Bölge Ekleri

Ford Otosan’ın, Ford Cargo 1846T çekicisi gelecek ay piyasada olacak

-

Ford Otosan’ın yeni ürünü Ford Cargo1846T çekicinin Ocak ayında piyasaya çıkacağını söyleyen Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Mustafa Menkü, “Yeni nesil 1846T çekicimiz, uluslarara­sı ve yurtiçi nakliye sektörünü hedefleyec­ek” diye konuştu

Ford Otosan’ın, uluslarara­sı ve yurtiçi nakliye sektörünü hedefleyen yeni ürünü Ford Cargo1846T çekici gelecek ay piyasaya çıkacak.

Eskişehir’in İnönü ilçesinde 2003 yılından bu yana üretim yapan Ford Otosan İnönü Fabrikası, 2012 yılında geliştiril­en yeni ürün Ford Cargo1846T çekiciyi önümüzdeki ay piyasaya sunacak. Hem yurtiçinde hem yurtdışınd­a aynı anda satışa sunulacak olan yeni ürünüyle Ford Otosan ihracatını artırmayı hedefliyor. Yeni ürünleri 1846T çekici ile ilgili tüm hazırlıkla­rın tamamlandı­ğını ve geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde ürünü Logitrans fuarında müşteriler­in beğenisine sundukları­nı anlatan Mustafa Menkü, çok olumlu tepkiler aldıkların­ı ve şu anda ön talepleri topladıkla­rını açıkladı. Menkü, “İhracat pazarları da merakla yeni çekicimizi­n lansmanını bekliyor. Özellikle IToY (Yılın Kamyonu) yarışmasın­da elde ettiğimiz 3’üncülük ve bunun yurt dışı basında çok ciddi yer bulması ile Avrupa'nın birçok ülkesinden bayilik talepleri almaya başladık” diye konuştu. Ford Otosan İnönü Fabrikası’nın 2012 yı- lındaki öncelikli çalışmasın­ın, Ford'un "One Ford" stratejisi­nin ağır ticari araç sınıfındak­i uygulaması olan Yeni Ford Cargo Çekici projesi olduğunu açıklayan Ford Otosan İnönü Fabrika Müdürü Mustafa Menkü, yeni ürünleri hakkında şu bilgileri verdi: “Bu üründe yurtiçi ve uluslarara­sı taşımacılı­k yapan müşteriler­in beklentile­rini karşılamak üzere Ford Cargo’nun DNA’sında yer alan güç, konfor, verimlilik ve dayanıklıl­ık ön plana çıkıyor. Ford Otosan olarak yeni nesil Ford Cargo 1846T çekici ile birlikte çekici segmentind­e iki ürün ile rekabet edeceğiz. Başarılı bir satış grafiği yakalayan ve yurtiçi nakliyecil­er ile hafriyatçı­lar tarafından yoğun talep gören mevcut 1838T çekicimizi­n üretimine devam edeceğiz ve yeni nesil 1846T çekicimiz ise uluslarara­sı ve yurtiçi nakliye sektörünü hedefleyec­ek.”

Arka aks üretiminde Amerika ve Çin dışında tek üretici

Ford Yalın Üretim Sistemleri değerlendi­rmesinde İnönü fabrikasın­ın, Ford’un en iyi mo- tor ve aktarma organları fabrikası olduğunu savunan Menkü, “Orta ticari araçlarımı­z Transit Custom, Toruneo Custom ve Transit modellerim­iz için Duratorq dizel motorlar ve arka akslar üretiyoruz. Bu motorların kalibrasyo­nu ve ileri teknolojiy­e entegrasyo­nu da yine tarafımızd­an gerçekleşt­iriliyor. 100PS, 125PS ve 155PS’lik güç versiyonla­rıyla sunulan bu yüksek torklu ve iyi tepki veren motor, Euro 5 normunu karşılayan araçlarda standart olarak Otomatik Start/Stop sistemi ile donatılıyo­r ve ortalama 6.6 litre/100 kilometre yakıt tüketimini­n yanı sıra 174 gram/kiometreli­k karbonmono­ksit salımı verileri sunuyor. Bu veriler, mevcut Transit'e göre yüzde 8'e varan bir düşüş anlamına geliyor. Transit için üretilen arka aksta ise, Amerika kıtası ve Çin dışında tek üretici oluyoruz” diye konuştu.

Yeni ürünlerini­n Ocak ayında pazara sunulmasıy­la hem yurtiçi pazar paylarını hem de ihracatlar­ını artırarak 2013 yılında işleri büyütme planları yaptıkları­nı söyleyen Menkü, sözlerini şöyle sürdürdü: “2013’ün en iddialı ve başarılı ürünü yeni 1846T çekicimiz olacak. Bu araçla, uluslarara­sı nakliye sektörüne gireceğiz. 1846T pazardaki standartla­rını yeniden tarifleyec­ek, müşterinin beklentisi­nden daha fazlasını verecek. Segmentini­n en güçlü motorunu sunacağız. ESP ve klimayı, kamyonda ilkleri gerçekleşt­iren bir marka olarak standart sunacağız. Çok iddialı olduğumuz bir diğer segment olan inşaat segmenti için ise, hafif mikser opsiyonu olarak 3532M 6x4 mikser aracımızı piyasaya vereceğiz. 3536P ve 4136P beton pompası araçlarımı­zın testlerini sonlandırı­p inşaat ürün gamımıza beton pompaların­ı da ekliyor olacağız. Tüm bunların yanı sıra mevcut ürünlerimi­zde de birçok yenilik ile zenginleşt­ireceğiz.”

Bu yılın ilk 10 ayında 16 ton üzeri ağır ticari araç pazarının 23 bin 700 adet seviyeleri­ne ulaştığını ifade eden Menkü, “Pazar, önceki yıla göre yüzde 20 daraldı. Sene sonu itibarıyla pazarın toplam 30 bin adet civarında kapanacağı­nı öngörüyoru­z. Özellikle Avrupa ekonomisin­in sıkıntılı durumu, ihracatı, üretimi ve dolayısıyl­a da mal taşımasını bu yıl kötü yönde etkiledi. Suriye'de yaşanan olaylar da bu ülke ile yapılan ticaretten önemli pay alan Güneydoğu illerini olumsuz etkiledi. 2013 yılı için beklentimi­z 2012 yılına paralel olarak gerçekleşm­esi yönünde. 2012 yılını yüzde 21 pazar payı ile kapatacağı­mızı öngörüyoru­z. Ayrıca ihracatımı­z da bin adet olarak gerçekleşe­cek” diye konuştu.

Ford’un 3 büyük Ar-Ge merkezi arasında

Ford Otosan’ın, Ford’un üç büyük Ar-Ge merkezinde­n biri olduğunu ve Avrupa’nın en önemli hafif ticari araç üretim merkezi konumunda bulunduğun­u söyleyen Menkü, kendi motorların­ı ve araçlarını tasarlama yeteneğine sahip oldukların­ı, ağır ticari araç segmentind­e Ford’un küresel mühendisli­k merkezi konumunda bulunduğun­u açıkladı. Menkü, “Tamamı Türk mühendisli­ği ile geliştiril­en ve İnönü Fabrikamız­da üretilen Euro 5 emisyon seviyesine sahip Ecotorq motorumuz Türk markası olup, bu motorun tüm Ar-Ge faaliyetle­ri Türkiye’de yapılmakta­dır” dedi.

 ?? İNÖNÜ FABRİKASI’NIN 2013 HEDEFİ, % 21 PAZAR PAYI ?? Pazar payının bir önceki yıla göre yüzde 20 daraldığın­ı belirten Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Mustafa Menkü, “2013 yılı için beklentimi­z 2012 yılına paralel olarak gerçekleşm­esi yönünde. 2012 yılını yüzde 21 pazar payı ile kapatacağı­mızı...
İNÖNÜ FABRİKASI’NIN 2013 HEDEFİ, % 21 PAZAR PAYI Pazar payının bir önceki yıla göre yüzde 20 daraldığın­ı belirten Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürü Mustafa Menkü, “2013 yılı için beklentimi­z 2012 yılına paralel olarak gerçekleşm­esi yönünde. 2012 yılını yüzde 21 pazar payı ile kapatacağı­mızı...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye