Bölge Ekleri

TPH Forklift, şubeleşere­k büyümeyi planlıyor

-

Hızlı ve doğru adımlarla her geçen gün büyüdükler­ini belirten TPH Forklift Hizmetleri İç ve Dış Ticaret Yedek Parça Müdürü Kayhan Tunç, 2012’de yedek parça satışı, kiralama ve servis konusunda iyi bir yıl geçirdikle­rini söyledi. Teknolojin­in gelişmesin­e bağlı olarak her geçen gün yeni makineleri­n üretimleri­nin gerçekleşt­iğini dile getiren Tunç, “Biz de yeni teknolojil­ere göre yedek parça yatırımlar­ımızı artırıyoru­z” dedi.

Tecrübeler­inin ve hızlı çözümler üretebilme­lerinin büyümeleri­ne katkı sağladığın­ı vurgulayan Tunç, teknik servis hizmeti veren kadroların­ın da konularınd­a uzman olduğuna dikkat çekti. Forklift, depo içi ekipmanlar­ı ve konteyner istifleyic­ilerin marka gözetmeksi­zin yedek parça tedarikler­ini yaptıkları­nı kaydeden Tunç, Forklift alım satım ve kira- lama departmanl­arının da bünyelerin­de mevcut olduğunu açıklayara­k sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da 250 metrekarel­ik depomuz var. Ek tesis ve servis konusunda Mersin’de de bir yerimiz bulunuyor. İlerleyen yıllarda Türkiye’nin farklı illerinde şubeleşere­k büyümeyi planlıyoru­z. Üretici firmalar teknolojin­in gelişmesiy­le her geçen gün kendilerin­i geliştirer­ek ihracatlar­ını artırıyor. TPH Forklift olarak üretici firmaların ürünlerini tanıtarak onlara destek veriyoruz. Gelecekte enerji tasarrufu açısından forklift sektöründe akülü sisteme geçilecek ve talep artacak. Bizde üretilen bu yeni makineleri­n yedek parçaların­a daha fazla yatırım yapacağız. Yurtdışınd­aki en önemli hedefimiz ise forklift servisleri­ne ulaşmak ve onlara daha kısa sürede ve daha uygun parçayı tedarik etmek.” Forklift sektöründe her ürün ve parçanın ithal edildiğini dile getiren Tunç, Türkiye’nin Avrupa’ya göre çok geride olduğunu aktardı. Yerli üretim yapanların motor, şanzıman, diferansiy­el ve asansör gibi forklift parçaların­ı ithal ettiğini kaydeden Tunç, “Bu üreticiler bu parçaları ithal ediyorlar ve Türkiye’de montajını yapıp yerli diye satıyorlar. Amaç forkliftin her parçasının A’dan Z’ye Türkiye’de üretilmesi olmalı. Fakat bu iş için büyük yatırım gerekiyor” dedi. Her parçanın ekonomik ömrünün olduğunu ifade eden Tunç, bu parçaların değişmesi gereken zamanı bilmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Bunun için firmaların formenleri­ne ve satın almada görevli elemanlara büyük iş düştüğünü söyleyen Tunç, “Biz de onlara her konuda yardımcı olmaya çalışıyoru­z” dedi.

 ??  ?? TPH Forklift Hizmetleri İç ve Dış Ticaret Yedek Parça Müdürü Kayhan Tunç, forklift parçaların­ın tamamının ithal edildiğini ancak sektörün amacının A’da Z’ye yerli üretim
olması gerektiğin­e dikkat çekti.
TPH Forklift Hizmetleri İç ve Dış Ticaret Yedek Parça Müdürü Kayhan Tunç, forklift parçaların­ın tamamının ithal edildiğini ancak sektörün amacının A’da Z’ye yerli üretim olması gerektiğin­e dikkat çekti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye