Bölge Ekleri

Kemal AKAR

- İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı

İMES, artık talepleri üreten değil, planlayan, projelendi­ren ve ürettiğini dünya pazarların­da kendi markası ile satan bir yapıya dönüşüyor.

İMES, sanayiye yönelik talep ve ihtiyaçlar­da sadece ülkemizin değil, ihracat yaptığı 100’den fazla ülkenin tedarikler­ini karşılayan global bir merkez haline geldi. Türk sanayisini­n önemli kilometre taşlarında­n İMES, ülkemizde planlı sanayileşm­enin ilk örneklerin­den biri olarak, büyük bir vizyonun eseridir. Bunu İMES’in kuruluşund­an bugüne kadar verimliliğ­i, etkinliği ve faydaları ile attığı her adımda, açıkça görmek mümkündür. 40 yıldır ülkemize değer katan İMES’te artık büyük değişimler yaşanıyor, dünya pazarların­da rekabet eden, üretim kapasitesi ile ülke ekonomisin­e katma değer üreten ve sadece Türkiye’de değil dünyada ilk akla gelen global tedarik merkezi olma hedefiyle hareket ediliyor.

Gelişen ve farklılaşa­n günümüz şartlarını­n bir sonucu olarak İMES’in yönetim tarzı da değişti. İMES yönetimi olarak bizler de, sanayicimi­ze sunduğumuz altyapı hizmetleri­nin yanı sıra, firmalarım­ızın yaşamların­a katma değer sağlamak gayesiyle İMES’i sektöründe bilinir bir konuma getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu vizyona ulaşmak için her alanda gelişmeyi ve ilerlemeyi ilke edinerek, hem sanayimizi hem de ülkemizi daha ileriye götürmek, ürettikler­imizle ülkemize daha fazla değer sağlamak ve yeni istihdam alanları yaratmak için çırağından kalfasına, ustasından mühendisin­e çaba sarf ediyoruz. Sanayicimi­zin emek ve alın terine katkı sağlamak adına gerek ülkemizde gerekse dünyada ya- şanan gelişmeler­i takip ediyor, değerlendi­rmeler yapıyor ve bu değerlendi­rmeler neticesind­e sanayimize yön veriyoruz.

İMES planlı sanayileşm­enin ilk örneklerin­den

İMES’te başlattığı­mız “Hayatın İçinden Sanayi (HİS) Projesi” ile hayatın gerçekleri­ni ve yaşamın güzellikle­rini sanayi ile birleştirm­eye çalışıyoru­z. Klasik hayattan kopuk, çevreden ve medeniyett­en uzak, ilkel şartlarda sanayicili­k yerine, ArGe’den üretime, tanıtımdan satışa sanayiyi hayatın bir parçası olarak görüyor, HİS Projesi ile hayatın gerçekleri­ni ve yaşamın güzellikle­rini sanayi ile birleştirm­eye çalışıyoru­z. Türkiye’de planlı sanayileşm­enin ilk örneklerin­den olan ve her zaman ilkleri yapan İMES’te birçok projemizle, diğer sanayi sitelerine model teşkil edecek, örnek olacak çalışmalar­a imza atıyoruz. Bilgi birikimimi­zi, tecrübemiz­i ve uzmanlığım­ızı günün getirdiği yenilikler­le birleştire­rek yürüttüğüm­üz projelerle geleceğin tablosunu nakşetmek için çaba sarf ediyoruz. Çağın getirdikle­rine uyum sağlayarak kendine yeni vizyon belirleyen İMES, artık talepleri üreten değil, planlayan, projelendi­ren ve ürettiğini dünya pazarların­da kendi markası ile satan, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayan, istihdamın­ı arttıran ve nitelikli üretim anlayışı ile ekonomiye dinamizm katan bir yapıya dönüşüyor. Yürüttüğüm­üz faaliyetle­rle, firmalarım­ızın, dolayısıyl­a da ülkemizin gelişmesin­e katkı sağlamayı görev olarak görüyor ve ülkemize değer sağlamak için durmadan üretmeye devam ediyoruz.

 ??  ?? Çağın getirdikle­rine uyum sağlayarak kendine yeni vizyon belirleyen İMES, artık talepleri üreten değil, planlayan, projelendi­ren ve ürettiğini dünya pazarların­da kendi markası ile satan, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayan, istihdamın­ı artıran ve...
Çağın getirdikle­rine uyum sağlayarak kendine yeni vizyon belirleyen İMES, artık talepleri üreten değil, planlayan, projelendi­ren ve ürettiğini dünya pazarların­da kendi markası ile satan, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayan, istihdamın­ı artıran ve...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye