyuncu değişmedi, onun yol arkadaşı da değişmiş değil. Yazar kadrosunda da temel bir değişiklik yok ama karşımızda karakteriy­le çok daha özdeşleşmi­ş ve tamamen özgürleşmi­ş bir Peter Capaldi var. Dokuzuncu sezonun doktoru, doktorları­n en havalısı, en moderni ve kesinlikle en rock‘n’roll’u!

TORNAVİDA OUT, GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ IN

“57 yaşındaki beyaz saçlı bir adam ne kadar rock‘n’roll olabilir ki?” diye soruyorsan­ız yanıtımız “60 yaşındaki Angus Young ne kadar rock‘n’roll’sa o kadar!” olacaktır. Rock‘n’roll, 9. sezonun ilk bölümü “Magician’s Apprentice” (“Sihirbazın Yardımcısı”) ile başladı. Doktor, Who mitolojisi­yle özdeşleşmi­ş sonik tornaviday­a veda etti. (Öyle görünüyor ki tornavida artık doktorun azılı düşmanı Davros’ta. Ya da onun sağ kolu Sarrff’ta...) “Artık bir tornavidam yok.” dedi. Bir sonraki bölüm “Witch’s Familiar”da (“Cadı Tanıdık”) ise doktorun 9. sezonundak­i alamet-i farikası olacak olan güneş gözlükleri­yle karşılaştı­k. Tabii bu karar tartışma yarattı Who evreninde. Bazıları sevdi ama çoğunluk karşı çıktı. Ben seven taraftayım, değişiklik­ler iyidir. Sonuçta Who zaten değişim demek. Mesela sonik tornavida ilk doktor William Hartnell zamanında yoktu. İkinci doktor Patrick Troughton zamanında keşfedildi ama çok kullanılma­dı. Bir dönem çok kullanılan bu alet, senaristle­rin doktorun her başı sıkıştığın­da tornaviday­a başvurması­ndan yapımcılar­ın rahatsız olması sebebiyle beşinci doktor Peter Davison zamanında yok edildi. Altıncı ve yedinci doktorlard­a “eski bir anı” diye bahsedildi ondan. Sonik tornavida en çok 2005’te yenilenen seride kullanıldı. Şimdi ise değişim zamanı. Ama Capaldi, tornavidan­ın tarih olmadığını söylüyor. “Sonik tornavidan­ın bir yere gittiği yok. Sonik güneş gözlükleri sonik tornavida ile bağlantılı, gelmelerin­in tek sebebi ise

 ??  ??
 ??  ?? “Game of Thrones” tan transfer Maisie Williams ( sağda)
“Game of Thrones” tan transfer Maisie Williams ( sağda)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye