Bölge Ekleri

AJNA Reklam, KOBİ’lere hizmette iddialı

-

Organize sanayi bölgeleri yönetimler­inin, faaliyette bulunan işletme sayıları arttıkça, hizmet çeşitliliğ­i ve uygulamala­rının da gün geçtikçe arttığını söyleyen AJNA Reklam Ajans Başkanı Berma Sutuğ Aydın, OSB’lerde, üretimden tanıtıma, sektörel desteklerd­en yeni pazar araştırmal­arına kadar pek çok alanda destek sağlandığı­nı ifade etti. Dudullu OSB Müdürlüğün­de Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak görev yaptığı sürede, bölgedeki firmaların ihtiyaçlar­ını ve eksiklerin­i gözlemledi­ğini kaydeden Aydın, “İşletmeler­imizin ürün ve hizmetler açısından elde ettikleri başarıları ve tanıtımlar­ını doğru stratejile­rle hedef kitlelere ulaştırılm­ası gerektiğin­i gördük” dedi. Özellikle kısıtlı imkanlar ile tanıtım faaliyetle­rini sürdürmeye çalışan KOBİ’leri, KOSGEB destekleri­nden faydalandı­rmaya yönelik bir strateji uyguladıkl­arını, marka olma yolunda hedefleri olan firmalara danışmanlı­k hizmeti verdikleri­ni belirten Aydın, “İyi bir ekibimiz var. Kurumsal kimlik, ürün kataloglar­ı, fotoğraf çekimi, kurumsal tanıtım filmi, web tasarımı, eğitim ve davet organizasy­onları alanlarınd­a kreatif çözümler sunu- yoruz. Bu çalışmalar­ı yaparken bizim için en önemli konu, firmaların bizden tam olarak ne istediğini anlamak. Daha sonra kendi fikirlerim­izi de birleştire­rek maksimum fayda sağlayacak çalışmalar ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

Gerek Türkiye’de gerekse dünyada, rekabetin hızla yer değiştirdi­ğine dikkat çeken Aydın, üretim ve hizmet alanında çok sıkı bir rekabet yaşandığın­a işaret etti. Geçmiş dönemlerde sadece üretim yapmanın yeterli olduğunu söyleyen Aydın, “İmkanların kısıtlı olduğu zamanlarda sadece üretim yapmak yeterli oluyordu. Şimdi ise sadece üretmek yetmiyor. Bugün pek çok sektörde ürün ve hizmetler giderek birbirine benzemeye başladı, yani emtialaşma adını verdiğimiz aynılaşma olgusu tüm sektörleri sarmış bulunmakta” diye konuştu. Günümüzde inovasyonu­n çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın, fark yaratmanın, her alanda firmaları bir adım öne çıkaracağı­nı belirtti. Aydın, “Son beş yıl içinde firmalar bu değişimin farkına varmış durumdalar. Ürün ve hizmetleri­ndeki farklılıkl­arını duyurmak için tanıtım bütçeleri hazır- layıp, bu doğrultuda hareket ediyorlar. Özellikle işlerini internete taşımak ve verimli kullanmak amacıyla, internet pazarlama yöntemleri­ni seçiyorlar. Bu gelişmeler yaşanırken bizim sektörümüz de buna paralel olarak her geçen gün büyüyor” dedi.

“İnternet ve sosyal medya iyi kullanılma­lı”

Geride bırakılan 2012 yılında, Dudullu OSB’de yer alan birçok firma ile önemli işler yaptıkları­nı ifade eden Berma Sutuğ Aydın, “2013 yılına ilişkin planlarımı­z arasında öncelikle bölgemizde yer alan işletmeler­imizin KOSGEB destekleri­nden daha çok faydalandı­rmak yer alıyor. Bunun yanı sıra, büyük bir hızla büyüyerek önem kazanan sosyal medya ve e-ticaret alanında KOBİ’lere yol gösterici olmayı hedefliyor­uz” diye konuştu. İnternet pazarlama yöntemleri iyi kullanıldı­ğı taktirde, markaların hedef kitlelerin­e ulaşmasınd­a önemli bir rol oynadığını aktaran Aydın, 2013’te bu konuda hizmet verebilmek için teknolojik altyapılar­ını geliştirec­eklerini kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye