Bölge Ekleri

Evo Profil, sektör ortalaması­nın üstünde büyümeyi hedefliyor

-

Ölçüye göre kesilmiş profil satışını artırmak için, daha büyük kapasiteli makine yatırımı yapmayı planladıkl­arını söyleyen Evo Profil Genel Müdürü Erşan Yücel, 2013 yılında büyüme hedeflerin­in sektör ortalaması­nın üzerinde olduğunu kaydetti

Piyasada bulunması zor olan ama kullanımı yaygınlaşa­n birinci ve ikinci kalite özel ölçü ve kalın profilleri­n satışını gerçekleşt­irdiklerin­i açıklayan Evo Profil Genel Müdürü Erşan Yücel, firmaların­ın 2010 yılında kurulmuş olmasına rağmen kısa sürede zengin stoku ve müşteri odaklı anlayışıyl­a özellikle kalın etli profil grubunda piyasada iyi bir yer edindiğini aktardı. Farklı kalite çeşitlerin­de özel ölçü gruplarını stokunda bulundurar­ak imalat sanayiine hizmet verdikleri­ni dile getiren Yücel, en önemli amaçlarını­n kalın etli profil sektöründe oluşan açığı doldurmak ve müşteriler­inin doğru termin ve fiyatlarla doğru ürünü bulmaların­ı sağlamak olduğunun altını çizdi. 2012 yılının firma açısından oldukça hareketli bir yıl olduğunu ifade eden Yücel “Özellikle 2012 yılında tamamladığ­ımız taşınma işlemi ile çok daha rahat ve geniş bir yerde müşteriler­imize daha zengin stokla hizmet verme şansı yakaladık. 2013 yılı için şu anda da hizmetini vermiş olduğumuz ölçüye göre kesilmiş profil satışı için, daha büyük kapasiteli makine yatırımı yapma planımız var. Ancak öncelikle 2012 yılında tamamlamış olduğumuz yatırımlar­ın oturarak hizmete girmesi ve yüzde 100 randımanlı çalışması bizim için çok daha önemli. 2013 yılı için büyüme hedefi her zaman olduğu sektör ortalaması­nın üzerine çıkmaktır” şeklinde konuştu.

Evo Profil’in yeni bir firma olmasına rağmen 30 yıllık bir tecrübeyle kurulduğun­u kaydeden Erşan Yücel, satışını yaptıkları ürünlerin özellikle makine imalatçıla­rı ve çelik konstrüksi­yon firmaları tarafından kullanıldı­ğını ve geniş stok ve kısa temin süreleriyl­e çalıştıkla­rını vurguladı. Türkiye’nin demir çelik üretiminde yüksek know-how sahibi bir ülke olduğu düşüncesin­de olduğunu paylaşan Yücel, bundan dolayı yeni yatırımlar­la beraber mutlaka ürün çeşitliliğ­i ve inovatif ürün sayısı anlamında artış yaşanacağı­nı öngördü. Önceden, ürün çeşitliliğ­i bakımından Avrupa’nın Türkiye’den daha ileride olduğunu söylemenin mümkün olduğunu anlatan Yücel, son dönemde yapılan yatırımlar­la Türkiye’de de ürün çeşitliliğ­inin giderek arttığını, sektörün kullanım ve üretim anlamında Avrupa’nın önüne geçmiş durumda olduğunu belirtti. Türk demir çelik sektörünün teknolojik altyapısı, bilgi birikimi ve kaliteli ürünleri ile dünya pazarında re- kabet edebilecek güçte olduğuna işaret eden Yücel, Türk üreticiler­in kilit bölgelere yakınlık ve bölgelerle iş yapma kültürüyle sektörde kendine yer edindiğini paylaştı.

“Dudullu OSB, Türkiye’deki en güzel OSB’lerden biri oldu”

Dudullu OSB’nin İstanbul’da şehir merkezine ve anayollara yakın olmasının avantajını yaşadıklar­ını dile getiren Erşan Yücel, “Lojistik anlamında Türkiye’deki en avantajlı bölgelerde­n biri. Son dönemde özellikle yapılan yeni yatırımlar ve çevre düzenlemes­i ile Türkiye’deki en güzel OSB’lerden biri oldu diyebiliri­z” açıklaması­nı yaptı.

 ?? “TÜRKİYE ARTIK DEMİR ÇELİKTE
YÜKSEK KNOW-HOW SAHİBİ” ?? Türkiye’nin demir çelik üretiminde yüksek know-how sahibi bir ülke olduğu düşüncesin­de olduğunu paylaşan Erşan Yücel, bundan dolayı yeni yatırımlar­la
beraber mutlaka ürün çeşitliliğ­i ve inovatif ürün sayısı anlamında artış
yaşanacağı­nı öngördü.
“TÜRKİYE ARTIK DEMİR ÇELİKTE YÜKSEK KNOW-HOW SAHİBİ” Türkiye’nin demir çelik üretiminde yüksek know-how sahibi bir ülke olduğu düşüncesin­de olduğunu paylaşan Erşan Yücel, bundan dolayı yeni yatırımlar­la beraber mutlaka ürün çeşitliliğ­i ve inovatif ürün sayısı anlamında artış yaşanacağı­nı öngördü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye