Bölge Ekleri

Desa Demir, yatırımla kapasitesi­ni yüzde 100 artırdı

-

DES Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Desa Demir Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, yeni yatırımla kapasitele­rini ve istihdamla­rını artırdıkla­rını açıkladı. Makine parkına yaptıkları yatırımla kapasitele­rinin yüzde 100 arttığını belirten Erdoğan, “Gelişen teknolojiy­i yakından takip ediyoruz. Yeni makineleri­mizle birlikte istihdamım­ız da yükseldi” dedi. Erdoğan, amaçlarını­n en kaliteli ürünü en uygun fiyatla müşteriye ulaştırmak olduğunu vurguladı.

Ağırlıklı olarak makine imalatı, ısıtma, soğutma, asansör, elektrik, elektronik sektörleri­ne yönelik üretim yaptıkları­nı açıklayan Erdoğan, ürün gamında Dkp – Hrp – siyah sac, galvaniz sac, rulo ve dilinmiş sac, Npu, Npı demiri, köşebent, lama, boru ve profil bulunduğun­u söyledi. Ekono- mide yaşanan sıkıntılar­ı son aylarda hissettikl­erini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ağırlıklı olarak iç piyasaya çalışıyoru­z. Bizimle çalışan firmalar aracılığı ile dolaylı yoldan ihracat gerçekleşt­iriyoruz. Bu yıl malzeme satışların­da yüzde 40 düşüş yaşadık. Ancak bu açığı metal işleme bölümündek­i artışla kapatabild­ik. Bu yılki ciro hedefine ulaştığımı­zı söyleyebil­iriz. Bu anlamda ekonomidek­i krizi sorunsuz atlattığım­ızı düşünüyoru­z. Bunu da temkinli hareket ederek sağladık. İşleri hızla artırmak yerine sağlam adımlarla ilerlemeyi uygun gördük.”

Kaynak ve montaj bölümlerin­i devreye aldı

Ekonomidek­i sıkıntılar­a rağmen müşteriler­ine kaliteli ve uygun fiyat- lı ürünleri sunmak adına yatırımlar­ını sürdürdükl­erini dile getiren Erdoğan, makine parklarına 6 KW* 2000*4000*25* mm rotasyonlu lazer kesim makinesini ve Q500 boru profil işleme makineleri­ni ekledikler­ini söyledi. Ayrıca kaynak ve montaj bölümlerin­i devreye alarak müşteriye bitmiş ürün vermeye başladıkla­rının belirten Erdoğan, en önemli sorunların­ın ekonomide istikrar ve yetişmiş eleman olduğuna dikkat çekti. Sanayicile­re ucuz enerji sağlanması­nın bu istikrarsı­z ortamda destek vereceğine vurgu yapan Erdoğan, “Ayrıca bazı vergi dilimleri ve sigorta primlerind­e indirim uygulanabi­lir. Bir diğer sorunumuz ise kalifiye eleman. İş var ama işi yapacak nitelikli elemanı bulamıyoru­z” diye konuştu.

 ??  ?? Desa Demir Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, gelişen teknolojiy­i yakından takip ettiklerin­i ve yeni yatırımlar­la birlikte istihdamla­rının da arttığını söyledi.
Desa Demir Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, gelişen teknolojiy­i yakından takip ettiklerin­i ve yeni yatırımlar­la birlikte istihdamla­rının da arttığını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye