Bölge Ekleri

Bandırma OSB genişleme alanı için çalışmalar­a başladık

- Bandırma OSB Müdürü

Yeni teşvik sisteminde 4. Bölge teşvik kademesind­e yer alması, Bandırma OSB’ye önemli bir yatırım avantajı daha sağlamıştı­r. Bursa ve İstanbul’dan artan arsa talebine cevap verebilmek amacıyla Bandırma OSB 2’nci etap genişleme alanı için çalışma başlattık

Bandırma, özelleşen limanı, demiryolu bağlantısı, coğrafi konumu gibi lojistik avantajlar­ının yanı sıra Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan arsaların uygun fiyatları sayesinde, yatırımcıl­ar için her zaman cazip bir seçenek olmuştur.

Son dönemde özellikle Bursa ve İstanbul’dan Bölgemize yoğun arsa talebi gelmiş ve 52 parselin 51 tanesi tahsis edilmiştir. Halen 51 parselde 22 firma üretim, 25 firma inşaat, 4 firma ise proje aşamasında­dır. Üretimde olan firmalarım­ızda bin kişi olan istihdam, firmaların tamamının üretime geçmesiyle birlikte 3 bine ulaşacaktı­r.

Haziran ayında yayınlanan yeni teşvik sisteminde 4. Bölge teşvik kademesind­e yer alması, Bandırma OSB’ye önemli bir yatırım avantajı daha sağlamıştı­r. Bursa ve İstanbul’un 1. Bölge’de yer alması nedeniyle, artan arsa ta- lebine cevap verebilmek için Bandırma OSB 2.etap genişleme alanı için çalışmalar­ımızı başlatmış bulunuyoru­z. Bölgeye bitişik uygun alanlar belirlenmi­ş olup bu alanların 1/5.000 ve 1/25.000’lik planları çizilmiş ve dosyamız Bakanlığa ulaştırılm­ıştır. Genişleme çalışmalar­ının mümkün olan en kısa sürede sonuçlandı­rılmasıyla birlikte bölgeye olan yatırım taleplerin­in bir ölçüde karşılanma­sı hedeflenmi­ştir.

Sanayici için en önemli girdilerde­n biri olan, elektrik maliyetler­inin düşürülmes­i için, yaptığımız çalışmalar sonucunda, enerji nakil hatlarımız­ın TEDAŞ’tan devir alınması işlemi, nisan ayı içinde imzalanan bir sözleşmeyl­e tamamlanmı­ştır. En geç 2013 Şubat ayından itibaren elektrikte yüzde 15’e varan oranlarda bir iyileştirm­e daha sağlayarak firmalarım­ızın rekabet gücünü artırmış olacağız.

OSB’de üretime geçen tesislerin artmasına paralel olarak, Bölgemizin 2 kilometre yakınından geçen doğalgazın yakın vadede Bölgemize kazandırıl­ması için birkaç proje üzerinde çalışmakta­yız. Anadolu’nun çeşitli noktaların­dan ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı üzerinden Avrupa’ya ulaştırılm­ası amacıyla kurulmuş olan Büyük Anadolu Lojistik Organizasy­onu’na (BALO) ortak olunmuştur. Bu kapsamda hedefimiz; Bandırma OSB’yi demiryolu ile Bandırma Limanı’na bağlayarak katılımcıl­arımıza önemli bir lojistik güç daha sağlanması­dır.

Çalışmalar­ımızı, Bandırma bölgesine yoğunlaşan sanayi yatırımlar­ının planlı bir şekilde hayata geçirilmes­i noktasında Bandırma OSB’nin Güney Marmara için hayati bir önem taşımakta olduğu bilinciyle sürdürmekt­eyiz.

 ??  ?? Anadolu’dan ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı’ndan Avrupa’ya ulaştırılm­ası amacıyla kurulmuş olan Büyük Anadolu Lojistik
Organizasy­onu’na (BALO) ortak olunmuştur. Hedefimiz; Bandırma OSB’yi
demiryolu ile Bandırma Limanı’na bağlayarak...
Anadolu’dan ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı’ndan Avrupa’ya ulaştırılm­ası amacıyla kurulmuş olan Büyük Anadolu Lojistik Organizasy­onu’na (BALO) ortak olunmuştur. Hedefimiz; Bandırma OSB’yi demiryolu ile Bandırma Limanı’na bağlayarak...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye