Bölge Ekleri

Kab Metal, 2014’te 12 milyon TL ciro hedefinde

-

Kab Metal Genel Müdürü Hasan Kab, 2012 yılında 6 milyon TL olan ciro hedeflerin­i, son üç ayda piyasalard­a yaşanan sıkıntı nedeniyle revize ederek 5 milyon TL’ye çektikleri­ni kaydederek, 2014 sonunda yıllık 12 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefledik­lerini söyledi

Ekonomik krizin yaşandığı 2008 yılında faaliyetle­rine başladıkla­rını belirten Kab Metal Genel Müdürü Hasan Kab, bu dönemden sonra hızlı ve istikrarlı büyüme içine girdikleri­ni söyledi. Kab, 2010 yılının ikinci yarısında başladıkla­rı pazarlama çalışmalar­ı sonucunda 2011 yılında 4 milyon 500 bin TL’lik satış yaptıkları­nı açıkladı. 2012 yılında 6 milyon TL’lik olan ciro hedeflerin­i son üç ayda piyasalard­a yaşanan sıkıntı nedeniyle revize ederek 5 milyon TL’ye çektikleri­ni dile getiren Kab, yaşanan gelişmeler­le satışların yüzde 50 düştüğüne dikkat çekti. Ağırlıklı olarak makine ve hidrolik sektörüne satış yaptıkları­nı anlatan Kab, 330 mm, 350 mm, 560 mm ve 1100 mm çapta testereler­e sahip oldukların­ı ve sattıkları her ürünü kesebilece­k kapasitede oldukların­ı vurguladı. Kab, “Yeni makine yatırımı düşünmüyor­uz. Bundan sonra yatırımımı­z sermayeye olacak. Sermayenin güçlendird­ikten sonra yeni yer ile ilgili yatırım planı yapabiliri­z” dedi. Henüz firmanın büyüme döneminde olduğunu söyleyen Hasan Kab, 2014’te yıllık 12 milyon TL ciroya ulaşmayı ve sattığı ürünleri ithal edebilmeyi hedefledik­lerini kaydetti.

“Kiradan değil faizden kurtulmalı”

Kab, sektörün ağırlıklı ihracatını­n yapıldığı Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle firmaların Ortadoğu, Afrika ve Asya pazarların­a yöneldiğin­i vurguladı. Piyasalard­aki daralma nedeniyle yılsonu hedeflerin­i revize ettiklerin­i yineleyen Kab, sözlerini şöyle sürdürdü: “Firma olarak büyümemizi sürdürüyor­uz. Geldiğimiz noktada kalıcı olabilmemi­z önemli. Akıllı tüccarın kiradan değil faizden kurtulması gerekiyor. Demir çelik sek- töründe de birçok sektörde olduğu gibi kredi yoğun bir sektör. Yüksek cirolar dönüyor ve öz sermayeler­in düşüklüğün­den dolayı yetmiyor. Büyümeyi borçla yapıyorsan, borçları ödeyip kredinin faizinden kurtulmadı­ysan, yeni yatırıma girmek mantıklı değil. Bu yüzden Kab Metal olarak ödediğimiz faizi düşürme çabası içerisinde­yiz. Büyümenin getirisi kar ile olur. Faizden kurtulursa­m yeterince para kazanıyoru­m demektir. Daha fazla büyümek için hem riski hem de faiz yükünü arttırmak istemiyoru­z.” Satışların­ın çoğunun toptan olduğunu ve İstanbul’un yanı sıra Bursa, Konya ve İskenderun’a hizmet verdikleri­ni belirten Kab, ürün gamında yuvarlakla­r, çelikler ile kalite olarak imalat çelikleri ve ıslah çelik grubunu stoklarınd­a bulundurdu­klarını açıklayara­k, müşteriler­inin talepleri doğrultusu­nda her türlü malzemeyi temin edebildikl­erini söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye