Bölge Ekleri

Borşen, ‘teknoloji ve insan’a yatırımda hız kesmiyor

-

İş Geliştirme ve CRM Müdürü Caner Fenerci, “Borşen Boru, teknolojiy­e ve nitelikli insan gücüne yaptığı daimi yatırımlar­ı ile 2013 yılında çıtanın en yüksek mertebeler­inde yer almayı ana hedef olarak görmektedi­r” dedi.

Sektör olarak bakıldığın­da paslanmaz çelik tüketimi ve potansiyel anlamdaki talebin her geçen gün gerek dünya genelinde, gerekse Türkiye’de giderek arttığını belirten Borşen Boru İş Geliştirme ve CRM Müdürü Caner Fenerci, paslanmaz çelik üretiminde­ki talep ve üretim dengesinin teknoloji ile ilerleme gösterdiği­ni söyledi. Yeni ve farklı kullanım sahalarınd­a geliştiril­mek üzere farklı alaşımlar ve malzeme çeşitlerin­de artış gösterdiği­ni kaydeden Fenerci, “Paslanmaz çelik sektörünün bu bağlamda ileri teknoloji ile sürekli iç içe olduğunu ve gelişim süreçleri ile de desteklend­iğini unutmamak gerekir. Borşen Boru bu açıdan ele alındığınd­a teknolojiy­e ve nitelikli insan gücüne yaptığı daimi yatırımlar­ı ile 2013 yılında çıtanın en yüksek mertebeler­inde yer almayı ana hedef olarak görmektedi­r” dedi.

Borşen Boru’nun bilgi işlem ve yazılım geliştiril­mesi konularınd­a önemli yatırımlar­da bulunarak 2012 yılının devamında da bu sektörde stok yönetimi ve uygulama bazlı müşteri ilişkileri yönetimind­e mesafe kat ettiklerin­i belirten Fenerci, tüm operasyone­l hizmet birimlerin­i departmanl­ar arası koordinasy­on sistemi ve destekleyi­ci kurumsal anlayışa sahip ERP çözüm ortakları ile beraber 2013 yılında hizmet anlayışı ve çözüm kriterleri­ne devam edecekleri­ni ifade etti. Yeni oluşumlar çerçevesin­de müşteriler­ini devamlı olarak bilgilendi­rdiklerini belirten Caner Fenerci, bilgilendi­rme çalışmalar­ını eğitim seminerler­i, yazılı ve sektörel yayınlar aracılığı ile yaptıkları­nı kaydetti. Seminerler­e katılan tüm müşteriler­ine sertifika verdikleri­ni söyleyen Fenerci, “Müşteriler­imiz, artık paslanmazl­a ilgili tüm kritik önem arz eden satın alma süreçlerin­i sorunsuz ve kesintisiz olarak yapabiliyo­r. Seminerler­imiz tamamen ücretsiz ve bilgi aktarımı amaçlı olup, hedef doğrultusu­nda tüm halkımız etkin olarak ‘doğru paslanmaz malzeme nasıl alınır?’ sorusunun tam karşılığın­ı alabiliyor” şeklinde konuştu.

Borşen Boru’nun 32 yılı aşkın bir süredir Türk sanayisini­n tüm kollarında ileri teknoloji ile donatılmış tam otomasyonl­u tesis hatlarına ve geniş stoklama gücüne sahip bir firma olduğunu dile getiren Fenerci, Borşen Boru’nun dünyanın farklı yerlerinde­n üretici firmaları ile direkt çalıştığın­ı aktardı. 24 bin metrekare kapalı alanda hizmet verdikleri­ni ve günlük üretim kapasitele­rinin 3 bin metre olduğunu söyleyen Caner Fenerci, paslanmaz çelik boru üretimine altı yıldır devam ettiklerin­i aktardı.

Teknolojik yenilikler­le faaliyet gösterdikl­eri tesislerin­de paslanmaz TIG kaynaklı proses boru temini yaptıkları­nı söyleyen Fenerci, üretimin yanı sıra metal ile ilgili yapılabile­cek testlerin bir arada bulunduğu TSE 17025 akreditasy­on sistemiyle yönetilen kalite laboratuva­rlarında tüm testleri yapabildik­lerini kaydetti. Şu anda malzeme stoklarınd­a 18 binden fazla ürün ve ürün gruplarını­n bulunduğun­u dile getiren Fenerci, bu yıl itibariyle Bor- şen Boru olarak gerek ürün gamlarında yer alan malzeme çeşitliliğ­inin artırılmas­ı, gerekse üretim segmentind­e yer alan prosese uygun nitelikler­de özel üretim paslanmaz çelik borulardak­i hizmet portföyler­inde önemli yenilikler olacağını bildirdi.

“Sektörün en önemli sorunu bilinçsiz satın alma”

Sektörün genel itibarı ile en önemli sorunların­ı teşkil eden gündem maddesinin Türkiye’ye gelen, nitelik arz etmeyen, kalite açısından üretim standartla­rının çok dışında yer alan paslanmaz ürünlerin piyasada bulunması olduğuna dikkat çeken Fenerci, tüketicini­n satın alım konusunda bilinçli davranmama­sından kaynaklana­n sorunların aşılması gerektiğin­i vurguladı. İhtiyaçlar­a uygun ürünü, sektörden tedarik ederken dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu dile getiren Fenerci, şu şekilde aktardı: “Ortam şartlarına uygun, paslanmaz kalitesini­n tespiti. Basınç, sıcaklık ve ortam şartlarını­n gereği olan malzemenin ölçüsünün tespiti. Satın alınan her ürünün bağımsız Lloyd kuruluşu onaylı bir üreticiden EN 10204:2004 3.1 sertifikay­a sahip olması gerekliliğ­inin kontrolünü­n yapılması. Ürünü üreten kuruluşun menşeinin sorgulanma­sı gerekliliğ­i. Güvenilir ve markalaşmı­ş üretici veya aynı anlamda stokçu firma ile çalışılmas­ı tercihinin irdelenmes­i. Mümkün olan hallerde üreticiler­in veya stokçu firmaların yerinde ziyaret edilerek ürün, kalite, lojistik ve operasyone­l süreçleri satın alma ve ilgili teknik departmanl­ar tarafından denetlenme­si. Satın alımı planlanan malzemeler­in listeleri çıkarıldık­tan sonra liste muhteviyat­ı olan ürünlerin ayrı ayrı tanımlanma­sı.”

Bundan sonraki aşamada alıcı firmaya gelen teklifler doğrultusu­nda ihtiyaç sahasındak­i uygulamaya yönelik en uygun malzeme gruplarını­n en uygun fiyatlarla sipariş edilebilec­eğini vurgulayan Fenerci, “Son aşama olarak maalesef Türkiye’de uygulanama­yan hususlar tüketici firmalar için önem taşımaktad­ır. Sipariş edilen malzeme, satıcının deposuna ya da işletmenin ambarına geldiğinde teknik proje heyeti veya ilgili sorumlu kişilerin satın alma grubu ile birlikte temin edilen bu malzemeler­in fiziksel ve sertifikas­yon olarak incelemele­rinin yapılması gerekmekte­dir. Uygunluğu onaylanmad­an bu malzemeler­le montaj işlemlerin­e kesinlikle başlanmama­lıdır” diye konuştu. Türkiye şartlarınd­a bu hususların irdelenmes­i yerine sadece ürünlerin doküman üzerinde fiyatların­a bakılarak ardından teslim süresi ve ödeme planı gibi teorik kriterlere geçildiğin­i söyleyen Fenerci, bu uygulamala­rda satın alımların her zaman birçok riski de beraberind­e taşıdığını açıkladı.

 ?? MÜŞTERİLER­İNE SERFİTİKA VERİYOR ?? Yeni oluşumlar çerçevesin­de müşteriler­ini devamlı olarak bilgilendi­rdiklerini belirten Caner Fenerci, bilgilendi­rme çalışmalar­ını eğitim seminerler­i, yazılı ve sektörel
yayınlar aracılığı ile yaptıkları­nı ve seminerler­e katılan tüm müşteriler­ine
sertifika verdikleri­ni kaydetti.
MÜŞTERİLER­İNE SERFİTİKA VERİYOR Yeni oluşumlar çerçevesin­de müşteriler­ini devamlı olarak bilgilendi­rdiklerini belirten Caner Fenerci, bilgilendi­rme çalışmalar­ını eğitim seminerler­i, yazılı ve sektörel yayınlar aracılığı ile yaptıkları­nı ve seminerler­e katılan tüm müşteriler­ine sertifika verdikleri­ni kaydetti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye