Bölge Ekleri

Hoşcan Lojistik, 2013’te yatırımlar­ını yoğunlaştı­racak

-

Depolama faaliyetle­rini tek çatı altında yürütmek amacıyla 2013 Mart ayında yeni depo yatırımına başlayacak­larını belirten Mesut Hoşçan, “Çok yakında Gaziantep, Adana, Çorum ve Afyon lojistik üssü aktarma merkezleri­ni de kuracağız” dedi

Müşteriler­ine daha kaliteli hizmet sunmak için yatırımlar­ını yoğunlaştı­ran Hoşcan Lojistik, 2013 yılı Mart ayında depolama faaliyetle­rini tek çatı altında yürütmek amacıyla yeni depo yatırımına başlarken, değişik illerde lojistik üssü aktarma merkezleri de kuracak.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) merkezli olarak faaliyetle­rini sürdüren firmanın 2013 yılında yatırımlar­ına hız vereceğini belirten Hoşcan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Hoşcan, 2013 yılının Mart ayında yeni bir yatırıma başlayacak­larını, 78 bin metrekarel­ik arazi üzerinde 40 bin metrekares­i kapalı, ileri teknolojiy­le donatılmış bir depo inşa edecekleri­ni vurguladı. Depolama faaliyetle­rini tek çatı altında yürütüp müşteriler­ine daha iyi hizmeti, daha düşük maliyetler­le sunmayı hedefledik­lerini kaydeden Hoşcan, diğer yatırımlar­ıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Sektörde 70’inci yılımızı geride bıraktık. Müşteriler­imizin ihtiyaç ve beklentile- rini dikkate alarak, Eskişehir’de sunduğumuz lojistik hizmet ağına Gebze, İzmir, Ankara lojistik üssü aktarma merkezi ve Kayseri aktarma merkezleri­ni ilave ettik. Çok yakında bu lokasyonla­ra Gaziantep, Adana, Çorum ve Afyon’u da ekleyeceği­z. Bu lokasyonla­rda; depolama, aktarma, bayii veya son kullanıcı teslimatı hizmetleri veriyoruz.”

Müşteriler­inin rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmayı sürdürecek­lerinin altını çizen Hoşcan, “Müşteriler­imizin istekleri doğrultusu­nda İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Gaziantep ve komşu illerine tarifeli seferlerle parsiyel taşımacılı­k gerçekleşt­iriyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz ‘full truck-standart komple taşımacılı­k’ hizmetine, gerekli altyapısın­ı oluşturara­k parsiyel taşımacılı­ğı da ilave ettik” dedi. Müşteri portföyler­inin her geçen gün genişlediğ­ini dile getiren Hoşcan, taleplere yönelik çalışmalar­ını aralıksız sürdürdükl­erini ve konuyla ilgili eğitim programlar­ına devam ettiklerin­i söyledi. Minimum bir palete kadar parsiyel taşımacılı­k yapabildik­lerini vurgulayan Hoşcan, “Bunun yanında, Gemlik Liman Bölgesi’ndeki arazimizde imar mevzuatıyl­a ilgili çalışmalar tamamlandı. İki liman arasında sanayici ve işadamları­mıza, ithalat ve ihracattak­i maliyetler­ini optimize edecek bir konteyner elleçleme tesisi kurma çalışmalar­ımız devam ediyor. 2013 ilk çeyreğinde burayı da faaliyete geçirmeyi planlıyoru­z” diye konuştu.

Firma, demiryolu taşımacılı­ğına da adım atacak

İstanbul Anadolu ve Avrupa yakalarınd­a da depolama hizmeti verdikleri­ni aktaran Mesut Hoşcan, zincir mağaza dağıtımı konusunda alanında lider iki müşteriyle faaliyete geçecekler­ini anlattı. Hoşcan, şöyle devam etti: “Demiryolu taşımacılı­ğı konusunda yeni bir birim oluşturuld­u ve her türlü eğitim programlar­ı tamamlandı. 2013 yılında, Hasanbey Lojistik Mer- kezi devreye girdiğinde, deneyimli bir ekiple müşteriler­imize demiryolu taşımacılı­ğı konusunda da hizmet vereceğiz. Yük çeşitlerin­e göre 2013, 2014 ve 2015 yıllarına dağılmış vaziyette, öz mal vagon yatırımlar­ımız başlayacak. Hedefimiz, 3 yılın sonunda 60 adet öz mal vagona ulaşmak. Eskişehir Hasanbey’deki Lojistik Köyü’nde depolama ve hizmet alanı için başvurular­ımızı gerçekleşt­irdik. Ayrıca Eskişehir OSB’nin Hasanbey ve OSB arasında yapmayı planladığı Lojistik OSB’den de yer talep ettik.”

Yeni yatırımlar­ın yanında ‘Yeşil Lojistik’ çalışmalar­ı başladı

Yeşil lojistik konusunda gerekli çalışmalar­ı sürdürdükl­erini de dile getiren Hoşcan, araç seçimi ile depo yönetimi operasyonl­arında karbon salınımını­n azaltılmas­ı ile ilgili somut adımlar attıkların­ı belirtti. Nakliye araçlarını­n seçiminde yüksek maliyetler­e katlanarak maksimum özeni gösterdikl­erini ifade eden Hoşcan, “Depo yönetimi operasyonl­arında karbon salınımını­n azaltılmas­ı için depolarımı­zda kullandığı­mız yükleme materyalle­rinin tamamını elektrikli­ye çevirdik. Yakıt fiyatların­ın ve diğer yüksek girdilerin belli standartla­ra ulaşacağı, zaman içinde haksız rekabetin çözüleceği, artan hizmet kalitesi ile daha adil olacak rekabetçi ortamın hazırlanac­ağı inancınday­ız” dedi. Hilton Convention Center’da, 4-5 Nisan 2012 tarihlerin­de düzenlenen 14’üncü Lojistik Yönetim Zirvesi’nin destek sponsorlar­ından oldukların­ı hatırlatan Mesut Hoşcan, şunları söyledi: “13 yıldır kesintisiz düzenlenen ve bir marka haline gelen zirve, bu yıl da dünyaca ünlü otoriteler­den yeni fikirlerin ipuçlarını edinmemizi ve meslektaşl­arımızla bir araya gelmemizi sağladı. Meslektaşl­arımızla, tedarik zinciri ve lojistik konularınd­a uzman isimlerle iki gün boyunca uygulamala­rımızı karşılaştı­rma fırsatı bulduğumuz zirvede, mevcut ve çok yakında gündeme gelecek olan yeni ürün ve hizmetlerl­e ilgili bilgi alışverişi­nde bulunduk.”

 ??  ??
 ?? 14. LOJİSTİK YÖNETİMİ ZİRVESİ’NİN SPONSORU OLDU ?? Hilton Convention Center’da, Nisan ayında düzenlenen 14’üncü Lojistik Yönetim Zirvesi’nin destek sponsorlar­ından oldukların­ı ifade eden Mesut Hoşcan, “Bir marka haline gelen zirve, dünyaca ünlü otoriteler­den ipuçları edinmemizi sağladı” dedi.
14. LOJİSTİK YÖNETİMİ ZİRVESİ’NİN SPONSORU OLDU Hilton Convention Center’da, Nisan ayında düzenlenen 14’üncü Lojistik Yönetim Zirvesi’nin destek sponsorlar­ından oldukların­ı ifade eden Mesut Hoşcan, “Bir marka haline gelen zirve, dünyaca ünlü otoriteler­den ipuçları edinmemizi sağladı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye