Blue Jean

İN FESTİVAL BU YILKİ U KADROS

-

10

Bu sefer kadro daha az isimden oluşuyor, sebebi nedir? İlk Yavuzfest’te sahneye çıkanların hiç Yavuz Çetin adını anmaması ya da onun bir şarkısını yorumlamam­ası çok tepki çekmişti.

WEB

yavuzfest.com

Batu Mutlugil Bulutsuzlu­k

Özlemi

Can Gox

Cem Köksal

Gür Akad

Korhan Futacı Yavuzfest’i ilk olarak Jolly Joker gibi bir yerde yapmayı planlıyord­um, hiç kâr amacı gütmüyordu­k zaten, o nedenle mekânın büyüklüğü çok da önemli değildi. Sanatçılar­la konuşma aşamasında Dorock Bar devreye girdi ve bunu Küçükçiftl­ik Park’ta yapalım dediler ve oraya aldık. Beklentim 2-3 bin kişiydi, sağ olsun insanlar da sevgilerin­i katarak olaya dâhil oldular. Bir anda 7-8 bin kişi geldi, az bilet bastığımız için bira fişlerini de bilet olarak sattık kapıda:) Çok güzeldi ortam. Tanju Eksek & Yavuzcan Çetin

Yasemin Mori Herkese uygun bir tarih saptamak çok zor, o nedenle müsait olanlarla ilerliyoru­z.

Pentagram

Sahte Rakı Herkes bana çok kızdı, hiç Yavuz Çetin çalınmadı diye. Geçen sene festivali iki haftada yaptık, bir anda gelişti her şey. Eğer bir Yavuz Çetin parçası çalmak istiyorsan doğru dürüst çalman gerekir, onun hakkını vermen lazım. Sahne alanların da öyle bir zamanı olmadı, o Kurtalan Ekspres

Moğollar

Mor ve Ötesi

Murat İlkan

Ogün Sanlısoy Evet, biri ‘Sweet Home Alabama’ (Lynyrd Skynyrd), diğeri ‘Pride and Joy’ (Stevie Ray Vaughan). Babam ikisini de çok severdi ve çalardı. Ben de bar programlar­ında çalıyorum. Çalmayı bilmeyen birisi varsa da kolumu gösteriyor­um “Bak akorları burada var.” diye. (Gülüyor.)

Bu kadar büyük bir gitaristin gitar çalan oğlu olarak üzerinde baskı oluşuyor mu?

Evet, ama insanların ne dediğini pek umursamıyo­rum. Kendime müzisyen de diyemem, gitar çalan, şarkı söyleyen bir insanım sadece. Yavuz Çetin gibi olmamı istiyorlar ama kimse kimse gibi olamaz. Yavuz Çetin de benim gibi olamaz.

En sevdiğin şarkısı hangisi?

‘Onun Şarkısı’ en sevdiğim, Göksel’le beraber söylediği. Ondan sonra en sevdiğim ‘Cherokee’.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye