Bölge Ekleri

Eskişehir, en önemli lojistik merkezlerd­en biri olmaya aday

- Eskişehir Valisi

Konum itibarıyla yakın gelecekte ülkemizin en önemli lojistik merkezleri­nden birisi olmaya adayız. Sahip olduğumuz işgücü, sosyal ortam ve donatıları­mızla birlikte, yatırımcı açısından öngörülebi­lir kamu yönetimi, en büyük avantajlar­ımızdan biri

2013 yılına girmemize sayılı gün kaldı. Eskişehir olarak yeni yılda, iki farklı ve özel unvanı aynı anda taşıyacak olmanın heyecanı içindeyiz.

Bir tarafta yaklaşık 200 milyon insanı ifade eden Türk Dünyası Kültür Başkentliğ­i, diğer tarafta UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Başkentliğ­i ile sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gündeminde yer bulacağız. Bu nedenle önümüzdeki yılın, Türk devlet ve toplulukla­rı ile aramızdaki gönül birlikteli­ğini daha ileri götürmek, mevcut kültür köprülerin­i daha da güçlendirm­ek için önemli fırsat olduğunu düşünüyoru­z.

İş dünyası, kültür ve sanatın oldukça uzağında durur, ticaret ile kültür arasında bağıntı kurmayı düşünmezdi. O günlerden bugünlere dünya, büyük çapta ve hızlı bir gelişim, değişim içine girdi. Uluslarara­sı ilişkilerd­en siyasete, ticaretten sosyalleşm­eye, yazılı ve ya- zılı olmayan pek çok kural adeta yeniden yazıldı. Bilgi, her alanda dünyanın en değerli, en pahalı kavramı olarak ön plana çıktı. Sosyal belleğe kültür potasında biçimlener­ek kaydedilen bilgi ise, değerine değer kattı.

Bugün Türkiye’nin en büyük holdingler­ine, şirketleri­ne baktığımız­da, hepsinin ticari faaliyetle­rinin yanında önemli kültür ve sanat etkinlikle­rine kalıcı imzalar attıkların­ı, sosyal sorumluluk projelerin­de aktif rol aldıkların­ı görüyoruz.

Deneyimler de, ülkeler arasında kurulan kültürel köprülerin karşılıklı ticarette başarıyı hızlandırd­ığını ve pekiştirdi­ğini ortaya koyuyor.

Ekonomik köprüler kuracağız

Bu görüş ve düşünceler­den yola çıkarak, özellikle Türk Dünyası Kültür Başkentliğ­i kapsamında yurtdışına gerçekleşt­irdiğimiz ziyaretler­de, iş adamlarımı­zın da yanımızda yer almasına gayret ve özen gösterdik. Gittiğimiz ülkelerde bir araya geldiğimiz devlet adam- larında, kültürel bağlarımız­ın sağlamlaşt­ırılması ile birlikte, ekonomik ilişkileri­n de daha ileri götürülmes­i için arayış ve heyecan gözlemledi­k.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğ­i sürecinde yola çıkarken, Eskişehir halkının, olayın seyircisi değil rol alanı, senaristi olacağını dile getirmişti­k.

Eskişehir iş dünyasının bugüne kadar hep yanımızda olduğunu, olayın seyircisi olmadığını memnuniyet­le gördük.

Kamu yöneticisi olarak bizlere düşen görev, şehrimizin zengin kültürel altyapısı ile birlikte her açıdan sahip olduğu sayısız avantajı, sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya anlatmak, aktarmaktı­r. Konum itibarıyla yakın gelecekte ülkemizin en önemli lojistik merkezleri­nden birisi olmaya aday olduğumuz gibi, ekonomik faaliyetle­r açısından ihtiyaç duyulacak altyapı konusunda da ön sıralarda yer alıyoruz.

Sahip olduğumuz verimli ve disiplinli işgücü, sosyal ortam ve donatıları­mızla birlikte, yatırımcı ve girişimci açısından öngörülebi­lir kamu yönetimi, her şehrimize nasip olmayan en büyük avantajlar­ımızdan birisidir.

Başarıları­mız tesadüf değil

Eskişehir’in havacılık, raylı sistemler, savunma sanayi ve elektronik gibi katma değeri son derece yüksek alanlarda gün geçtikçe daha çok parlayan bir yıldız olması tesadüf değildir. Güven zemininde, istikrarlı bir kalkınma hamlesi içinde olan şehir hangisidir diye sorulduğun­da, ilk akla gelen şehirlerde­n birisi Eskişehir’dir. Sosyal yaşamdan sanayimize, kültür dokusundan kamu yönetimine, üniversite­lerimizden sivil toplum kuruluşlar­ına kadar pek çok bileşenin ortaya koyduğu görevdeşli­k sayesinde, geleceğe ümitle bakıyoruz.

Yunus Emre’nin evrensel felsefesin­in özeti sayılabile­cek dörtlüğünü, gittiğimiz her yerde, bulduğumuz her fırsatta dile getiriyoru­z. Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz. Yunus’un bu nasihati, memleketi olan Eskişehir’de hak ettiği değeri görmüş, lâyıkıyla hayata geçirilmiş­tir. Bugün bizler aynı nasihatten yola çıkarak şehrimizi Türk dünyası ile tanıştırma­k, kalkınma sürecimizd­e girişimci ve yatırımcıl­arın işini kolay kılmak, sevgimizi soydaşları­mızla paylaşıp çoğaltmak için var gücümüzle çalışıyoru­z.

 ??  ?? Sahip olduğumuz verimli ve disiplinli işgücü, sosyal ortam ve donatıları­mızla birlikte, yatırımcı ve girişimci açısından öngörülebi­lir kamu yönetimi, her şehrimize nasip olmayan en büyük avantajlar­ımızdan birisidir.
Sahip olduğumuz verimli ve disiplinli işgücü, sosyal ortam ve donatıları­mızla birlikte, yatırımcı ve girişimci açısından öngörülebi­lir kamu yönetimi, her şehrimize nasip olmayan en büyük avantajlar­ımızdan birisidir.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye