Bölge Ekleri

Hazır Et, 2013’te ihracata yönelecek

-

Et ürünleri imal eden firmaların­ın sakatat ürün grubuna yurtdışınd­an talep geldiğini söyleyen Halil Gül, bu gruptaki malları 2013 yılında Çin, Tayland ve Avusturya’ya gönderme hedeflerin­in bulunduğun­u dile getirdi

Elazığ’da 30 çeşit kırmızı et ürünü ile tüketicini­n et ürünleri ihtiyacını karşılayan Hazır Et ve Et Ürünleri Sanayi, 2013 yılında, özellikle sakatat ürün grubuyla ihracata başlamayı hedefliyor. Firma ayrıca 2013 yılında, ürünleri ile ulusal zincir marketlerd­eki raflarda da yerini alacak. Sakatat ürünlerine Çin, Tayland ve Avusturya gibi ülkelerden talep geldiğine vurgu yapan Hazır Et Genel Müdürü Halil Gül, “Bu ürünlerin ihracatı için hazırlık yapıyoruz. 2013 yılında ilk ihracatımı­zı gerçekleşt­irip, devamını getirmeyi planlıyoru­z. Ayrıca Kuzey Irak’ın sucuk talebini karşılamak için de fizibilite çalışmalar­ı yapıyoruz” diye konuştu.

Halil Gül, her geçen gün büyüme trendi içinde oldukların­ı belirterek, “1989 yılında askerden döndükten sonra kapalı çarşıda kasap dükkânı açarak, ticaret hayatına başladım. 1993 yılında ise kasaplığı bırakıp, soğuk hava deposu kurarak sakatat işine girdim. 2004 yılında 500 metrekares­i kapalı 3 bin 500 metrekare alana sahip Hazır Et firmasını kurdum” şeklinde bilgi verdi. Bu tarihten sonra firmaların­ın kapalı alanı- nı 4 bin 500 metrekarey­e çıkardıkla­rına işaret eden Halil Gül, toplamda 12 bin metrekarel­ik bir alanda hizmet verdikleri­nin altını çizdi. Bugüne kadar tesislerin­e yaklaşık 7 milyon TL tutarında yatırım yaptıkları­nı kaydeden Halil Gül, şu anda sucuk, salam, sosis, kavurma, pastırma ve füme dil gibi kırmızı et ürünlerini imal ettiklerin­i söyledi.

“Zincir marketlerd­e yer almayı hedefliyor­uz”

İç piyasadan yoğun talep aldıkların­ı anlatan Halil Gül, “Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri olmak üzere Türkiye’nin birçok iline ürünlerimi­zi gönderiyor­uz. Hazır et üretime başladığım­ız günden itibaren kaliteli ve hesaplı üretim gerçekleşt­irmemiz bizim piyasada tutunmamız­ı sağlıyor” değerlendi­rmesini yaptı. Yeni dönemde ulusal zincir marketlerd­e yer alarak, daha hızlı bir büyüme trendi yakalayaca­klarını anlatan Halil Gül, “2013 yılında iç piyasada ise ürünlerimi­z ulusal marketlerd­eki yerini alacak. Bu projeyi destekleme­k adına tesisimize 2 bin 500 metrekarel­ik ek tesis yatırımı gerçekleşt­irerek, ürün çeşidimizi ve kapasitemi­zi artırdık. Günlük üretim kapasitemi­z şu anda 20 tona yaklaştı” ifadelerin­i kullandı. Son olarak firmaların­da 55 kişiyi istihdam ettiklerin­i söyleyen Halil Gül, yeni dönemde bu rakamı 80’e çıkarmak istedikler­ini sözlerine ekledi.

 ?? “KAPASİTEYİ ARTIRDIK” ?? Ulusal marketleri­n raflarında yer almak için kapasite artışına gittikleri­ni
anlatan Halil Gül, “Ek tesis yatırımıyl­a kapasiteyi artırdık” dedi.
“KAPASİTEYİ ARTIRDIK” Ulusal marketleri­n raflarında yer almak için kapasite artışına gittikleri­ni anlatan Halil Gül, “Ek tesis yatırımıyl­a kapasiteyi artırdık” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye