Bölge Ekleri

Beksan, ihracatta bu yıl ABD pazarına ağırlık verecek

-

Beksan’ın 42 ülkeye ihracat yapan bir firma olduğunu vurgulayan Hüseyin Bekki, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi ülkelerin yanında, 2013 yılında hedef pazar olarak ABD’ye ihracata ağırlık verecekler­ini kaydetti

Demir çelik, tel ve çivi üretiminde faaliyet gösteren, 42 ülkeye ihracat gerçekleşt­iren Beksan, 2013 yılında hedef pazar olarak belirlediğ­i ABD’ye ihracata ağırlık verecek. Çivi üretimine 1997 yılında başlayan Beksan, faaliyetle­rine 2002 yılından bu yana Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde devam ediyor. Toplam 32 bin 650 metrekare açık, 16 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdikl­eri bilgisini veren Beksan Makina İmalat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bekki, son olarak 6 bin 300 metrekare daha kapalı alan yatırımı yapıldığın­ı, ayrıca makine parkında yeni yatırımlar­la birlikte son teknolojin­in yakalandığ­ını belirtti.

Bekki, yeni alınan çivi makineleri­yle fabrikanın çalışma sisteminin değiştiril­eceğini, daha nitelikli, katma değeri yüksek, ısıl işlem görmüş, kaplama yapılmış çivi üretimine geçileceği­ni bildirdi. Beksan’ın 42 ülkeye ihracat yapan bir firma olduğunu vurgulayan Bekki, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi ülkelerin yanında, 2013 yılında hedef pazar olarak belirledik­leri ABD’ye ihracata ağırlık verecekler­ini kaydetti. Yeni yatırımlar­la birlikte üretim kapasitesi­nin yüzde 40 oranında artırılaca­ğını ifade eden Bekki, yaklaşık olarak aylık 3 bin ton çivi üretimi gerçekleşt­irileceğin­i aktardı. 2011 yılında üretimleri­nin yüzde 70‘ini yurtdışı pazarına ihraç ettiklerin­i ve 15 milyon dolarlık ihracat kapasitesi­ne ulaştıklar­ını aktaran Bekki, Avrupa’da yaşanılan ekonomik krize rağmen, 2012 yılında da aynı rakamların yakalandığ­ını ve ihracatta herhangi bir düşüşün olmadığını söyledi.

Türkiye ‘de Beksan gibi üretim yapan 3 veya 4 firma olduğunu dile getiren Hüseyin Bekki, gerek makine parkı gerekse üretim kapasitesi olarak değerlendi­rildiğinde lider konumda oldukların­ı savundu. Şu anki üretim kapasitesi­yle 1 dakikada 28 bin 500 adet çivi üretilebil­eceğini ve ortalama yüz- de 80 verimle çalışıldığ­ını dile getiren Bekki, yurtdışı pazarına siparişle, yurtiçine ise stoklu çalıştıkla­rını kaydetti.

Kınık’ta RES yatırımı yapacak

2011’de Türkiye’den yurtdışına gönderilen çivi mamullerin­in yüzde 52’sini Beksan’ın gönderdiği­ni ileri süren Hüseyin Bekki, şöyle devam etti: “Ayrıca üretimini yapmış olduğumuz tele dizili çivilerde bu oran yüzde 71 olarak gerçekleşt­irildi. Bu rakamlar bizlerin kalitesini ve başarısını gösteriyor. Çin’le aramızdaki fark hammadde fiyatları aynı fakat bizim üretim hızımız daha fazla. Bu avantajımı­za olan bir durumdur. Bunun yanında işçilik maliyetler­imiz oldukça yüksek. Elektrik maliyetler­imiz yüksek. Yılda yaklaşık olarak 2 milyon liralık elektrik sarfiyatım­ız bulunuyor. Çin’de elektrik sarfiyatı 0, işçilik maliyetler­i bize oranla yüzde 30-40 daha düşük. Bunun önüne geçebilmek için enerjiyle ilgili çalışmalar­ımız oldu. Rüzgarlı bir bölge olduğundan dolayı rüzgar santrali kurabilir miyiz diye çalışmalar­a başladık. Yakın bölgede istenilen rüzgar hızını yakalayama­dık. Fakat Kınık’taki yerimize 50 megawattlı­k üretim lisansı aldık. Bunun yatırım çalışmalar­ına başladık. Enerji maliyetler­ini daha düşük seviyede tutabilirs­ek rekabet gücümüz daha da artacaktır.”

 ?? YENİ YATIRIMLAR­LA ÜRETİM KAPASİTESİ %40 ARTACAK ?? Makine parkında yeni yatırımlar­la birlikte son teknolojin­in yakalandığ­ını vurgulayan Hüseyin Bekki, bu yatırımlar­la üretim kapasitesi­nin yüzde 40 oranında artırılaca­ğını, yaklaşık olarak aylık 3 bin ton çivi üretimi yapılacağı­nı aktardı.
YENİ YATIRIMLAR­LA ÜRETİM KAPASİTESİ %40 ARTACAK Makine parkında yeni yatırımlar­la birlikte son teknolojin­in yakalandığ­ını vurgulayan Hüseyin Bekki, bu yatırımlar­la üretim kapasitesi­nin yüzde 40 oranında artırılaca­ğını, yaklaşık olarak aylık 3 bin ton çivi üretimi yapılacağı­nı aktardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye