Blue Jean

ONE DIRECTION

Olay grup One Direction beşinci ve bir süreliğine süreliği sonuncu albümünü b bu ay yayımlıyor; l grubun b nasıl l veda d edeceği d ği merak uyandırıyo­r...

- WEB onedirecti­onmusic.com

Dile kolay; beş yılda beş tane 1 numara albüm, dört tane aylar süren dünya turnesi, kendileri satış; videolarıy­sa izlenme rekorları kıran 16 single, 2 tane belgesel ve konser filmi... Kimilerine göre onlar gerçekten farklı enerjisi ve ışığı olan, özel delikanlıl­ardı; kimilerine göreyse gördükleri ilgi abartılıyd­ı. Kim ne derse desin One Direction üyeleri son yıllarda gerçekten çok çalıştı. 2010 yılında “The X Factor İngiltere”de, jüri üyeleri tarafından bir araya getirilen beşli, geçtiğimiz aylarda Zayn Malik’in gruptan ayrılmasıy­la yoluna dört kişi devam etme kararı almıştı. Ne var ki yoğun çalışma ve tadı çıkarılama­yan ilk gençlik yılları artık diğer dört üyeye de ağır gelmeye başladı. Grup bu ay “Made in the A.M.” adını verdiğii beşinci albümünü çıkaracak, ardından da biraz kendilerin­e ve ailelerine vakit ayıracak.

HÂLÂ GÜÇLÜLER

Yıllardır beş kişi olarak albüm kaydetmeye, e, sahneye ve turneye çıkmaya alışan üyeler; mart sonunda Zayn’in gruptan ayrılmasıy­la a neye uğradığını şaşırmışla­rdı. Yine de grup p kendini çabuk toparladı ve bu kez dört kişiliklik bir takım olarak stüdyoya adım attı. Hâliyle,e, Zayn olmadan ortaya nasıl bir albüm çıktığı ğı merak konusu. Üyelerden Harry bu durum için; “Kesinlikle bu sefer süreç daha farklı oldu, çünkü artık daha az kişiyiz. Ancak diğer yandan da hiçbir şey değişmemiş gibi geliyor. Zaten beş yıldır her zaman odak noktamız elimizden gelenin en iyisini yapmaktı. Yine öyle oldu. Yani aslında pek bir değişiklik olmadı. Tabii ki bu albüm kulağa daha farklı gelecektir, ne de olsa önceden olan bir ses artık yok. Ama hepimizin ortak bir amacı olduğunu bilmek bizi eskisinden de güçlü kıldı diyebiliri­z.” yorumunu yapıyor.

İlk albümde hiçbir şarkının altında imzası olmayan grup üyeleri, artık albümlerin­deki neredeyse her şarkıya katkıda bulunuyor ve yap yapım süreciyle yakından ilgileniyo­r. Grubun tar tarzı da yıllar geçtikçe değişiyor. Üyelerden Lia Liam; “Zaman içinde tarzımızı yavaş yavaş değ değiştirdi­k. Her albümde bizi ve dinleyicil­eri bir sonraki albüme hazırlayan, alışılmışı­n dış dışında bir şarkımız oluyordu. Tarz değişik şikliğini aceleye getirmek yerine alıştıra alış alıştıra yapmayı tercih ediyoruz.” diyor.

One Direction’ın işin mutfağında­n nered redeyse hiç çıkmadığı ve müzik camiasında söz yazarı olarak da kendini kanıtlamay­a kar kararlı olduğu albüm “Made in the A.M.”, idd iddialı şarkılarıy­la 13 Kasım’da yayımlanıy­or. Sev Sevenlerin­e de, bir süre ortalarda görünme meyecek gruba şimdilik son bir kez sıkı sıkı sar sarılmak düşüyor!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye