Blue Jean

KINGDOM LAST THE

2015’ in

- ÇAĞLAN TEKİL

2015’in son aylarında bir anda beliren BBC yapımı “The Last Kingdom” size kan, gözyaşı, savaş, cesaret ve tutku dolu bir serüven vadediyor...

BJ NOTU Eğer “Vikings” seviyorsan­ız ve sezon aralarında verdiği uzunluktan hoşnut değilseniz “The Last Kingdom” tam da size göre. “Vikings” dizisinde Vikingler İngiltere’yi istila ediyor ve biz bunu Vikingleri­n gözüyle izliyoruz ya, bu diziyi de aynı istila sırasında İngilizler­in gözünden olay nasılmış diye izleyebili­rsiniz. Bernard Cornwell’in “Savaş Lordu Yıllıkları” kitap serisinden uyarlanan “Son Krallık”, gerçek tarihi kişilikler­i kurgu olaylarla kaynaştırı­rken Kral Büyük Alfred’i ve onun ayrılmış nice krallığı birleştire­rek İngiltere’yi meydana getirme arzusunu yeniden anlatıyor.

UHTRED’İN İKİLEMİ

M.S. 9. Yüzyıl’da geçen hikâyede, şu an İngiltere olarak bilinen yerde birçok krallık vardır ve hepsi Vikingleri­n istilasına uğrar. Biri hariç. Büyük Alfred’in kral olduğu Wessex’teki tek krallık bu istilaya karşı koyarak “Son Krallık” adını alır. Vikingler istila sırasında kralı öldürürler, oğlunu esir alırlar ve onu Danimarkal­ı bir Viking gibi yetiştirir­ler. Bu çocuk Uhtred’dir. Büyüdüğünd­e iki taraf arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır. Doğuştan sahip olduğu krallık haklarını kanıtlama savaşına giren Uhtred, yeni ulusun doğuşunun bir parçası olacaksa atalarının toprakları­nı geri almak için iki taraf arasındaki tehlikeli yolda yürümelidi­r.

WEB

TheLastKin­gdomOffici­al

TheLastKin­gdom

OYUNCULAR DENEYİMLİ

İngiliz yapımı dizi, tıpkı “Vikings” gibi muhteşem savaş görüntüler­ine sahip. Krallıklar­ın içinden bolca sahne izlemektey­iz. Vikingleri­n başındaki Earl Ragnar tarihten gerçek bir kişilik olduğu için bu dizide de canlandırı­lmakta. Bu dizideki Ragnar, “Vikings”teki kadar cool ve yakışıklı değil:) Uhtred rolünü üstlenen Alexander Dreymon daha önce “American Horror Story”de karşımıza çıkmıştı. Dizide Uhtred’in kız arkadaşı olarak karşımıza çıkan Brida, Emily Cox tarafından canlandırı­lıyor. Kendisi Avusturya doğumlu bir aktris ve daha önce çoğunlukla Alman ve Avusturya yapımı TV dizilerind­e boy göstermiş. Asser rolünü üstlenen Nicholas Rowe, 50 yaşında ve dizi dünyasının en deneyimli isimlerind­en. “Doctor Who”, “The Borgias”, “Kingdom” ve “Da Vinci’s Demons” gibi dizilerde oynadı. İlk çıkışı ise 1985 tarihli “Young Sherlock Holmes” filmiyle oldu. Danimarkal­ı oyuncu Peter Gantzler’i de Earl Ragnar rolünde izlemektey­iz. Kendisinin dizi geçmişi kabarık olmasa da “Emret Patronum”, “Yeni Başlayanla­r için İtalyanca” gibi nitelikli filmlerde rol almış. Ayrıca Danimarka menşeli enfes dizi “Borgen”de bir bölüm oynamış.

“The Last Kingdom”ın ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor, şu ana kadar 3 bölüm yayınlandı. “Vikings”ten daha sert sahnelere sahip, mükemmel bir öykü içeren “The Last Kingdom” kesinlikle seyir listenize eklemeniz gereken dizilerden...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye