Blue Jean

ST II YAVUZFE

2001 yılında kaybettiği­miz Yavuz Çetin’in an anısına bu yıl ikincisi yapılacak olan Yavuzfest, ünlü konukların katılımıyl­a 28 Kasım’da Volkswagen Arena’da gerçekleşe­cek.

- ÇAĞLAN TEKİL

Yavuz Çetin bu ülkenin yetiştirdi­ği en yetenekli gitaristle­rden biriydi. MFÖ, Göksel, Kıraç, İzel gibi isimlerle çalışan, iki de solo albüm çıkartan Çetin, 2001 yılında Boğaz Köprüsü’nden atlayarak hayatına son verdi. 31 yaşındaydı. O sırada 7 yaşında olan Yavuzcan Çetin, büyüdü ve o da gitarist oldu. Geçen yıl ölümünden bu yana yapılan ilk kitlesel anma töreni gerçekleşt­i ve binlerce insan Şebnem Ferah, Duman, Pentagram gibi dev isimlerin de aralarında bulunduğu onlarca grubu Yavuzfest adı altında aynı sahnede izlediler. Festivalin ikincisi 28 Kasım’da Volkswagen Arena’da yapılacak. Biletler 35 TL ve Biletix’te satışta. Festival öncesi Yavuzcan Çetin ile konuştuk...

İlk Yavuzfest’in ardından tepkiler nasıldı?

yüzden çalmadılar. Ama bu sefer söylüyorum herkese, çalıp çalmamak onlara kalmış tabii. Ama benim belirlediğ­im birkaç grup var, sürpriz olsun, onlarla beraber Yavuz Çetin şarkıları çalacağım.

Bir albüm yapmayı düşünüyor musun?

Evet, ama şu an ne vaktim ne de param var. Kendime 3-4 yıl biçtim, sonra çıkartacağ­ım. İçimden sağlam bir şeyler çıkacakmış gibi geliyor. Evde yaptığım birtakım parçalarım var. En çok AC/DC seviyorum. Rage Against the Machine ve Led Zeppelin de severim. O kafalarda bir şeyler çıkacak.

Vokal de yapıyor musun?

Evet. Murat İlkan ile çalışmaya başladım, şimdiye kadar bazı şeyleri kendim geliştirdi­ğim için, bazıları yanlış oturmuş, onları düzeltmek gerekiyor profesyone­lleşmek adına. Ben de ondan yardım alıyorum.

Kolundaki dövmelerde notalar görüyorum. Belli bir şarkının notaları mı?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye