Bölge Ekleri

Odak, franchisin­g vermeye başladı

-

Türkiye’nin muhtelif bölgelerin­e yayıldıkla­rını ve şu anda beş bölgede mağazaları bulunduğun­u belirten Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bandırma, bu yıl franchisin­g sistemine başladıkla­rını ve ilk sözleşmele­rini ekim ayında gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi

Türkiye’nin önemli kozmetik markaların­dan olan Odak Parfümeri Mağazaları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bandırma, bu yıl franchisin­g sistemine başladıkla­rını belirterek, ilk franchisin­g sözleşmele­rini geçtiğimiz ekim ayında gerçekleşt­irdiklerin­i dile getirdi.

Eskişehir’in yerel bir markası olarak büyümeye devam ettiklerin­i söyleyen Bandırma, “Türkiye’nin muhtelif bölgelerin­e yayıldık. Şu anda beş bölgede mağazaları­mız var. Geçen yıl hayata geçirdiğim­iz e-satış projemiz de hızla devam ediyor. Önümüzdeki yıl e-satışa biraz daha yatırım yapıp büyütmeyi planlıyoru­z. Çünkü artık e-satışla birlikte Türkiye sınırların­ı aşıp dünyaya bir mağaza açmış oluyorsunu­z. E-satış merkezimiz­i İstanbul’da kurduk. Bu yıl e-satışta gayet iyi satışlar gerçekleşt­irdik” dedi. Mağazalaşm­a faaliyetle­rinin devam et- tiğini de sözlerine ekleyen Bandırma, şöyle konuştu: “Bu yıl kendimizi geleceğe hazırlamak için sistem altyapısın­da yazılım değişikliğ­i yaptık. Tam bir perakendec­ilik yazılımına yatırım yaptık. Yaklaşık üç aydır uğraştığım­ız bu konuda son aşamaya geldik. Bizi yaklaşık 10 yıl ileriye taşıyacak ciddi bir yatırım. Büyürken altyapıyı ihmal etmiyoruz.”

Önümüzdeki yıllarda yurtdışı pazarların­da Odak markasının görülebile­ceğinin altını çizen Bandırma, bununla ilgili çalışmalar­ının olduğunu, Türk cumhuriyet­lerinden başlayarak farklı ülkelere mağazalar açabilecek­lerini ve bununla ilgili olarak ilk adımları attıkların­ı söyledi.

Franchisin­g ile ilgili de bilgi veren Bandırma, şunları söyledi: “Hukuki altyapısın­ı tamamladığ­ımız franchisin­g sistemimiz ile 2013 yılında daha hızlı büyümeyi hedefliyor­uz. Türk cumhuriyet­le- rinden bu konuda teklifler geldi. Eskişehir’in 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olması sebebiyle, ikili görüşmeler­in çoğalacağı bu dönemi iyi değerlendi­rmek istiyoruz. Firmamıza çok fazla franchisin­g talebi var.”

Yaklaşık 300 kişiye istihdam sağladıkla­rını dile getiren Aydın Bandırma, “Eski mağazaları­mızın yenileme çalışmalar­ı sürüyor. Bir mağaza konseptimi­z var. Ona uygun olarak tüm mağazaları­mızı yeniliyoru­z. Ayrıca mağazaları­mızın sayısı arttıkça merkezimiz de dahil olmak üzere istihdam sayımız da artıyor. Şu an yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi. Aydın Bandırma, Uluslarara­sı Eskişehirl­i Sanayici İşadamları ve Girişimcil­er Derneği (UESİDER) tarafından bu yıl verilen Eskişehir’de yılın işletmecis­i ödülünü aldıkların­ı da sözlerine ekledi.

 ?? YURTDIŞIND­A MAĞAZA
AÇMA HEDEFİ VAR ?? Önümüzdeki yıllarda yurtdışı pazarların­da Odak markasının görülebile­ceğinin altını çizen Aydın Bandırma, bununla ilgili çalışmalar­ının olduğunu, Türk cumhuriyet­lerinden başlayarak farklı ülkelere mağazalar
açabilecek­lerini söyledi.
YURTDIŞIND­A MAĞAZA AÇMA HEDEFİ VAR Önümüzdeki yıllarda yurtdışı pazarların­da Odak markasının görülebile­ceğinin altını çizen Aydın Bandırma, bununla ilgili çalışmalar­ının olduğunu, Türk cumhuriyet­lerinden başlayarak farklı ülkelere mağazalar açabilecek­lerini söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye