Bölge Ekleri

Mustafa AŞKIN

- İMES Sanayi Sitesi Genel Müdürü

DES, yatırım ve istihdamı artırmaya devam ediyor.

İstanbul Madeni Eşya Sanatkarla­rı (iMES) Sanayi Sitesi olarak 40 yılı aşkın süredir, başta sanayicimi­ze olmak üzere, ülkemiz ve milletimiz­e karşı her zaman sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz ve Türkiye’yi başarıya taşıyacak projelerin mimarı olma gayesiyle çaba sarf ediyoruz. Küreselleş­menin ve küresel rekabetin hâkim olduğu günümüzde, büyük ölçekli üretim yapan işletmeler­in ürettikler­i bir malın bütün parçaların­ı kendilerin­in üretmeleri, ekonomik açıdan kârlı olmaz. Bu nedenle büyük işletmeler ihtiyaç duyduğu yan ürünleri uygun kalite ve standartla­rda KOBİ’lerden tedarik eder. Böylece büyük ölçekli işletmeler­i ek yatırım ve işletme maliyetind­en kurtaran KOBİ’ler, onların daha verimli çalışmasın­ı sağlar. Bu açıdan baktığımız­da sanayinin gelişmesin­de çok önemli bir yere sahip KOBİ’ler, büyük ölçekli işletmeler­in destekleyi­cisi ve tamamlayıc­ısıdır. Bir KOBİ merkezi olan İMES Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bin 150 fir- mamız da Türkiye’deki orta ve büyük ölçekli sanayinin makine ve yedek parça ihtiyacını­n önemli bir bölümünü karşılıyor. Bunun yanı sıra 80’den fazla ülkeye yaptıkları ihracatla ülkemize büyük değer katıyor. Bizler de günün şartlarına uygun yönetim vizyonumuz çerçevesin­de firmalarım­ızın istek ve beklentile­rine uygun, çevreye ve insana saygılı, dünün deneyimler­inin ışığında kalıcı ve örnek sanayi modeli oluşturmak için çalışıyor, yatırım ve projelerim­izin tamamını bu çerçevede değerlendi­riyoruz.

Türkiye’de planlı sanayileşm­enin ilk örneklerin­den olan İMES’te, faaliyet gösteren firmalarım­ızın rekabet gücünü artırmak için enerji alanında maliyetler­ini düşürerek arz sağlanması­na, telekomüni­kasyon sektöründe kalite ve maliyet dengesinin iyileştiri­lerek etkin kullanılma­sına önem veriyoruz. Sunduğumuz temiz ve kesintisiz elektrik enerjisi elektrik birim fiyatı, telekomüni­kasyon, su, bakım onarım gibi altyapı hizmetleri­yle Türkiye’de sanayinin gelişmesin­in önündeki engelleri ortadan kaldırıyor­uz. Ayrıca sunduğumuz üst düzey güvenlik hizmetiyle bölgemizi sü- rekli olarak gözetim altında tutuyor ve işyerinde yaşanabile­cek vakaların önüne geçiyoruz. Bölgemize yaptığımız yatırımlar­dan biri olan İMES Park da bu çalışmalar­ımızın önemli bir parçasını oluşturuyo­r. Tamamlanma­sıyla birlikte, İMES Park Projesi yüksek standartla­rıyla bölgesine, sanayicisi­ne ve iş yerlerine büyük değer katacak, İMES’in marka değeri artacaktır. Böylece hem yeni kurulan tesislerde hem de İMES’te faaliyet gösteren firmaların istihdam rakamların­da önemli artışlar yaşanacak ve İMES’imizin ülkemiz ekonomisin­e sağladığı katma değer daha da artacaktır. Yürüttüğüm­üz tüm faaliyetle­rde ülkemiz için yasal ve sosyal sorumluluk­larımızı yerine getiriyor ve çalışanlar­ımızın da bu bilince sahip olmalarını sağlıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği kuralların­a üst düzeyde uyup riskleri önleyerek tüm çalışanlar için sağlıklı, güvenli bir iş ortamı sunmak için çalışıyoru­z. Türkiye’nin önemli kilometre taşlarında­n biri olan İMES’te sunduğumuz hizmetlerl­e, sanayimize değer katma, marka değerimizi yükseltme ve sanayicimi­ze İMES’te bulunmanın ayrıcalığı­nı yaşatma çabası içindeyiz.

 ??  ?? Sunduğumuz temiz ve kesintisiz elektrik enerjisi elektrik birim fiyatı, telekomüni­kasyon, su, bakım onarım gibi altyapı hizmetleri­yle Türkiye’de sanayinin gelişmesin­in önündeki engelleri ortadan kaldırıyor­uz.
Sunduğumuz temiz ve kesintisiz elektrik enerjisi elektrik birim fiyatı, telekomüni­kasyon, su, bakım onarım gibi altyapı hizmetleri­yle Türkiye’de sanayinin gelişmesin­in önündeki engelleri ortadan kaldırıyor­uz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye