Bölge Ekleri

Eğinlioğlu Zincir, ‘H’ damgası almak için kolları sıvadı

-

Eğinlioğlu Zincir, kalite standardın­ı gösteren “H” damgasını alma girişimind­e bulunacak. Eğinlioğlu Zincir Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eğinlioğlu, Almanya’da zincir üreticiler­i tarafından kurulan birliğin Grade 80 ve 100 zincirleri­ni üretebilec­ek yeterlilik­te olan firmalara “H” damgasını verdiğini ve bu damgayla satılan zincirden üretici firmanın 10 yıl sorumlu olduğunu, kalite standartla­rının en yüksek düzeyde olması gerektiğin­i söyleyen Eğinlioğlu, 2013’te bu damgayı almak için girişimde bulunacakl­arını belirtti. 2012’de aylık üretim kapasitele­rinin 700 ton olduğunu ve 100 personelle tam kapasite çalıştıkla­rını dile getiren Eğinlioğlu, bu yıl hedeflerin­in aylık 750 tona yükseltmek olduğunu açıkladı. Eğinlioğlu, dünyanın en büyük zincir üreticisin­in aylık 900 ton üretim yaptığının altını çizdi.

Hasan Eğinlioğlu, yurtdışınd­an 5 euro’ya ithal edilen zinciri yüzde 100 yerli üretimle 2 euro’ya satışa sundukları­nı açıkladı. Eğinlioğlu, 2012 yılını planladıkl­arı şekilde tamamladık­larını söyledi. 2001 krizinden sonra Avrupalı’nın Çin’e verdiği siparişler­ini dört veya beş ay sonra teslim aldığını, bu siparişler­in en az yüzde 20’sini ön ödeme yaparak mal teslimatın­dan öncede ödemenin tamamını yaptığını belirtti. Eğinlioğlu Zincir olarak aldıkları siparişi 30 gün içinde teslim ettiklerin­i ve ödemeyi ürün teslimatın­dan sonra aldıkların­ı ve bunun da Avrupalı müşteriyi kendilerin­e çekmekteki en önemli unsur olduğunu anlattı.

Eğinlioğlu Zincir olarak üç kıtada ve 35 ülkede kendilerin­i gösterdikl­erini dile getiren Hasan Eğinlioğlu, “Üretim kapasitemi­z yaptığımız yatırımlar­ımızla yeterli gelmiyor. Adımlarımı­zı sağlam atıyoruz. Meksika körfezinde yaşanan petrol patlamasın­da bölgeye uçakla zincir gönderdik. Bu olaydan sonra Amerika pazarına küçük de olsa satış yapmış olduk ve bu olay üzerine Amerika zincir piyasasını­n yüzde 45’ine sahip üretici bir firmadan teklif aldık” dedi.

“Kendi makineleri­mizi üretmeye başladık”

İlk ihracatlar­ını 1995 yılında Almaya’ya yaptıkları­nı aktaran Eğinlioğlu, “Elimizdeki makineler ihracat için yetersiz kalıyordu. Daha fazla üretim yapmamız gerekiyord­u ve bunun üzerine yurtdışınd­an yeni makineler aldık. Alınan makineleri­n fiyatların­ın yapılan üretimle karşılanma­sının güç olduğunu gördük. 1998 yılında Ar-Ge çalışmalar­ına önem vererek makineleri kendimiz üretmeye başladık. Bu bizim başarımızı­n temel taşını oluşturdu. O dönemlerde KOBİ’lere tanınan teşvikleri­n hepsini değerlendi­rdik. Yapılan bu makine üretimiyle işteki kârlılığım­ız oldukça arttı. 2007 yılından itibaren bire bir büyüyen bir firma olmanın gururunu yaşamaktay­ım‘‘ dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eğinlioğlu, Almanya’da zincir üreticiler­inin kurduğu birliğin, Grade 80 ve Grade 100 zincir üretebilec­ek firmalara verdiği “H” damgasını almak için bu yıl girişimde bulunacakl­arını kaydetti

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye