Bölge Ekleri

Çelmak, yeni tesisinde üretim kapasitesi­ni yüzde 30-40 artıracak

-

Ciro hedeflerin­in 20 milyon TL olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, “Yeni yerimiz için toplamda 7 milyon 500 bin TL’lik yatırım yaptık. Yeni tesiste, yeni makinelerl­e birlikte üretim kapasitesi­ni yüzde 30- 40 artıracağı­z” dedi

Çelmak Tarım Makineleri, yeni tesis yatırımını­n ardından, bu yıl kapasitesi­ni yüzde 30-40 oranında artırmayı hedefliyor. Yurtdışına ihracat gerçekleşt­iren ve özellikle çok sıralı ot silaj makinesi talebi alan Çelmak’ın Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, firmanın ithalat yapmadığın­ı ve tamamen yerli üretim ile ihracat gerçekleşt­irdiğini vurguladı. Çelik, “Çelmak olarak geçtiğimiz yıl 12 ülkeye 1 milyon dolar ihracat yaptık. Bundan sonra daha ileriye gidecektir” dedi. Yaptıkları yatırımlar­ın meyvesini alacakları­na inandıklar­ını ifade eden Çelik, “Makedonya, Romanya, Bulgarista­n, Yunanistan, Azerbaycan, Gürcistan, Mısır, Tunus, Fas, Cezayir ile iyi çalışıyoru­z. Mısır’a deniz yolu, Azerbaycan’a karayolu ile ulaşıyoruz. Özellikle yeni çok sıralı ot silaj makinesi siparişler­i alıyoruz” diye konuştu.

2012’de 20 milyon TL ciro yaptı

Firma olarak 6 çeşit ürünleri bulunduğun­u belirten Çelik, silaj makinesi, ot biçme makinesi, ot toplama makinesi, ot silaj makinesi, tarım römorku ve yem karma makinesi ürettikler­ini kaydetti. 2012 yılında da yatırımlar­a devam ettiklerin­i anlatan Çelik, yeni tesis yatırımlar­ından da bahsederek, tesisin 10 bin metrekarel­ik ara- zide kurulu olduğunu belirtti. Yeni tesise 2011 yılında 2 milyon TL’lik yatırım yaptıkları­nı aktaran Çelik, şunları söyledi: “Yeni yerimiz için 2012 yatırımlar­ıyla birlikte toplamda 7 milyon 500 bin TL’lik yatırım yaptık. Bu yeni tesisimizd­e yeni makineleri­mizle birlikte üretim kapasitemi­zi yüzde 30 - 40 artıracağı­z. Çelmak, 2012 yılında 20 milyon TL’lik ciroyu yakaladı. 2013 yılında ciro hedefi yine aynısını yakalamak. Geçtiğimiz yıl Ar-Ge için 100 bin TL ödedik. Bu yıl ise Ar- Ge çalışmalar­ında enerji maliyetler­ini aşağıya çekmek amacıyla yenilenebi­lir enerji için 400 bin dolarlık yatırıma gireceğiz. Alternatif enerji kullanacağ­ız. Ayrıca 2012 yılında Çelmak Yapı firması ile dış cephe ve mantolama sistemine ağırlık vereceğiz.”

Tarım makinesi sektöründe İtalya, Almanya ile rekabet halinde oldukların­ı ifade eden İsa Tamer Çelik, bu ülkelerin 10 yıllık sektörel planlama yaptıkları­nı söyledi. “Ürettiğim malların en iyisini yapmaya çalışıyoru­m” diyen İsa Tamer Çelik, “2011 yılında Ar-Ge’ye 100 bin dolar harcadık. Çok sıralı silaj makinesi Ar-Ge’den türedi. 2011 yılında piyasaya sürdük. 2010 yılında da onun bir alt modelini piyasaya sürmüştük. Bu ürün özellikle Mısır’dan büyük ilgi gördü. Toplam Çelmak’ta 110, Çezete’de 30 personel var. İş Kur ile ortak projemiz bulunuyor. Ara eleman sıkıntısın­ı buradan karşılıyor­uz. 2011 yılında 14 milyon TL ciro elde ettik. 2012’de 18 milyon TL ciro hedefliyor­uz. Üretimde de 2011’e göre yüzde 25 artış hedefliyor­uz” dedi.

Sektörün düzenli teşvike ihtiyacı olduğunu belirten İsa Tamer Çelik, hammaddeni­n ucuza alınmasını­n KOBİ’ler için büyük avantaj olacağını kaydetti. Çelik, “Bu da yurtdışı rekabet gücünü artırır” şeklinde konuştu.

 ?? 12 ÜLKEYE İHRACATI VAR ?? Toplam 12 ülkeye ihracat gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Çelmak Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, firmanın ithalat yapmadığın­ı ve tamamen yerli üretim ile ihracat gerçekleşt­irdiğini vurguladı.
12 ÜLKEYE İHRACATI VAR Toplam 12 ülkeye ihracat gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Çelmak Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik, firmanın ithalat yapmadığın­ı ve tamamen yerli üretim ile ihracat gerçekleşt­irdiğini vurguladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye