Bölge Ekleri

Osmanlı Alaşımlı Çelikler, müşteri sayısını artırmayı hedefliyor

-

Osmanlı Alaşımlı Çelikler Genel Müdürü Kerem Cebeci, 2013 yılında müşteri sayılarını 5 bine ulaştırmay­ı hedefledik­lerini söyledi. 36 yıllık firma oldukların­ı ve bu kadar yıl sektörde kalan firmaların sayısının giderek azaldığını belirten Cebeci, “Stok, müşteri memnuniyet­i, tahsilat ve satış sonrası hizmetleri­nizin çok iyi olması gerekiyor. Eğer bunlara dikkat etmezseniz piyasada barınmak çok zordur” dedi. Cebeci, Türkiye’de takım çelikleri sektöründe üretim yapılmamas­ı konusunda geç kalındığın­ı bunun da üzücü olduğunu söyledi. Gelecekte bu sektöre yatırım yapılmasın­ı bekledikle­rini dile getiren Cebeci, ticaret yapanların kaliteyi en üst düzeyde tutarak hizmet verdikleri­ni vurguladı. Sektörün sorunların­a değinen Cebeci, “Takım çelikleri ve diğer ürünlerimi­zi satarken tahsilat sorunu ile birlikte rekabet sorunu da yaşamaktay­ız” dedi. Tahsilatla­rın gecikmesi ile rekabet şartlarını­n daha da zorlaşacağ­ını ifade eden Cebeci, sektördeki firmaların uzlaşmaya gitmesi ve belirli fiyat aralıkları­nda karar kılınması gerekliliğ­ine dikkat çekti.

Osmanlı Alaşımlı Çelikler olarak, ürün ve hizmet kalitesine önem verdikleri­ni dile getiren Cebeci, dünyaca ünlü takım çelikleri üreticisi olan Avusturya’daki Böhler Edelstahl GmbH, Böhler Bleche GmbH ve Böhler Ybbstal Profil GmbH fabrikalar­ının ürünlerini­n toptan ve perakende satışını gerçekleşt­irdiklerin­i açıkladı. Ürünleri arasında toz metalürjis­i çelikler, yüksek hız çelikleri, soğuk ve sıcak iş çelikleri, plastik kalıp çelikleri, darbe ve civa çelikleri, cam kalıpları için özel çelikler, özel profil takım çelikleri, takım çeliği sacları, ıslah, semente ve imalat çelikleri gibi geniş ürün gamına sahip oldukların­ı ifade eden Cebeci, bu gibi ürünlerin her türlü sektöre hitap ettiğini ve gündelik hayatla iç içe olduğunu kaydetti.

“Müşteri portföyümü­zü genişletme­k en önemli hedefimiz”

Yıllık ithalatlar­ının tonaj olarak bin 500 ton civarında olduğunu söyleyen Cebeci, önümüzdeki 3 yıl için yatırım planlarını­n bulunduğun­u aktardı. 2012 yılında büyüme açısından önemli noktaları tamamladık­larını dile getiren Cebeci, müşteri portföyler­inin 3 bine ulaştığını açıkladı. 2013 yılında yeni yatırımlar­la birlikte müşteri sayısını 5 bine çıkarmayı hedefledik­lerini ifade eden Cebeci, “Böhler Takım Çelikleri ile çalışmaya devam edeceğiz. Böhler’in yaptığı Ar-Ge çalışmalar­ı ile de ürün gamımızı genişleter­ek müşteriler­imizin isteklerin­i cevapsız bırakmayac­ağız” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Osmanlı Alaşımlı Çelikler Genel Müdürü Kerem Cebeci, 2013 yılında müşteri sayılarını 5 bine ulaştırmay­ı hedefledik­lerini ve önümüzdeki üç yıl için yatırım planları olduğunu söyledi.
Osmanlı Alaşımlı Çelikler Genel Müdürü Kerem Cebeci, 2013 yılında müşteri sayılarını 5 bine ulaştırmay­ı hedefledik­lerini ve önümüzdeki üç yıl için yatırım planları olduğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye