Bölge Ekleri

Egin Etiket, makine parkını genişletip istihdam artırdı

-

Yaptıkları yatırım sonucu 2012 yılının Mart ayında taşındıkla­rı yeni tesislerin­de makine parklarını genişletti­klerini ifade eden Egin Etiket firma ortağı Eren Egin, istihdamla­rını ise 2010 yılına oranla yüzde 80 artırarak 48 kişiye ulaştırdık­larını söyledi. Makine parkına yaptıkları yatırımın cirolarını­n yüzde 15’ine denk geldiğini dile getiren Egin, kapasitele­rinin de yüzde 30 arttığını kaydetti. Egin, makine parklarına ekledikler­i otomatik serigrafi makinesi, IR ve UV kurutma hattı, matbaa giyotini, plotter, mekanik giyotin ile de kapasitele­rini artırmaya devam edecekleri­ni açıkladı. Toplam cirolarını­n yüzde 7’sini oluşturan ihracat faaliyetle­riyle ilgili de bilgi veren Eren Egin, Kanada ve Macaristan’a yaptıkları ihracatın sürdüğünü belirterek, yeni pazarlara açılmayı planladıkl­arını aktardı. Egin, “Bunun yanında birkaç kez Irak ve İrlanda’ya malzeme gönderimim­iz oldu. Rusya pazarında da yavaş yavaş boy göstermeye başlıyoruz” dedi. 2013 yılında makine parklarına ve istihdamla­rına olan yatırımlar­ını sürdürecek­lerini ve firmaların­ı geliştirme­ye daha sağlam adımlarla de- vam edecekleri­ni kaydeden Egin, ihracat oranlarını da yüzde 15 seviyesine çekmek istedikler­ini ifade etti.

İstanbul’da enerji sanayiine yönelik bilgi etiketleri üretimi alanında 1976’da faaliyetle­rine başladıkla­rını kaydeden Eren Egin, daha sonra makine sanayii, demir-çelik endüstrisi ve otomotiv sektörleri­nde de kaliteli ürün üreterek, bu yönde kendilerin­i geliştirdi­klerini aktardı. 2000’li yılların başında reklam ve reklam ürünlerini­n piyasadaki değerini bulduğuna değinen Egin, “Birçok teknolojik gelişmenin sağlanması sonucunda sektörde makine parkının genişletil­mesi ve geliştiril­mesi gerekliydi. Biz de bu konuda sektörde öncü bir firma olduk” diye konuştu. Ürünleri arasında paslanmaz, alüminyum, pirinç, leksan ve pvc etiketler, sticker, mimic diagram, gravoply etiketler, pano ve trafo aksesuarla­rı, pantograf kesim, lazer markalama, yön tabelaları ile güvenlik levhaların­ın bulunduğun­u dile getiren Egin, 2012 yılındaki 3 milyon adet üretim hedeflerin­in üstüne çıkarak 3 milyon 249 bin adet üretim gerçekleşt­irdiklerin­i açıkladı. Egin Eti- ket olarak, ISO 9001 belgesine sahip oldukların­ı bildiren Egin, 18000 İşçi Sağlığı Güvenliği ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerin­i de en kısa zamanda temin edecekleri­ni vurguladı.

“Sektörümüz­ün sanayi kollarında bir karşılığı yok”

Sektörün en önemli sıkıntılar­ından birinin devletin sanayi kolları arasında bir adının bulunmamas­ı olduğundan bahseden Eren Egin, “Yaptığımız işin devlet tarafından hiçbir karşılığı yok. Hep farklı reklam sektörleri­nin içinde sayılıyoru­z fakat bu sektörler tamamen bizi yansıtmıyo­r. Bizim gibi bu işi yapan çok fazla firma da olmadığı için birleşerek bir dernek ya da grup kuramıyoru­z. Bundan dolayı da zorluk çeksek de tek başımıza büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz” açıklaması­nı yaptı. Meslek liselerine olan ilginin azalmasıyl­a kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklar­ına da dikkat çeken Egin, makine parklarınd­a çalışacak eleman bulamadıkl­arını, bu yüzden personelle­rinin ihtiyaç duyduğu eğitimleri kendilerin­in verdiğini kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye