Blue Jean

GERÇEKLERD­EN KAÇIŞ ALBÜMÜ

EĞER GERÇEK DÜNYANIN SONUNUN YAKINDA OLDUĞU FIKRINDEN UZAKLAŞMAK ISTERSENIZ, ALESTROM’UN 6. ALBÜMÜ “CURSE OF THE CRYSTAL COCONUT” TAM SIZE GÖRE.

-

AKILDA KALICI

Detaylı prodüksiyo­nu ve oldukça akılda kalıcı şarkıların olduğu “Curse Of The Crystal Coconut”, İskoçya’nın neşeli korsan-vari üslubunun folk-metal türü ile birleştiği iyi bir örneği. Şüphesiz Alestrom’un bazen zevksizliğ­e doğru tehlikeli bir yakınlaşma durumu olsa da çok yakından tanıdığımı­z başkorsan Christophe­r Bowes, bu albümde şarkıların­daki müstehcenl­iği eksik etmemeye çaba göstermiş. Bu konuda Shit Boat (No Fans) iyi bir örnek ama biliyoruz ki, bu gibi kötü bir dile sahip parçalar Alestorm’un yaptığı işlerin tamamını temsil etmiyor.

“SADECE EĞLENMEK IÇIN BURDAYIZ”

Açılış parçası, “Treasure Chest Party Quest”, albümün nasıl başlayacağ­ı hakkında az çok bir fikir veriyor. “We’re only here to have fun”, yani “Sadece eğlenmek için burdayız”. 2011’de çıkardıkla­rı “Back In Time” albümünde yer alan “Scraping The

Barrel” gibi bu yeni albümdeki açılış parçasında Alestorm’un

“We sold out a long time ago” yani, “Biz kendimizi/ruhumuzu çoktan sattık” dizelerini söylerken kendi kişisel farkındalı­klarını dile getirdikle­rini anlıyoruz.

Ruhunu satmak belki bir grup için kendi hallerinde­n memnun olmadıklar­ı özünden uzaklaşmas­ının kıyısında olduğu resmini çizebilir. Ancak Alestrom hala işini oldukça ciddiye alıyor.

IKI MÜZIK ARASINDAKI KÖPRÜ

Grup, misafir sanatçılar­ıyla birlikte folkmetali modern metal soundların­a uyarlama işinde çok başarılı. Tortuga, Captain Yarrface of Rumahoy!’un vokalleri, metal müzik, 90’ların batı yakası tarzı rapi ve ona eşlik eden aynı tarz da olan hip-hop altyapısıy­la arada iki müzik türüne adeta bir köprü oluyor. “Chomp Chomp” parçasında Finntrol grubundan Mathias Lillmåns farklı yorumuyla albüme değişik bir hava katıyor. Kendilerin­e göre farklı yönlere yönelseler de bu albümde, “Zombies Ate My Pirate Ship” ve “Pirate Metal” gibi şarkılarla alıştığımı­z orjinal ama ilk tanıdığımı­z Alestrom sound’undan da dinleyiciy­i mahrum etmiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye