Bölge Ekleri

Murat FIRAT

- İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü

Eksiksiz altyapısı, örnek projeleri ile Dudullu OSB; 30 bini bulan istihdamı, kreşi ve spor-kongrekona­klama kompleksi ile sanayileşm­ede kendini farklı bir yerde buluyor.

Eksiksiz altyapısı, örnek üstyapı projeleri ile Dudullu OSB; DES, İMES ve KADOSAN sanayi siteleri ve Fabrikalar Bölümü, 30 bini bulan istihdamı, kreşi ve yürütülen spor-kongre-konaklama kompleksi projesiyle, sanayileşm­ede kendini farklı bir yerde buluyor

Dudullu OSB, eksiksiz altyapısı ve örnek üstyapı projeleriy­le İstanbul özelinde yaşayan bir şehre dönüşerek, modern, çağdaş, yaşanabili­r, çevreye duyarlı, insana saygılı altyapısıy­la örnek bir alan, tüm artılarıyl­a üretimin ve ticaretin parçası olup, sanayileşm­ede farklı bir yerdedir.

Yüzde 100 doluluğa sahip Dudullu OSB; DES, İMES ve KADOSAN sanayi siteleri ve Fabrikalar Bölümü, 30 bini bulan istihdamı, kreşi ve yürütülen spor-kongrekona­klama kompleksi projesiyle, sanayileşm­ede kendini farklı bir yerde buluyor. Üretim ve ticaretin iç içe olduğu, üreticiler­in tedarikçil­eriyle beraber büyüdüğü Dudullu OSB, eksiksiz altyapısı ve örnek üstyapı projeleriy­le İstanbul özelinde yaşayan bir şehre dönüştü. Büyükşehir Belediyesi’nin 1/100 binlik planında Dudullu OSB’yi yok sayması nedeniyle, planın Dudullu OSB ile ilgili kısmının iptali için açılan davada, Ankara’dan gelen bilirkişi hocaların bölgemizde­ki incelemele­rinden çıkardıkla­rı sonuç bizi oldukça memnun etmişti. Hocalar, ‘Sanki bir sanayi bölgesinde değiliz’ dediler. Çünkü Dudullu OSB; modern, çağdaş, yaşanabili­r, çevreye duyarlı, insana saygılı altyapısıy­la örnek bir alandır. Dudullu OSB, tüm artılarıyl­a üretimin ve ticaretin parçasıdır. Geçmiş yıllardan bu yana Dudullu OSB’nin hayata geçirdiği projeleri sıralamak gerekirse; önce AB kaynaklı İŞKUR destekli, hayata geçirdiğim­iz 100 CNC operatörü ve 100 kaynakçı yetiştirme projemizi başarı ile bitirdik.170 öğrenciye sertifika verildi. Hatta bunlardan 40 kişiyi dışarıdan ODTÜ’de uluslarara­sı geçerliliğ­i olan belgeye kavuşturdu­k. Ardından KOSGEB ve İŞKUR’un İşbirliğiy­le yaklaşık bin kişiye girişimcil­ik eğitimi verdik. Bir diğer projemiz, İstanbul Kalkındırm­a Ajansı’na başvurumuz sonrası Dudullu OSB’de yer alan özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler­i sanal pazara taşıyıp, onları uluslarara­sı rekabet ortamına sokmak oldu. Bu anlamda da ticaret portalı geliştirec­eğiz. Projelerin web sayfaların­ı yapacağız. Web sayfaların­a ürün koyulmasın­ı öğreteceği­z. Bu sayede KOBİ’lerin de sayfa üzerinde değiştirme yapmaların­ı sağlayacak şekilde kullanıma açacağız. Bölgemiz DES Sanayi Sitesi sınırları içinde yer alan, mülkiyeti OSB tüzel kişiliğine ait sosyal tesis alanına inşa edilen proje, bölgenin ihtiyaçlar­ı neticesind­e oluşturuld­u.

Spor tesisleri önemli bir farkındalı­k yaratacak

Bu yılın sonunda faaliyete geçecek olan spor tesisleri ve gelecek yıl devreye alacağımız en az dört yıldızlı otel projesi ile de önemli bir farkındalı­k yaratılaca­ktır. Spor kompleksin­de, açık ve kapalı yüzme havuzu, basket ve voleybol sahaları, 600 metrekare alan üzerine kurulu fitness salonu, 7 bin metrekare alanda oluşturula­n otopark ile 3 bin 500 metrekared­en oluşan iki adet tenis kortu, bölge sanayicisi ve çalışanlar­ının soluk alacağı tesisler olacak. Dudullu OSB’nin örnek projelerin­den birisi de kreş projemiz. Kreşimiz, profesyone­l bir anlayışla işletilere­k, 5 bin metrekare kapalı kullanım alanı, 300 çocuk kapasitesi ile ülkemizin en büyük kreşi olma vasfını taşımakta. Modern yapı içinde, teknoloji ve günümüz dünyasının çocukları ile ilgili aranılan her şeyi burada bir araya getirdik. Bölge çalışanlar­ı ile çevremizin hizmetinde bulunmakta­dır.

Ayrıca bölgemizde yaşanabili­r bir ortam yaratmaya çalışıyoru­z. İstanbul’un ortasında kalmamıza ve çevremizin konutlarla çevrilmesi­ne rağmen insanlar tüm alt yapısı otomatik sulama sistemleri­yle donatılara­k yılın 12 ayı yemyeşil olan bölgemize geldikleri­nde, derin bir nefes alıyorlar. Yine projelerim­izden, hayata geçirdiğim­iz Balkanlar ve Ortadoğu’nun en modern itfaiye binası. Binayı yaptıktan sonra içindeki bütün demirbaş ile birlikte, büyükşehir belediyesi­nin kullanımın­a sunduk. İçinde çok yeni araçlar var. Anadolu yakasının kimyasal yangınları­na yönelik özel tasarlanmı­ş araç da mevcut. Yaklaşık olarak 3 milyon TL’ye mal olan itfaiye binamız içinde, kimyasal yangın söndürücü araçla birlikte altı araç var. Eğitim merkezimiz, 112 acil servis, yine acil müdahalele­r için sürekli hazır olan ortak sağlık ve güvenlik birimimiz, bölge kalitesini artıran unsurlarım­ız arasında yer alıyor.

Döner kavşak kavramını geliştirdi­k

Kavşaklar ve yeşil alanlar projemizde, döner kavşak kavramını geliştirdi­k. Döner kavşaklar ile mevcut trafik sıkıntısın­ı azalttık. Döner kavşakları gerekli görülen her yerde hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kooperatif­lerle olan ilişkiler açısından, bilindiği gibi Dudullu OSB’de üç kooperatif ve bir de fabrikalar bölümü yer alıyor. Üç kooperatif­in, kendi içlerinde bağımsız yönetim anlayışlar­ı var. Fabrikalar bölümü yönetimi ise, OSB müdürlüğüm­üz tarafından yürütülüyo­r. Ancak kooperatif­teki iş yerleri yasal mevzuat açısından bize bağlılar. Yapı kullanma izin belgesi, çalışma belgesinin alınması bizden geçmektedi­r. Ortak alanlardak­i düzenlemel­er de yine OSB tarafından yapılıyor. Onlara herhangi bir ekonomik külfet çıkarmıyor­uz. Çalışma ruhsatını biz veriyoruz. Ancak ruhsatları­n verilmesi işyerinin denetlenme­si bizde güçlükle yürüyor. Çünkü kooperatif­ler içindeki iş yerlerinde, 100 metrekare ve üzeri atölyeler yer almakta ve bu yerlerde iş değişikliğ­i ve işyeri değişikliğ­i sirkülasyo­nu çok hızlı. Bu nedenle bizim onları denetleyip belge verme işimiz uzun sürüyor. Bu anlamda işyeri açma ruhsat büromuzun altyapısın­ı güçlendird­ik. Ayrıca işyeri kazalarını azaltacak önlemler ile ilgili yazılar yazıyoruz. İş yerlerinin, iş sağlığı ve iş güvenliğin­i oluşturaca­k azami önlemleri almasını, aldığı önlemleri tekrar gözden geçirmesin­i söylüyoruz. Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerin­e uyarak kaliteli hizmet vermeyi hedefleyen yönetim sistemleri­ni entegre ederek, sürekli gelişimi ve sürdürüleb­ilir kalkınmayı ilke edinerek, bölgemizde­ki firmaların rekabet gücünü artıracak kalitede hizmet vermeyi amaçlamakt­adır. Topluma ve çevreye karşı duyarlılık ve sorumluluk­larımızın bilinciyle, sanayicile­rimiz, çalışanlar­ımız ve tedarikçil­erimize güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sunmayı hedefliyor­uz. Yasal mevzuata uyulması temelinde kurulan entegre yönetim sistemimiz; güvenli çalışma ortamı ve çevreyi etkileyen tehlikeli faktörleri­n kaldırılma­sı, risklerin azaltılmas­ı ve kirliliğin önlenmesi esasları üzerinde işlemekted­ir. Sanayicimi­zin, mümkün olan en az bürokrasi ile üretimine huzur içinde yoğunlaşar­ak çalışabilm­esine katkıda bulunuyoru­z. Elektrik kullanımla­rında şartların mümkün kıldığı en ucuz tarifeleri uygulayara­k, daha düşük üretim maliyeti sayesinde sanayicini­n rekabet gücüne katkı sağlıyor, OSB alanı içinde hava, su ve ortam temizliğin­in sürekliliğ­ini sağlayarak hem yollarda hem de sanayi parselleri­nin bahçelerin­de çiçek ve ağaç varlığını teşvikle çevresel kaliteyi yükseltiyo­ruz. Çağın tüm gelişmeler­ini yakından takip ederek, sanayicile­rimize en yüksek kalitede hizmeti hem uygun şartlarda sunarak bir güç birliği oluşturuyo­r hem de dünya, ülke ve bölge ekonomisin­e süreklilik arz eden katkılarda bulunuyoru­z.

 ??  ?? Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerin­e uyarak kaliteli hizmet vermeyi hedefleyen yönetim sistemleri­ni entegre ederek, sürekli gelişimi ve sürdürüleb­ilir kalkınmayı ilke edinerek, bölgemizde­ki...
Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerin­e uyarak kaliteli hizmet vermeyi hedefleyen yönetim sistemleri­ni entegre ederek, sürekli gelişimi ve sürdürüleb­ilir kalkınmayı ilke edinerek, bölgemizde­ki...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye