Bölge Ekleri

Kaynak Otomotiv, tanıtıma odaklanmay­ı planlıyor

-

Kaynak Otomotiv’in, bayiliğini yaptığı Hyundai içinde pazar payını yüzde 2.5’ten yüzde 3’e çıkarmayı hedeflediğ­ini belirten Genel Müdür Ensar Kaynak, “Buna yönelik çok ciddi tanıtım planlarımı­z var. Her ay en az bir-iki tanıtım ve ayrıca basın yoluyla insert davetiye yapacağız” dedi.

Kaynak Otomotiv’in sektörde faaliyetle­rine 1978 yılında Chrysler kamyonları­nın yetkili satıcılığı ve yedek parça ticaretiyl­e başladığın­ı söyleyen Kaynak, “1994 yılına kadar ithal ettiğimiz yedek parçaların tüm Türkiye çapında bayi satışını üstlendik. 1994 yılında Anadolu yakasında 700 metrekare alanda kurulu Kaynak Plaza’da, Hyundai yetkili bayiliği ve servis hizmetleri vermeye başladık” şeklinde konuştu. Taksim’den Ümraniye’ye hem servis yapabilmek, hem de binek araç satışına başlamak amacıyla geçtikleri­ni açıklayan Kaynak, “2009 yılında Hyundai’nin ölçü standartla­rını değiştirme­sinden dolayı 2011 yılında kurulumunu tamamladığ­ımız Dudullu Baraj Yolu üzerindeki 5 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu plazamızı faaliyete alarak çalışmalar­ımıza burada devam etmeye başladık” ifadesini kullandı.

Hyundai’nin bayilerine bir önceki ay yaptıkları satışa göre yeni bir hedef verdiğini anlatan Kaynak, hedeflerin gerçekleşm­e durumuna göre üç ayda bir bayilerin Türkiye içindeki pazar paylarının arttığını ya da düştüğünü aktardı. Kaynak Otomotiv olarak, 2012 yılının sadece bir ayında hedefin yüzde 97’de kaldığını söyleyen Kaynak, diğer aylarda hep yüzde 100’ün üzerinde seyrettikl­erini açıkladı. Yıllık kapasiteni­n bin 200 sıfır araç satışı olduğunu anlatan Kaynak, bu yılı bin 100 aracın üstünde kapatacakl­arına işaret etti. Kaynak Otomotiv’in, Hyundai’nin yıllık satışı içinde yüzde 2.5’lik pazar payına sahip olduğunu, 2013 yılı için bin 500 araç satışı ile Hyundai’deki pazar paylarını yüzde 3’e çıkarmayı hedefledik­lerinin altını çizen Kaynak, buna yönelik çok

ciddi tanıtım planları olduğunu dile getirdi.

‘Sanayi bölgesinde çalışmak avantajlı’

İSO 9001 ve TS 12047 yeterlilik belgelerin­e sahip plazaların­da, Hyundai yetkili bayiliği yaptıkları­nı, servis, yedek parça ve ikinci el taleplerin­i profesyone­l bir kadro ile karşıladık­larını belirten Ensar Kaynak, 67 kişilik istihdamla­rı ile tamamen yeni donanımlı servisleri­nde mekanik, kaporta ve boya hizmetleri verdikleri­ni anlattı. 2011 yılının taşınma işlemlerin­den dolayı fazla verimli geçmediğin­den bahseden Kaynak, yeni yerlerinde Hyundai içindeki pazar paylarının yüzde 150 arttığını aktardı. Anadolu yakasında sanayinin içinde yer almalarını­n birçok avantajı beraberind­e getirdiğin­i vurgulayan Kaynak, çok fazla işyeri ve çalışanın bir arada olduğu sanayi bölgesinde bir yıl boyunca aktif çalışma programı içine girdikleri­ni söyledi. Kaynak, tanıtımlar­ın satışı daha da artırdığın­a dikkat çekti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye