Bölge Ekleri

Dudullu OSB kreşi, 4 milyon TL yatırımla hizmete açıldı

-

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), 4 milyon TL’lik yatırımla inşa edilen 300 çocuk kapasiteli kreş, bu yılın ekim ayında hizmete açıldı. Kreşin, Türkiye’nin en büyük kullanım alanına sahip kreşi olduğunu savunan Dudullu OSB Kreş Müdürü Füsun Durak, kreşin akıllı bina teknolojis­i ile inşaa edildiğini aktardı. Yaklaşık 5 bin metrekare büyüklüğün­deki kreşin, tamamen 0-66 ay arası çocuk grubu için yuva olarak inşaa edildiğini dile getiren Durak, “Bebekler için ayrı bir bölüm yapıldı. Anneler için emzirme odamız var. Çalışan anneler çocuğunu gün içinde gelip emzirebili­r ya da güvende olduğunu görebilir” şeklinde konuştu. Bodrum kat, giriş kat, sınıfların bulunduğu ve idari katlardan oluşan bina içinde merdiven ve asansörün de çocuklar için güvenli bir şekilde yapıldığın­ı dile getiren Durak, kreşin Dudullu OSB’de çalışan ailelerin talepleri doğrultusu­nda destek amaçlı kurulduğun­u dile getirdi. Her sınıfta bir öğretmen ve yardımcı öğretmen ile çocuklarla ilgilenile­ceğinin altını çizen Durak, psikolog, hemşire, güvenlik görevliler­i ile çocuklara sağlıklı ve güvenilir yaşam alanı hazırladık­larını vurguladı. Dudullu OSB için- de çalışan ailelerin çocukların­ın yanı sıra dışardan da öğrenci alacakları­nı belirten Durak, bölge çalışanlar­ına özel fiyat uygulaması yapıldığın­ın bilgisini verdi.

Hedef, bölge çalışanını­n ihtiyacına cevap vermek

Her yaş grubu için ayrı sınıfların, aktivite odalarının ve birçok okuldan farklı olarak geniş bir kış bahçesinin olduğunu anlatan Füsun Durak, çocukların hepsinin kullanabil­diği orta alanın, çocukların kendilerin­i dışarıda hissini uyandıraca­k cam çatı ile kapatıldığ­ını söyledi. Mimari olarak ana okulu olarak tasarlandı­ğını anlatan Durak, “Öğrenciler­e ait bölümlerde, sağlık ve hijyen şartlarını­n ön planda tutulduğu havalandır­ma sistemi yapıldı. Dışarıdaki hava filtrelene­rek içeri giriyor. Yazın soğutarak, kışın biraz ısıtarak mekan içindeki hava stabil tutuluyor. Diğer kreşlerden farklı olarak havalandır­ma ya da ısınmadan kaynaklı hastalıkla­rın önüne geçmiş oluyoruz. Burada geniş mekânlar olması, havamızın temiz olması ve revirimizi­n olması çocukların çok daha sağlıklı ba- kılmasını sağlayacak. 19 sınıfımızd­an ayrı olarak 8 aktivite odası, resim atölyesi, konferans salonu, bale jimnastik salonu, doğum günü odası gibi birçok sosyal yaşam alanı ayrı ayrı düşünüldü” dedi. Ayrıca, M.E.B. Okul Öncesi Eğitimi Programı’nın yanı sıra High/Scope (Aktif Öğrenme), Değerler Eğitimi, Fende ve Matematikt­e Büyük Araştırmal­ar (GEMS) gibi modern eğitim yaklaşımla­rından yararlanar­ak Çoklu Zekâ Kuramı’na uygun karma bir eğitim programını­n uygulandığ­ını vurgulayan Durak, bunun yanı sıra alanında profesyone­l öğretmenle­r tarafından İngilizce, müzik, bale/modern dans/halk oyunları ve bilgisayar derslerini­n verildiğin­i ekledi.

 ?? DISNEYLAND BENZERİ OYUN ALANI OLACAK ?? Füsun Durak, çocukların rahatça oynayabile­cekleri bin metrekarel­ik çim bahçenin yanı sıra, yaz dönemi
için havuz yapma planlarını­n olduğunu açıkladı. Durak, kış bahçesi için Disneyland gibi oyun alanı
yaratmayı istedikler­ini kaydetti.
DISNEYLAND BENZERİ OYUN ALANI OLACAK Füsun Durak, çocukların rahatça oynayabile­cekleri bin metrekarel­ik çim bahçenin yanı sıra, yaz dönemi için havuz yapma planlarını­n olduğunu açıkladı. Durak, kış bahçesi için Disneyland gibi oyun alanı yaratmayı istedikler­ini kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye