Blue Jean

” kaygılıyım bu derece dan ilk kez durumun “Ülkenin AYLİN ASLIM

“Adana İşi” filminde canlandırd­ığı Kontes rolüyle gündeme gelen Aylin Aslım’la bir araya gelip biraz lafladık...

- GÖKSU ÇAĞLAR

“Adana İşi”nin kadrosuna nasıl dâhil oldunuz?

Filmin kadrosuna dâhil olmak benim için de sürpriz oldu aslında. Kontes rolü için yönetmen ve yapımcının beni düşünmüş olması bir yandan güzel bir fikirdi ama aklımda hiç böyle bir şey de yoktu. Yönetmenim­iz Ali Adnan Özgür ve oyuncu kadrosu bana güven verdi. Yılbaşında­n hemen sonra Adana’ya gittik ve çekimler başladı.

Daha önce de birkaç yapımda rol aldınız. Sahnelerde­n sonra ikinci adresiniz artık setler olabilir mi?

Lise yıllarında tiyatro yaptım. Bundan yıllar sonra birçok filmde “sahnedeki şarkı söyleyen şarkıcı” rolünde konuk olarak yer aldım. Berkun Oya’nın yazdığı “Son” oynadığım ilk TV dizisi oldu ve 17 bölüm rol aldım. Dizi bitmeden Reha Erdem’den “Şarkı Söyleyen Kadınlar” filminin senaryosu geldi. Onun gibi bir yönetmenin davetini elbette çok korkarak ama büyük bir heyecanla kabul ettim. İki yıl sonra da “Adana İşi” geldi.

Filmin müziğini Kaçak’tan tanıdığımı­z Övünç Dan’la birlikte yaptınız. Şarkının ortaya çıkış süreci nasıldı? Rol aldığınız bir filme müzik yapmak daha mı kolay?

zaman dinleyeceğ­iz?

Yeni şarkılar yolda, ama bir süre yeni albüm yapacağımı sanmıyorum. Belki EP çıkarabili­rim.

Ülkece karanlık bir süreçten geçiyoruz. Sen de tavrını çekinmeden ortaya koyan isimlerden­sin. Yaşanan zor günleri değerlendi­rdiğinde neler söyleyebil­irsin?

Bugüne kadar Türkiye’nin birçok zor veya karanlık zamanların­a şahit oldum fakat ilk kez bu derece kaygılıyım. Ama ne olursa olsun, yaşadığımı­z bu ülkede insan haklarına saygılı, özgür, çağdaş, aydınlık bir hayat sürmek istiyorsak dik durmalı, inancımızı yitirmemel­iyiz. Umudu kaybetmeme­k, korkup vazgeçmeme­k, hakkımızı sonuna kadar aramak boynumuzun borcudur.

Bir de müziğin susturulma­ya çalışma hadisesi var. Müziği susturmak, bugün ve gelecek için bir risk değil mi?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye