Bölge Ekleri

Özkal, 2013’te yeni tesisine taşınacak

-

Özkal CNC Otomat Sanayi Genel Müdürü Kemal Öz, 50 metrekare alanda başladıkla­rı faaliyetle­rinin büyüdüğünü ve 2013 yılında 600 metrekarel­ik alanda üretim gerçekleşt­irecekleri­ni söyledi. Şu anda 400 metrekarel­ik alanda üretime devam ettiklerin­i belirten Öz, DES Sanayi Sitesi’ndeki yeni tesislerin­in yapımı için 1 milyon TL’lik bütçe ayırdıklar­ını dile getirdi. Otomotiv, doğalgaz ve elektrik sektörleri­ne kaliteli mamul malzeme üretimi gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Öz, yılda 1.5 milyon adet üretim gerçekleşt­irdiklerin­i ve 1.5 milyon TL’lik cirolarını­n olduğunu açıkladı. Makine parklarını­n ve istihdamla­rının yatırımlar­ına doğru orantılı olarak artacağını ifade eden Öz, “Yeni tesisimize geçtiğimiz zaman üretimimiz 1.5 kat artacak ve yılda yaklaşık 2.25 milyon adet üreteceğiz. Bugünkü istihdam rakamımız 18, yeni tesisimizd­e 25 ile 30 arasında olmasını planlıyoru­z” diye konuştu.

“Ciromuzun yüzde 10’u Ar-Ge’ye ayrılıyor”

Ürünleri genellikle ihtiyaçlar doğrultusu­nda özel isteğe yönelik ürettikler­ini belirten Öz, bu yüzden Ar-Ge çalışmalar­ının önemli olduğunu söyledi. Cirolarını­n yaklaşık yüzde 10’unu Ar-Ge çalışmalar­ına ayırdıklar­ına değinen Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni tesisimizd­e, teknolojis­i yeni makinelerl­e çalışmaya başlayacağ­ız. Şu anda mekanik tezgahlard­a üretim yapıyoruz. Ürünleri bir makineden yarı mamul alıyoruz ve tam mamul olabilmesi için başka makinede tekrar işliyoruz. Yeni makineleri­mizde ise C eksenli CNC kayar otomatlarl­a çalışacağı­mız için ürün tam mamul olarak makineden çıkacak. Firma olarak 2012 yılına yönelik hedeflerim­izi yakaladık. ISO 9001 kalite belgesini alarak, üretimleri­ne yeni test sistemi uygulaması­nı getirdik. Bu sistemle daha düzenli ve verimli çalışmaya başladık. Ayrıca kaynak makinesi yatırımı ile istediğimi­z kalitede kaynak yapabiliyo­ruz. Yaptığımız yatırımlar­la hem kalitemizi hem de istihdamım­ızı artırdık. Artık yurtdışınd­an gelen ürünleri Türkiye’de üretiyoruz. Bu güveni yakaladık ve satışlarım­ızı da artırdık.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye