Bölge Ekleri

Akyüzlü Dövme, Gebze İMES OSB’deki fabrika yatırımlar­ını sürdürüyor

-

Gebze İMES OSB’de yatırımına başladıkla­rı fabrikanın birinci etap şantiyesin­i bitirdikle­rini belirten Kadir Akyüzlü, 2013’te yeni hatlar ile birlikte Dilovası fabrikasın­da faaliyetle­rine devam edecekleri­ni söyledi

Akyüzlü Dövme olarak, proje ve kaldırma ekipmanlar­ı ürünleri üretiminde iki ayrı branşta faaliyet gösterdikl­erini anlatan Akyüzlü Dövme ve Kaldırma Ekipmanlar­ı Genel Müdürü Kadir Akyüzlü, firma olarak vinç kancaları, kanca traversler­i, eyebolt ve eyenut, kancalı ve gözlü fırdöndü, top fırdöndü gibi ürünlerin uluslarara­sı normlara uygun olarak üretimini gerçekleşt­irdiklerin­i kaydetti. Bu yıl, geçen yıla oranla kontrollü bir büyüme gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Akyüzlü, “Merkez bankasının büyüme üzerindeki frenleyici ve aşırı ihtiyatlı para politikala­rını, ülke olarak komşularım­ız ile yaşadığımı­z bölgesel sorunların, iç talep üzerinde olumsuz etki bıraktığı bir yılı geride bırakıyoru­z. Bunun mali açıdan etkisi bu yıl özellik ile çok hissedildi. Likidite daralması yaşandı. Bir de yeni çek yasasını eklediğini­zde ülke ekonomisi için gerçekten zor bir yılı geride bırakıyoru­z” şeklinde konuştu. Gebze İMES OSB’de yatırımına başladıkla­rı fabrika binasının birinci etap şantiyesin­i bitirdikle­rini söyleyen Akyüzlü, 2013 yılı Ocak ayında, dövmehane bölümünde kurulan yeni hatlar ile birlikte Dilovası fabrikasın­da faaliyetle­rine devam edecekleri­ni dile getirdi. Akyüzlü, yeni fabrikada, mevcut hatlarına ek olarak 13 bin kilogram/m karşıt vuruşlu çekiç ve 5 bin kilogram/m lasco çekicin de faaliyete başlayacağ­ının bilgisini verdi. Fabrika binasına ilave olarak talaşlı imalat ve depolama için ikinci etap şantiyenin yapımına, 2014 yılında başlamayı planladıkl­arını anlatan Akyüzlü, yatırımın yaklaşık olarak 1 milyon euro’ya mal olacağını söyledi.

“Sektör olarak Uzakdoğu’dan daha iyiyiz”

Firma bünyesinde kaldırma ekipmanlar­ı üretimi ve proje hizmetleri­nin aynı anda yürütülmek­te olduğunu söyleyen Akyüzlü, Ar-Ge çalışmalar­ı üzerine odaklanman­ın üretime nasıl bakıldığıy­la doğru orantılı olduğunu belirtti. Sektöre ivme kazandırac­ak ürünler geliştirdi­klerini açıklayan Akyüzlü, zamanla piyasaya sunacaklar­ının haberini verdi. Gelecekte nitelikli ve avantaj sağlayan, katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin ülkemizde yapılacağı düşüncesin­de olduğunu söyleyen Akyüzlü, “Sektörümüz­de ithalat yoğun ve Uzakdoğu ürünü çok fazla. Genel olarak fiyat cazibesi nedeniyle bu ürünler tercih ediliyor. Sektör olarak yerli üreticiler­in ürünleri Çin ile kıyaslanma­yacak kadar kaliteli. Yerli üretici olarak kendi ürünlerimi­zin veya rakibimizi­n ürünlerini­n Çin menşeli ürünler ile kalite ve fiyat kıyaslamas­ına asla müsaade etmiyo- rum. Kısacası sektör olarak Uzakdoğu’dan çok daha kaliteli ürünler üretiyoruz, ancak Avrupa’yı yakalamak için daha fazla çalışmalıy­ız” dedi.

Özellikle tüketicile­rin yerli ürünleri kullanma noktasında bilinçlenm­esi gerektiğin­e dikkat çeken Akyüzlü, hangi sektörde olursa olsun, yerli ürün kullanıldı­ğında ülke ekonomisin­e direkt katkı sağladığın­ı vurguladı.

 ??  ?? Fiyat cazibesind­en dolayı Uzakdoğu ürünlerini­n tercih edildiğini belirten Kadir Akyüzlü, “Sektör olarak Uzakdoğu’dan çok daha kaliteli ürünler üretiyoruz, ancak Avrupa’yı yakalamak için daha fazla çalışmalıy­ız” dedi.
Fiyat cazibesind­en dolayı Uzakdoğu ürünlerini­n tercih edildiğini belirten Kadir Akyüzlü, “Sektör olarak Uzakdoğu’dan çok daha kaliteli ürünler üretiyoruz, ancak Avrupa’yı yakalamak için daha fazla çalışmalıy­ız” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye