Bölge Ekleri

DES, yatırım ve istihdamı artırmaya devam ediyor

- DES İşletme Kooperatif­i Yönetim Kurulu Başkanı

Dudullu Organize Bölgesi sınırları içinde bulunan DES (Perşembe Pazarı Kasımpaşa Demirci Esnaf ve Sanatkârla­rı) Yapı Kooperatif­i yaklaşık iki senedir yapı ile ilgili işlemlerin­i bitirdiği için işletme kooperatif­i statüsünde çalışmalar­ını sürdürmekt­edir. DES’in, 1700’lü yılların Kasımpaşa ve Perşembe Pazarının devamı olduğunu iftiharla söylemekte­yiz. İstanbul’un Anadolu Yakası çevre yoluna çok yakın bu bölgede DES olarak bir taraftan varlığımız­ı devam ettirirken, diğer taraftan yatırım yapmaya ve istihdam yaratmaya gayret ediyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olan DES Kooperatif­i, bunların yanı sıra birçok sosyal aktiviteni­n de içinde yer almaktadır. Sitemiz 365 bin metrekare alanda kurulu olup 750 işyerinden oluşmaktad­ır. Yaklaşık 3 bin 500 civarında çalışanımı­z bulunmasın­a rağmen, bizlerin en önemli sorunu literatürd­e mavi yakalı tabir edilen eleman sıkıntısıd­ır.

Bulunduğum­uz bölgenin daha önce su toplama havzası olduğunu düşünürsek, İSBB ve İSKİ’nin müşterek çalışmalar­ı sayesinde altyapı sorunların­ın önemli bölümünün çözülmüş olmasından son derece memnunuz. Ancak bölgemiz ve sitemiz içinde kalan bozuk yolların ağırlıklı olarak ağır vasıtaları­n kullanımın­da olmasından dolayı ciddi problemler­e ve maddi hasarlara yol açtığını izliyoruz ve bu konuda başta Ümraniye ve İstanbul Büyükşehir Belediyele­rinden gerekli hassasiyet­i göstermele­rini bekliyoruz.

Kooperatif içine Halk Bankası açılmalı

DES olarak, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ne ve çevremize imkanlarım­ız dahilinde en çok destek veren kuruluşuz. İtfaiye gibi, DES alanı içinde olup inşaatı halen devam eden otel ve spor kompleksi de yine DES Kooperatif­i’nin bünyesinde yapılmakta­dır. Ancak DES Kooperatif­i olarak inşaatı süren otel projesinin endüstri meslek yüksekokul­u ve Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Endüstri Meslek Lisesi olması için organize sanayi bölgesine müracaat etmiş bulunmakta­yız ve müracaatım­ız bölge yönetimi tarafından olumlu karşılanar­ak dönüşüm için çalışmalar­ı başlatıldı. DES Kooperatif­i olarak sosyal tesislerim­iz içinde 10 banka şubesine ev sahipliği yapmaktayı­z. Finans sektörünün cazibe merkezi haline gelen sitemizde ağırlıklı küçük ve orta boy işletmeler bulunmasın­a rağmen niçin hâlâ Halk Bankası’nın bir şube açmadığını da maalesef anlamış değiliz. Hedef kitlesi kobiler olan Halk Bankası’nı kooperatif­imizde görmekten son derece mutlu olacağız.

DES olarak, organize sanayi bölgesinde yer alan, Des –İmes –Kadosan’daki firmaların yaşam paylaşımın­da önemli bir faktör olan spora da geniş anlamda destek veriyoruz. İki senedir Türkiye Basketbol Federasyon­u ile beraber yaptığımız çalışmalar­ımızda firmalar arası turnuvalar tertip ediyoruz, çalışanlar­ın işin dışında aktivitele­rinin olmasını sağlıyoruz. Bu konuda yapılan geri dönüşlerde­n anlamaktay­ız ki bu tür etkinlikle­rin daha sık yapılması gerekiyor.

Des Kooperatif­i olarak 1 Aralık 2012 tarihinden itibaren, yapımı bir sene önce biten merkezimiz­e taşımış bulunmakta­yız. Üyelerimiz­e daha iyi hizmet ve daha kaliteli bir çalışma alanı, çevreye saygılı ve duyarlı işyerleri imkânı sağlamak prensibi ile yola çıkan yönetim kurulumuz, bölgenin yükselen değeri olan “DES” Kooperatif­ini layık olduğu yere taşımaya yönelik çalışmalar­ına devam edecektir.

 ??  ?? İki senedir Türkiye Basketbol Federasyon­u ile beraber yaptığımız çalışmalar­ımızda firmalar arası turnuvalar tertip ediyoruz,
çalışanlar­ın işin dışında aktivitele­rinin olmasını sağlıyoruz.
İki senedir Türkiye Basketbol Federasyon­u ile beraber yaptığımız çalışmalar­ımızda firmalar arası turnuvalar tertip ediyoruz, çalışanlar­ın işin dışında aktivitele­rinin olmasını sağlıyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye