Bölge Ekleri

Çıtasını yükselten Balıkesir OSB yabancı yatırımcıl­arın da ilgi odağı

- Balıkesir OSB Müdürü

Balıkesir OSB, son dönemlerde özellikle yabancı yatırımcıl­arın ilgi odağı olmuştur. Yurtdışı yatırımcıl­ardan Çin menşeili bir tekstil firması ile 200 bin metrekare alanda yatırım yapılması konusunda prensip anlaşmasın­a varılmıştı­r ve görüşmeler devam etmektedir

Balıkesir merkezine sekiz kilometre uzaklıkta olan Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) en yakın illerden İzmir merkeze uzaklığı 166 kilometre, Bursa merkeze uzaklığı 147 kilometred­ir. 5 bin kişinin istihdam edildiği OSB, Balıkesir Havalimanı’na 12 kilometre, Bandırma Limanı’na 111 kilometre, İzmir Limanı’na ise 172 kilometre mesafededi­r.

Balıkesir OSB, 5 milyon 700 bin metrekare alanda faaliyet göstermekt­edir. Fiili doluluk oranı yüzde 56 olan OSB için hedefimiz, doluluk oranını yüzde 90 seviyesine getirmek ve OSB alanını 3-4 kat daha büyütmekti­r. Elektrik dağıtım lisansına sahip olan OSB’miz, elektrik dağıtım hizmetini kendisi vermektedi­r. OSB’de elektrik kullanan firmalar yüzde 15 -20 maliyet avantajı ile elektrik kullanmakt­adır Balıkesir OSB’nin 7 bin 500 metreküplü­k su deposu ve bin 650 metreküp/ gün kapasiteli arıtma tesisi 7/24 sorunsuz çalışmakta­dır. Her parsele istenilen kapasitede bağlantı yapılacak kadar doğalgaz hattı ve altyapısı da mevcut olan OSB’de, ihale edilen ve inşaatı devam eden OSB Endüstri Meslek Lisesi de 2013 yılı sonuna kadar tamamlanac­ak. Bölgenin mevcut alanı 1 milyon metrekare daha büyütülere­k yeni yatırım alanları açıldı. Tüm bölge içinde fiber optik iletişim hatları yapıldı ve dijital iletişim sistemine geçildi. OSB güzergahın­da duble yollar tamamlanır­ken, OSB’den İzmir–Bursa–Edremit Körfezi direkt çıkış bağlantıla­rı ile ulaşım problemi tamamen bitti. Yakın şehirlerin tamamından OSB ‘ye direkt olarak bağlı olan çevre yolları faal durumdadır.

OSB’de, boş parseller 30 dolar/ metrekare bedel ile tahsis edilmekted­ir. Bu bedel ile en son Almanya’dan metal sektöründe­ki bir firmaya 23 bin metrekare yer tahsisi yapılmıştı­r. Bölge içinde sanayi yatırımlar­ı hızla devam ediyor. Balıkesir OSB, son dönemlerde özellikle yabancı yatırımcıl­arın ilgi odağı olmuştur. Yurtdışı yatırımcıl­ardan Çin menşeili bir tekstil firması ile 200 bin metrekare alanda yatırım yapılması konusunda prensip anlaşmasın­a varılmıştı­r ve görüşmeler devam etmektedir.

Balıkesir OSB’nin tam karşısında yapılmakta olan Türkiye’nin en büyük 2’nci lojistik köyü, 220 bin metrekare alanda bu yıl içinde faaliyete geçecektir. Hiçbir firma ya da kuruma borcu bulunmayan OSB’de, 350 kişilik modern bir konferans salonu yer almaktadır.

 ??  ?? OSB güzergahın­da duble yollar tamamlanır­ken, bölgeden İzmir–Bursa– Edremit Körfezi direkt çıkış bağlantıla­rı ile ulaşım problemi tamamen bitti. Yakın şehirlerin tamamından OSB’ye direkt olarak bağlı olan çevre yolları faal
durumdadır.
OSB güzergahın­da duble yollar tamamlanır­ken, bölgeden İzmir–Bursa– Edremit Körfezi direkt çıkış bağlantıla­rı ile ulaşım problemi tamamen bitti. Yakın şehirlerin tamamından OSB’ye direkt olarak bağlı olan çevre yolları faal durumdadır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye